ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ: Δεν πυροβολήσαμε στις Λίμνες, λέει ο 24χρονος

«Δεν υπήρξε πυροβολισμός από μέρους μας» υποστηρίζει ο 24χρονος από τον Προφήτη Ηλία για το περιστατικό που σημειώθηκε στις Λίμνες μετά από αστυνομική καταδίωξη, με αφορμή τον ξυλοδαρμό 38χρονου κτηνοτρόφου στην Κριτσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός επιμένει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο 28χρονος συγκατηγορούμενός του, ο οποίος δεν έχει συλληφθεί, δεν είχαν όπλο μαζί τους. Φέρεται να παραδέχεται την εμπλοκή του στο επεισόδιο της Κριτσάς, όμως είναι κάθετα αρνητικός σε σχέση με τον πυροβολισμό που ακούστηκε στον αέρα.

Σε βάρος των δύο νεαρών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για: αντίσταση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απλή σωματική βλάβη, απειλή, οπλοφορία και άσκοπους πυροβολισμούς. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου, ωστόσο ζητήθηκε αναβολή για τις 18 Απριλίου. Οι ποινικές διώξεις είναι κοινές και για τους δύο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 24χρονου κ. Γιώργος Στειακάκης μιλώντας στην «Π» δήλωσε για την υπόθεση: «Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους κατηγορούμενους είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Ήταν αναμενόμενο, αφού πυροβολισμός εις βάρος αστυνομικών δεν υπήρξε ποτέ.

Κατά τους ισχυρισμούς μας δεν υπήρξε καν πυροβολισμός εκ μέρους των κατηγορουμένων. Επίσης κάποιες κατηγορίες θα παραμείνουν αναπόδεικτες. Σε κάθε περίπτωση, ο παρών κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά του, γι’ αυτά δηλαδή που πραγματικά έπραξε».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει