Κρίσιμη μέρα για τις λαϊκές αγορές

ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΑΜΠΑ

Σήμερα κληρώνει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για το «καυτό» θέμα της μετακίνησης της λαϊκής αγοράς της Αλικαρνασσού που προτείνεται τα χωροθετηθεί στην οδό Αρτεμησίας, εν μέσω νέων αντιδράσεων που έχουν πυροδοτηθεί.

Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί η νέα πρόταση μετακίνησης της λαϊκής αγοράς της Θερίσου που προτείνεται να εγκατασταθεί στην οδό Αντιοχείας και Μυστρά.

Παράλληλα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να έρθει ξανά το θέμα της μετακίνησης της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά, αφού όπως αποδείχτηκε στην τελευταία ψηφοφορία του Σώματος δεν συγκεντρώθηκε ο αναγκαίος αριθμός ψήφων για να θεωρείται έγκυρη η διαδικασία αφού συγκεντρώθηκαν 22 από τις 25 ψήφους που ήταν αναγκαίο να έχουν διασφαλιστεί.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το θέμα θα επιστρέψει στο Δημοτικό Συμβούλιο και για να μπορέσει να προχωρήσει θα πρέπει να στηριχθεί είτε από την αντιπολίτευση είτε από τους ανεξάρτητους πλέον δημοτικούς συμβούλους που έχουν αποκοπεί από την πλειοψηφούσα παράταξη.

Αρτεμησίας με αντιδράσεις

Πόρτα – πόρτα μαζεύουν υπογραφές οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της  οδού Αρτεμησίας με σκοπό να αποτρέψουν με κάθε τρόπο το ενδεχόμενο να μετακινηθεί η λαική αγορά της Ν. Αλικαρνασσού στην περιοχή τους.

Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση τους «δεν θα ανεχθούν την οχλαγωγία, τη δυσοσμία, τον εκμηδενισμό της δημόσιας υγείας μπροστά στις πόρτες των σπιτιών τους και τις επιχειρήσεις τους.

Παράλληλα απευθύνουν έκκληση, να αποσυρθεί η σχετική πρόταση.  Ωστόσο το όλο θέμα έρχεται σήμερα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με θετική εισήγηση για τη μετακίνηση της όπως επίσης και της λαϊκής αγοράς της Θερίσου στην Αντιοχείας και Μυστρά.

Όμως και τα δύο αυτά θέματα θα σφραγίσουν την Παρασκευή που πρόκειται να συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας η οποία θα πρέπει να δώσει την έγκριση της για τις σχετικές μετακινήσεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει