ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ: Έπεσαν οι υπογραφές για κόμβο και παράκαμψη

Ένα σημαντικό έργο που αφορά στην κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου και παράκαμψης Αρκαλοχωρίου» με προϋπολογισμό 12,5 εκ. ευρώ, υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο χωροθετείται δυτικά – νότιο δυτικά του Αρκαλοχωρίου και θα εξυπηρετήσει την σύνδεση του Αρκαλοχωρίου και των οικισµών της ευρύτερης περιοχής µε το Ηράκλειο και την Βιάννο. Την υλοποίηση της μεγάλης αυτής παρέμβασης που χθες συμβασιοποιήθηκε  αναλαμβάνει η εταιρεία «ΡΟΜΒΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.»,  και η έκταση του έργου αναπτύσσεται σε ένα μήκος 2,8 χιλ.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης έκανε λόγο για «ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου και της Βιάννου η οποία βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης».

Όπως είπε παράλληλα με τα έργα τα οποία θα γίνουν στο νέο αεροδρόμιο και με τον δρόμο από τον κόμβο στην Χερσόνησο προς το Καστέλι, ολοκληρώνεται μία σημαντική αναπτυξιακή υποδομή για όλη την ευρύτερη περιοχή, του Καστελλίου, του Αρκαλοχωρίου και της Βιάννου.

Από την πλευρά τη δική μας συνεχίζουμε για την ένταξη έργων τόσο στο περιφερειακό πρόγραμμα όσο και με εθνικούς πόρους ούτως ώστε να υπάρχει ένα καλύτερο και ασφαλέστερο οδικό δίκτυο».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020». Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζ. Καλογεράκης ευχαρίστησε τις υπηρεσίες και τη διαχειριστική αρχή που ολοκλήρωσαν και ενέταξαν το έργο όπως και τον περιφερειάρχη.

Όπως είπε «τέτοια έργα υποδομής βοηθούν στην αναβάθμιση της ενδοχώρας και αυτό το συγκεκριμένο ολοκληρώνει μία εκκρεμότητα δεκαετιών, καθώς «κουμπώνει» στο ήδη δημοπρατημένο δρόμο Καστέλι- Αρκαλοχώρι που θα συνδέει το νέο αεροδρόμιο που και αυτό είναι σε εξέλιξη».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή που θα διευκολύνει και τους πολίτες αλλά και όλους τους επισκέπτες στην περιοχή.  Ένα έργο που ήταν απαραίτητο, ένα έργο που σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα έργα της ολοκλήρωσης του δρόμου Ηράκλειο-Βιάννος- Ιεράπετρα και με την κατασκευή του αεροδρομίου θα δώσει μία άλλη αναπτυξιακή τροχιά στην ευρύτερη περιοχή».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει