Στα σαλόνια της Α1 βόλεϊ ο τρομερός ΟΦΗ

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΟΔΟΥ • ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΕΤ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΟΛΕΪ

Ο άθλος της ανόδου στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ είναι γεγονός για τον ΟΦΗ! Όνειρα δεκαετιών πήραν σάρκα και οστά χθες στο κλειστό της Νέας Ερυθραίας, όπου η ομάδα του Ηρακλείου έκανε επίδειξη δύναμης στον τελικό του τουρνουά ανόδου, κερδίζοντας με 3-0 τον ΑΣ Κέρκη Σάμου.

Χωρίς να χάσουν ούτε σετ στο φάιναλ φορ, οι παίκτες του Δημήτρη Ζλατιλίδη στέφθηκαν πρωταθλητές στην Α2 και με το σπαθί τους ανέρχονται στην Α1, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Μετά από 14 χρόνια η Κρήτη επιστρέφει δυναμικά στη Volley League (τελευταία παρουσία ήταν του ΟΠΕΡ το 2005).

Ο ΟΦΗ επιβεβαίωσε χθες τον ρόλο του φαβορί και με τους Αινεία Τζελάτι, Δημήτρη Εφραιμίδη στην επίθεση και τον Αχιλλέα Μπάση από τα εννέα μέτρα να κάνουν τη ζημιά, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στους Σαμιώτες.

Ουσιαστικά το τρίτο σετ αποτέλεσε μια γιορτή και με τη λήξη του, οι παίκτες του ΟΦΗ έγιναν ένα κουβάρι, με το τεχνικό τιμ, τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη και επί σειρά ετών χρηματοδότη του τμήματος Γιάννη Δανδάλη και τους φιλάθλους (κυρίως από την Αθήνα) που ενίσχυσαν την ομάδα αυτό το διήμερο.

Ιστορική για το ηρακλειώτικο βόλεϊ η άνοδος του ΟΦΗ στην Α1
Ιστορική για το ηρακλειώτικο βόλεϊ η άνοδος του ΟΦΗ στην Α1

Μιλώντας για την τεράστια αυτή επιτυχία της ομάδας που βάζει επιτέλους το Ηράκλειο στον χάρτη του ελληνικού βόλεϊ, ο προπονητής Δημήτρης Ζλατιλίδης, τόνισε: «Είναι μια δικαίωση για όλα τα στελέχη της ομάδας και πρώτα απ’ όλα για τον πρόεδρο που έχει κάνει τόσες θυσίες.

Καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια όλη τη σεζόν και το πιο δύσκολο ήταν ότι έπρεπε κάθε εβδομάδα να αποδεικνύουμε ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα, σε ένα πρωτάθλημα με περίεργο τρόπο διεξαγωγής. Πιστεύω ότι αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν ο καλός σχεδιασμός του καλοκαιριού. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε σε όλη τη διαδρομή και ειδικά στην τελική ευθεία».

Ο πρόεδρος Γιάννης Δάνδαλης είδες τους κόπους ετών να δικαιώνονται
Ο πρόεδρος Γιάννης Δάνδαλης είδες τους κόπους ετών να δικαιώνονται

Όσο για το επόμενο βήμα της ομάδας, ο Εβρίτης τεχνικός που υπηρετεί 7 χρόνια τον ΟΦΗ, πρώτα ως παίκτης και μετά ως προπονητής, δήλωσε: «Θέλουμε να χαρούμε αυτή τη μεγάλη επιτυχία και μετά θα δούμε. Έχουμε μάθει να κάνουμε μικρά βήματα, χωρίς βιασύνη.

Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα στην Α1 και παράλληλα να φέρουμε πιο κοντά στο άθλημα τους Ηρακλειώτες. Ο ΟΦΗ έχει μεγάλο όνομα ως σύλλογος και αυτό θα μετρήσει στην Α1».

Ο προπονητής της ομάδας της Σάμου, Αντώνης Παπαδόπουλος, παραδέχθηκε την ανωτερότητα του ΟΦΗ: «Ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα και ο ΟΦΗ δικαιολόγησε γιατί ήταν το φαβορί από την αρχή της σεζόν. Μας πίεσαν πολύ στην υποδοχή, εμείς δεν βρίσκαμε απάντηση και ήρθε αυτό το 3-0».

Διαιτητές του ιστορικού αγώνα για τον ΟΦΗ ήταν οι Γεροθόδωρος- Σταρίδας.

Τα σετ: 25-20, 25-19, 25-15

ΟΦΗ (Ζλατιλίδης): Κομητούδης, Αντιφάκος, Μπάσης, Εφραιμίδης, Κολτσιάκης, Τζελάτι / Καρασσαβίδης (λ), Τεφτσής, Καρατζάς.

ΑΣ ΚΕΡΚΗΣ (Παπαδόπουλος): Αλεξίου, Χατζηνικολάου, Αδαμόπουλος, Παπακυριακού, Αγγελής, Γεωργίου / Πολυχρονιάδης (λ), Κνήτης, Κατσακούλας, Περγαμάλης, Κοντοκώστας.

*Tην 3η θέση πήρε το Ροδίων Άθλησις που νίκησε με 3-2 στον μικρό τελικό (23-25, 14-25, 25-20, 25-18, 15-8) την Δραπετσώνα.

* Από τον Βόρειο Όμιλο, την άνοδο στην Α1 εξασφάλισε η Ελπίδα Αμπελοκήπων, επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Άνετη πρόκριση

Ιστορική για το ηρακλειώτικο βόλεϊ η άνοδος του ΟΦΗ στην Α1

Τυπική διαδικασία αποδείχθηκε για τον ΟΦΗ ο ημιτελικός του Σαββάτου, απέναντι στη Δραπετσώνα.

Μέσα σε λιγότερο από μιάμιση ώρα επιβλήθηκε με 3-0 και έκλεισε θέση στον τελικό.

Η Δραπετσώνα δυσκόλεψε τον ΟΦΗ μόνο στο δεύτερο σετ όταν ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 17-19.

Ο ΟΦΗ «έτρεξε» σερί 4-0 με σέρβερ τον Εφραιμίδη για το 21-19, η Δραπετσώνα ισοφάρισε σε 23-23, αλλά ο Μπάσης με δύο σερί επιθέσεις πρώτου χρόνου διαμόρφωσε το 25-23. Το πρώτο και το τρίτο σετ κατακτήθηκαν με άνεση από τον ΟΦΗ.

Τα σετ: 25-18, 25-23, 25-17

ΟΦΗ (Ζλατιλίδης): Τζελάτι, Κομητούδης, Εφραιμίδης, Κολτσιάκης, Αντιφάκος, Μπάσης / Καρασαββίδης (λ), Τεφτσής (λ), Μονιάκης, Καρατζάς.

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ (Πλήθης): Παπασπύρος, Δεληπρίμης, Κογκαλίδης, Σιώπης, Μαμαλής, Μανίκας / Μουσλία (λ), Κουτσουρής (λ), Γαβριήλ, Λέλος.

Στον δεύτερο ημιτελικό, ο Κέρκης Σάμου έκανε την έκπληξη επικρατώντας με 3-1 του Ροδίων Άθλησις που θεωρητικά ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην κατηγορία, βάσει ρόστερ, μετά τον ΟΦΗ.

*Η Μεσσαρά θα υποδεχθεί σήμερα (3.45μμ) τη ΧΑΝΘ στο κλειστό Μοιρών, στο δεύτερο παιχνίδι για τα πλέι άουτ της Pre League, αναζητώντας την ισοφάριση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει