ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Στηρίζει τον Ανδρουλάκη

Μπορεί να συναντήθηκαν τυχαία ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης με τον υποψήφιο δήμαρχο Ευριπίδη Κουκιαδάκη σε καφέ της πλατείας Ελευθερίας και να παρακολούθησαν μαζί τον αγώνα του Παναθηναϊκού, αλλά όπως αποδείχτηκε στην πορεία η συνάντηση δεν είχε μόνο κοινωνικό χαρακτήρα αλλά και πολιτικό.

Οι δύο άνδρες είχαν τη δυνατότητα να κουβεντιάσουν (χαμηλόφωνα) τις εξελίξεις στον Δήμο Ηρακλείου και να καταλήξουν σε κοινές πολιτικές προσεγγίσεις που όπως φαίνεται ανοίγουν νέες προοπτικές.

Το λέω αυτό διότι  ο Ευρ. Κουκιαδάκης, που είναι γνωστό ότι είχε στενή σχέση και συντεκνιά με τη Φώφη Γεννηματά, την οποία υποστήριξε με πάθος στις εσωκομματικές εκλογές «κόντρα» στον Νίκο Ανδρουλάκη, ακούσθηκε να λέει ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν και η φιλία του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ παραμένει ισχυρή και αδιατάρακτη, γιατί έχει βαθιές ρίζες.

Δικαιολόγησαν αμφότεροι τη δύσκολη θέση που βρέθηκε η ίδια με την ακατανόητη απόφαση του ΚΙΝ.ΑΛ., την οποία απέδωσαν σε «στενούς» γνωστούς συνεργάτες της. Αλλά η είδηση ήρθε στη συνέχεια καθώς ενώ σχολίαζαν χαμηλόφωνα τις εσωκομματικές εξελίξεις, ο κ. Κουκιαδάκης εξέφρασε απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τη στήριξη του ίδιου και των φίλων του στον Νίκο Ανδρουλάκη.

O πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Μούφα η… Πυθία

Κρίμα. Και είχαμε ωραίο αφήγημα. Σενάριο συνωμοσίας αποδεικνύεται το περίφημο «σχέδιο Πυθία», το οποίο αναφερόταν σε υποτιθέμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από ξένους πράκτορες.  Χθες αποκαλύφθηκε ένα έγγραφο της ΕΥΠ που έχει αποστείλει ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς και σε όλους τους δικαστικούς λειτουργούς που είναι επίσης αρμόδιοι αναφέρει ότι η υπόθεση «Πυθία» ουδέποτε υπήρξε.

 

ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης

Δεν κρατιέται ο Βαγγέλης

Ασυγκράτητος, χωρίς φρένα ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης στη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στον Realfmκαι τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Συνέντευξη που προκάλεσε αντιδράσεις με την κυβέρνηση να ρωτά εάν… είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη ΝΔ να ζητά απαντήσεις για τις καταγγελίες!

Ο κρητικής καταγωγής επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς τού ζήτησε να δώσει χρήματα στον Χρήστο Καλογρίτσα προκειμένου αυτός, το 2016 να πληρώσει την πρώτη δόση για τον τότε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Β. Μαρινάκης υποστήριξε ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς τού μετέφερε «αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου είπε» για να συναντηθεί με τον Χρήστο Καλογρίτσα αφού προηγουμένως τού είχαν ζητήσει να πληρώσει τα 26,3 εκατομμύρια της πρώτης δόσης της προσφοράς της ALTEREGO.

 

Το αίτημα και ο Πέτρος

… Και συνέχισε ακάθεκτος. «Μου ζήτησαν τότε και μια άλλη χάρη, ο κ. Παππάς, που αποτελούσε αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου έλεγε.

Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος πράγματι ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλω υπό μορφή δανεισμού  το ποσό της πέμπτης δόσης των 20,2 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την πρώτη δόση. Για να τον βοηθήσω να έχουν ένα κανάλι.

Επειδή είχα επισκεφθεί τον κ. Παππά στο γραφείο του, υπάρχουν δελτία Τύπου επ’ αυτού, ήταν κάτι που μου το ζήτησαν από το Μαξίμου».

Ερωτηθείς για τον Πέτρο Κόκκαλη ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τον Πέτρο Κόκκαλη ούτε υπάρχει λόγος για μένα να κάνω βόλτα σε κανάλια, σταθμούς και εφημερίδες να κατηγορήσω τον Πέτρο Κόκκαλη».

Ωστόσο στη συνέχεια ανέφερε πως «ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν μαζί μας επειδή μάς το είχε ζητήσει ο πατέρας του, Σωκράτης, για να έχει ένα αντικειμένο να ασχολείται στην καθημερινότητα γιατί είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις όπως και στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό που άφησε πίσω του 7 εκατ. χρέη που καλύψαμε».

 

ς οι Παύλος Πολάκης και Πάνος Καμμένος

Δεν ήθελαν άρση ασυλίας

Πολλά λόγια, από μαγκιά όμως λίγα πράγματα! Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας οι Παύλος Πολάκης και Πάνος Καμμένος ζήτησαν να μην αρθεί η βουλευτική τους ασυλία αλλά να ενταχθούν στις ευεργετικές πρόνοιες του άρθρου 86 του Συντάγματος και να πετύχουν το ακαταδίωκτο, αν και τα αδικήματα για τα οποία ελέγχονται δεν ανήκουν στα υπουργικά καθήκοντα.

Μαζί τους συντάχθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που… στήριξαν την επιθυμία των δύο! Στην ίδια συνεδρίαση εξετάστηκαν και τα αιτήματα άρσης ασυλίας των Ανδρέα Λοβέρδου και Μάριου Σαλμά, οι οποίοι ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους και να παραπεμφθεί η υπόθεσή τους στην τακτική Δικαιοσύνη προκειμένου να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος επισήμανε πως δεν θα ακολουθήσει την προσβλητική τακτική των στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που κρύβονται πίσω από τα ακαταδίωκτο που τους προσφέρει το Σύνταγμα.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής προσερχόμενος στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής εξήγησε ότι επιθυμεί την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου στην τακτική Δικαιοσύνη να αποδείξει την σκευωρία Novartisπου έστησε το Μέγαρο Μαξίμου.

 

Ποιες ήταν οι κατηγορίες

…Τι ήταν όμως η κατηγορία για τον υπουργό Υγείας; Ο κ. Πολάκης είχε γράψει στη σελίδα του στο Facebookότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε offshoreεταιρεία στην Κύπρο.

Μάλιστα λίγο αργότερα, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Πολάκης επιτέθηκε εκ νέου στον Άδωνι Γεωργιάδη χαρακτηρίζοντάς τον κλέφτη. «Φθηνός αντιπερισπασμός μπροστά σε αυτά που έρχονται.

Εγώ έπιασα τον κλέφτη και εκείνος μού κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση επειδή τού μίλησα άσχημα. Αν θέλουν ας με πάνε με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών» είπε ο Παύλος Πολάκης.

Ανάλογη ήταν η απάντηση του Πάνου Καμμένου στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης. Και αυτός επικαλέστηκε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

 

@patris
Ολυμπιακός – ΣΥΡΙΖΑ 1-1. Θα υπάρξει παράταση.
Borovilos

 

 

Ενθουσιασμός και ελπίδα

Πραγματικά μοναδική η εκδήλωση που οργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης στις “Αναδρομές” η παράταξη του Αρναουτάκη. Με το που τελείωσε η παρουσίαση των υποψηφίων, η πίστα… ήταν συνεχώς γεμάτη! Δεν άδειαζε με τίποτα! Το σκηνικό θύμιζε… γάμο: Χειραψίες, αγκαλιές, φιλιά, ευχές, φωτογραφίες- μόνο χαρίσματα δεν είχε!

Μεταξύ αυτών και πολλοί από τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον που στηρίζει τη νέα προσπάθεια, φυσικά και οι υποψήφιοι, αλλά και ο γραμματέας της ΝΕ Ηρακλείου Δ. Κλαράκης. Η Πελαγία Πετράκη και ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης, αν και δεν βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη, έδωσαν το “παρών”, τιμώντας με την παρουσία τους την παράταξη την οποία υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Ανάμεσα στο πολυπληθές και ενθουσιώδες κοινό, υπήρχαν και αρκετοί υποψήφιοι δήμαρχοι, όπως οι Βασίλης Λαμπρινός, Γιάννης Κουράκης, Βαγγελιώ Σχοιναράκη, Κώστας Μαμουλάκης και Μανώλης Κοκοσάλης.

Εκεί ήταν και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ήταν  στο ίδιο τραπέζι με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, Μαρία Καναβάκη, και τον Λάμπρο Αντωνόπουλο, πρώην γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο. Στην παρέα βρέθηκε για λίγα λεπτά και ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης.

 

Σέβεται, αλλά δεν… ακούει

Ο Μανόλης Χαιρέτης
Ο Μανόλης Χαιρέτης

Μετά το επεισόδιο με τη Ντόρα ο Μανόλης Χαιρέτης επέλεξε να κάνει μια… διευκρινιστική δήλωση του ύφους «σεβόμαστε την κ. Μπακογιάννη, στηρίζουμε όμως Γιάννη Κουράκη»!

«Διαβάζουμε, ακούμε, μαθαίνουμε  τα τελευταία εικοσιτετράωρα  για ένταση μεταξύ εμού και της κας Μπακογιάννη. Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο από μέρους μου για μια πολιτικό που διαχρονικά σέβομαι και τιμώ. Για μία πολιτικό που υπηρέτησε το κόμμα και τη χώρα από υψηλές θέσεις ευθύνης.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Ηρακλείου, ως εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ως συνεπής στρατιώτης της παράταξής μας ξεκαθαρίζω ότι χρίσμα δεν δόθηκε ποτέ σε κανέναν υποψήφιο δήμαρχο του Δήμου Ηρακλείου από πλευράς του κόμματος» ανέφερε και θύμισε ότι «αξιολογήθηκε το έργο της σημερινής δημοτικής Αρχής, την οποία υπενθυμίζω ότι και ο ίδιος στήριξα και υπηρέτησα και το έκανα με συνέπεια.

Προτιμούσα όλα αυτά τα χρόνια να εκφράζω, προσωπικά στον ίδιο και όχι στα παραπολιτικά, τις διαφωνίες μου για τις ενέργειες ή παραλείψεις του δημάρχου αλλά και κυρίως του  στενού του περιβάλλοντος που είχε επιλέξει και που επί χρόνια αποτελούσαν τους «διατάκτες» στον Δήμο.

Το πόρισμα πολλών πρώην προέδρων ΝΟΔΕ, πολλών τοπικών παραγωγικών στελεχών της ΝΔ ήταν αρνητικό για την πορεία του απερχόμενου δημάρχου  και μέρους των συνεργατών του.

Απευθυνθήκαμε συντεταγμένα ως κόμμα σε αυτοδιοικητικά και μη στελέχη της ΝΔ για να ηγηθούν και να αποδείξουν την ικανότητά τους να προσφέρουν από τη θέση του επικεφαλής συνδυασμού στηριζόμενοι από το σύνολο των μελών της παράταξής μας.

Δεν κατέστη δυνατό και πήγαμε παρακάτω» τόνισε εξηγώντας ότι κατέληξαν στελέχη της παράταξης να είναι με τον κ. Κουράκη.

Η Ευαγγελία (Λίτσα) Κουρουπάκη με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

Υποψήφια και η Λίτσα

Και η Λίτσα στο ευρωψηφοδέλτιο!

Συνάντηση με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε η Ευαγγελία (Λίτσα) Κουρουπάκη, η οποία θα είναι υποψήφια με το Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Η Λίτσα Γεννήθηκε στο Augsburg Γερμανίας από γονείς μετανάστες και σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Ρωσικά. Θυμίζω ότι διετέλεσε βουλευτής Χανίων από τον Ιανουάριο του 2011-2012 και συμμετείχε στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η μεγάλη πυρκαγιά στη Notre Dame

Θα τους σώσει ένα… παιχνίδι!

Κοίτα να δεις που ένα παιγνίδι θα κάνει τη διαφορά!

Η Γαλλία και όλος ο πλανήτης θρηνεί για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή στον εμβληματικό καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, που άφησε πίσω της ανυπολόγιστες καταστροφές.

Σύμφωνα με τον Μακρόν έχει ήδη προγραμματιστεί η αποκατάσταση του ναού και οι πρώτες δωρεές έχουν ήδη γίνει.

Οι αρχιτέκτονες και οι ειδικοί θα μελετήσουν φωτογραφικό υλικό για να αναστηλωθεί η Notre Dame όσο πιο πιστά γίνεται στην αρχική της μορφή.

Πολλοί ισχυρίζονται πως η μεγαλύτερη βοήθεια για την αποκατάσταση μπορεί να έρθει από την εταιρεία Ubisoftκαι το γνωστό ηλεκτρονικό παιχνίδι που ανέπτυξε, Assassin’sCreed.

Η συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής διότι καταφέρνει να αναπαριστά ιστορικές τοποθεσίες με φοβερή ακρίβεια και λεπτομέρεια.

 

Με σαρωτές λέιζερ

…Ένας από τους τίτλους της σειράς, το «Assassin’sCreedUnity», διαδραματίζεται στο Παρίσι.

Η γραφίστρια του παιχνιδιού CarolineMiousseχρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια για να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο της Παναγίας των Παρισίων, εξασφαλίζοντας πως δεν θα χαθεί η παραμικρή λεπτομέρεια του ναού.

Η Miousseμε τη βοήθεια ενός ιστορικού κατάφερε να δημιουργήσει τον καθεδρικό ναό σε κλίμακα 1:1 αλλά και να αναπαραστήσει λεπτομερώς και όλα τα έργα τέχνης που βρίσκονται μέσα στην εκκλησία.

Επιπλέον η φοιτήτρια HannahGroch-Begleyστη διδακτορική της εργασία, χρησιμοποίησε σαρωτές λέιζερ για να δημιουργήσει ένα ακριβές μοντέλο του καθεδρικού ναού.

Η εργασία της μπορεί να δώσει πολύτιμες πληροφορίες για την ανακατασκευή του ναού.

 

Σταθερότητα

Σαν τη σταθερότητα δεν υπάρχει! Υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων για την Ευρωβουλή θα είναι ο γνωστός δικηγόρος – εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή.

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Ρωμανιά έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποχώρησή του από την πολιτική κίνηση “Όρθια Ελλάδα” που είχε συνιδρύσει με τον Αλέξη Μητρόπουλο.

Πριν ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Πιο πριν δεν θυμάται ούτε ο ίδιος.

 

Επανάσταση

Βρε, πάτε καλά; Τρία ευρώ το σουβλάκι; Ε, τώρα είναι που θα γίνει… επανάσταση! Αυξήσεις λέει από 10% έως 15% στην τιμή στα σουβλάκια αναμένεται να δουν οι καταναλωτές από την 1η Μαΐου εξαιτίας της αύξησης της τιμής του κρέατος!

 

Ενοχλήσεις

Το περίεργο είναι ότι το Μαξίμου λέει τώρα ότι ο Μαρινάκης ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για πλήθος εγκλημάτων. Γιατί του έδωσαν τότε τηλεοπτική άδεια και γιατί δεν τους ενοχλούσαν όλα αυτά όταν του ζητούσαν να στηρίξει τη Δούρου;

 

Ιδέες

Μοιάζει σαν να δόθηκε non paper και σε τοπικά στελέχη που έκαναν ακριβώς το ίδιο σχόλιο στα κοινωνικά δίκτυα: «Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ έχουν εμπεδώσει πως Κυριάκος και Φώφη δεν τραβάνε… και βάλανε μπροστά τον χορηγό Μαρινάκη!» Παιδιά άλλες ιδέες;

 

Παρουσίαση

Στην παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού της θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα η δημοτική παράταξη “Φαιστός Ενεργοί Πολίτες”, με  επικεφαλής υποψήφια δήμαρχο τη Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 24 Απριλίου, στο πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού (Μοίρες) και ώρα 8.00 μ.μ.

 

Για… όνομα

Μία μεσοβέζικη λύση φέρεται να πρότεινε ο πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Νίκος Κατσαράκης, στη χθεσινή τοποθέτησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Αντί για “Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης”, μία ονομασία, στην οποία αντιτίθεται η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο ίδιος πρότεινε το Ίδρυμα που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του ΤΕΙ να ονομάζεται “Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο”. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο υπουργός Παιδείας δεν έδωσε κάποια απάντηση στη δευτερολογία που ακολούθησε.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει