ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΜΕΣΣΑΡΑ: Συνωστισμός στον δρόμο για την ολοκλήρωσή του

Ένας απίστευτος αγώνας ταχύτητας βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα τεχνικά συνεργεία που δουλεύουν με εξαιρετικά εντατικούς ρυθμούς  για την ολοκλήρωση του δρόμου της Μεσσαράς, καθώς δίδεται μια σκληρή μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να μη χαθεί η μεγάλη ευκαιρία ολοκλήρωσης του έργου που όλοι ξέρουν ότι είναι και η μοναδική…

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση της κεντρικής οδικής αρτηρίας ώστε να είναι προσπελάσιμη. Αυτό προκύπτει από το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί στον ανάδοχο με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Υπουργείου και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς περιπέτειες το έργο.

Ουσιαστικά αυτό το οποίο προσπαθεί να πετύχει ο Οργανισμός είναι να καταφέρει να ολοκληρώσει την αρτηρία για να πείσει τη Διαχειριστική Αρχή ότι το βασικό έργο έχει ολοκληρωθεί άρα ο στόχος επετεύχθη και να καταφέρει να αποτρέψει με κάθε τρόπο τον βραχνά της απένταξης του έργου, που καραδοκεί.

Τα στελέχη του ΟΑΚ βρίσκονται κυριολεκτικά συνεχώς  πάνω από το έργο μέσα από σχεδόν καθημερινές αυτοψίες ελέγχου των εργασιών που υλοποιούνται ώστε μέρα με τη μέρα να κερδίζεται το μεγάλο στοίχημα που έχει τεθεί στο πλαίσιο του αναθεωρημένου χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των εργασιών που έχει τεθεί.

Το Σάββατο υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη κλιμακίου του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου προκειμένου να διαπιστώσει από πρώτο χέρι την εξέλιξη των εργασιών που τρέχουν με εξαιρετικά εντατικούς ρυθμούς.

Αυτές είναι κυριολεκτικά οι πιο δύσκολες μέρες καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια υπερπροσπάθεια ώστε να μην κινδυνεύσει η απένταξη του.

Τα στελέχη του Οργανισμού κρατούν χαμηλούς τόνους και αποφεύγουν να σχολιάσουν την πορεία του έργου, ωστόσο είναι φανερό ότι οι εργασίες εξελίσσονται μέσα από μια απίστευτη ισορροπία τρόμου, σε σχέση με τους χρόνους, το εύρος των εργασιών την αποκατάσταση των αστοχιών και μια σειρά ζητήματα που εκκρεμούν, αλλά εκτιμάται ότι είναι διαχειρίσιμα.

Όπως τονίζουν τα στελέχη του Οργανισμού, το έργο έχει πάρει μια πολύ καλή μορφή και ακριβώς επειδή είμαστε στην τελική ευθεία. Στο πλαίσιο αυτό κλιμακώνεται η πίεση και εξαντλούνται όλα τα μέσα και τα εργαλεία που υπάρχουν προς τον ανάδοχο προκειμένου να παραδοθεί στις 25 Απριλίου ο κεντρικός άξονας.

Δεν έπεται ότι θα δοθεί άμεσα στην κυκλοφορία, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθούν και μια σειρά συνοδά έργα. Ωστόσο για να ξεφύγουμε από τους κινδύνους των ελέγχων της Διαχειριστικής Αρχής που καραδοκεί, καθώς το έργο βρίσκεται σε επιτήρηση, ο στόχος που έχει τεθεί είναι να είναι έτοιμη ως τις 25 του μήνα η κεντρική οδική αρτηρία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει