ΧΘΕΣ… ΣΗΜΕΡΑ… ΑΥΡΙΟ….

 

@patris
4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, 3 διαφορετικές ομάδες πρωτάθλημα, αυτό τα λέει όλα! Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!
Konstantineas

Δύο φορές στην Κρήτη

Σας είχα ενημερώσει ότι θα έρθει ο Τσίπρας δύο φορές στην Κρήτη. Είναι η προεκλογική περίοδος που φέρνει τον πρωθυπουργό εδώ και η πρώτη επίσκεψη θα γίνει μετά την Πρωτομαγιά σε Χανιά και Ρέθυμνο, ενώ θα έρθει και στο Ηράκλειο, όπου θα εγκαινιάσει τον δρόμο Ηρακλείου – Μεσσαράς αλλά και τον δρόμο του Αποσελέμη. Στα Χανιά είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσει και ομιλία. Ωστόσο, είναι βέβαιο θα ξανάρθει στην Κρήτη και το Ηράκλειο, πολύ λίγο πριν τις εκλογές, είτε στις 23 είτε στις 24 Μαΐου, για να κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία…

Και το δώρο… Χριστουγέννων;

Χαμός έχει γίνει εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή δηλώσεις του για τα επιδόματα και το δώρο Χριστουγέννων. Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ στην Κύπρο, με τις οποίες ο Μητσοτάκης εμφάνιζε το κόμματου εναντίον του δώρου Χριστουγέννων! Ακολούθησε χαμός και… επιθέσεις από Μαξίμου και ΚΙΝΑΛ που τόνισε ότι «με τη χθεσινή ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε για μια ακόμη φορά πώς εννοεί την κοινωνική πολιτική. Με τις θέσεις αυτές αναδεικνύεται η κρυφή αλλά προκλητική και κοινωνικά άδικη ατζέντα της ΝΔ, εις βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικά, προγραμματικά και ηθικά εκτεθειμένος.Όσο και αν το γραφείο Τύπου της ΝΔ προβαίνει σε αόριστες διαψεύσεις, από την ίδια την ομιλία του στην Κύπρο προκύπτει ότι μιλά για περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους». Αντιθέτως η ΝΔ μιλά για… fake news, καθώς λέει πως,  αν και μιλούσε για βοηθήματα και επιδόματα από τα οποία εξαρτάται η νέα γενιά γιατί δεν βρίσκει αξιοπρεπείς δουλειές, η εφημερίδα «Δημοκρατία»  εμφάνισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προτείνει την κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων. «Δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοιο θέμα» είπε η ΝΔ.

Κακόγουστες φάρσες

…Έντονα αντέδρασε και η εφημερίδα μετά την ανακοίνωση της ΝΔ: «Το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θυμίζει παιδική χαρά, αντί να σπεύδει να εκδίδει ανακοινώσεις, να βοηθήσει ουσιαστικά τον αρχηγό της στην πορεία του προς τη νίκη και να σταματήσει να τον εκθέτει. Τελευταίο επίτευγμα των μαθητευόμενων μάγων η ομιλία του κ. Μητσοτάκη σε συνέδριο χορηγούμενο από το γραφείο του κ. Αρτεμίου. Αυτά δε τα περί χρηματοδοτών κλπ αποτελούν κακόγουστη φάρσα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί. Προσκαλούμε τους νεοσύλλεκτους στη Ν.Δ., μετά τις σχολικές διακοπές, σε μαθήματα διαφάνειας».

Από την εκκλησία στην Τούμπα!

Τρελάθηκε και ο παπάς με τον ΠΑΟΚ! «Νομίζω ότι όλοι ζούμε ένα όνειρο. Η πόλη περίμενε 34 χρόνια για αυτή τη διάκριση. Το προηγούμενο πρωτάθλημα το κέρδισε ο ΠΑΟΚ όταν ήμουν στρατιώτης. Νομίζω όμως ότι τώρα ζούμε κάτι μοναδικό, διότι η πόλη έχει υποφέρει πάρα πολλά και αυτό το πρωτάθλημα ήταν τόσο καθαρό, τόσο όμορφο, τόσο τρελό» δήλωσε ενθουσιασμένος για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος από την αγαπημένη του ομάδα, τον ΠΑΟΚ, ο ιερέας Χρήστος Μήτσιος ή όπως είναι αλλιώς γνωστός, ο “παπα-ΠΑΟΚ”. «Ζήσαμε τη φιέστα μέσα στην Τούμπα και το μεγαλείο εδώ στον Λευκό Πύργο και έχω την εντύπωση ότι Ιβάν Σαββίδης εκπλήρωσε όλες τις υποσχέσεις που έχει δώσει για την ομάδα του δικεφάλου» είπε ο “παπα-ΠΑΟΚ” και διευκρίνισε: «Χθες είχα την Ακολουθία για τον Νυμφίο, στη Σαρακήνα. Δεν ήμουν στο παιχνίδι, δεν θα μπορούσα άλλωστε τέτοια ημέρα που έρχεται η Μεγάλη Εβδομάδα να είμαι στο παιχνίδι. Μόλις όμως τελείωσα την Ακολουθία, ήρθα στο πανηγύρι, ανέβηκα στο βήμα επάνω, αγκάλιασα και αγκαλιάστηκα με όλους τους παίχτες και βγάλαμε φωτογραφίες. Αγκαλιαστήκαμε και με τον Ιβάν και τον γιο του τον Γιωργάκη και μετά το ξενυχτήσαμε στον Λευκό Πύργο, όμορφα με την τρελή παρέα της Θεσσαλονίκης».

Πολυκομματικός υποψήφιος!

Όλος ο κόσμος ήταν παρών στην παρουσίαση του προγράμματός του και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του «Αλλαγή στον Μυλοπόταμο» που έκανε   στο Πέραμα ο υποψήφιος δήμαρχος Μυλοποτάμου Γιώργος Παπακωνσταντής. Στην παρουσίαση παρέστησαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Βαονάκης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης. Παρών επίσης ήταν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Θεοδωρής Δουλουμπέκης και αρκετοί υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι (Αυγενάκης, Κακογιαννάκης, Χνάρης, Πολιουδάκη, Μαθιουδάκη).

Στο πλευρό της συναδέλφου

Πάλεψε σαν παλικάρι ως το τέλος, όμως δεν τα κατάφερε. Οι δικοί του άνθρωποι δεν έλειψαν στιγμή από το πλευρό του και σήμερα καλούνται να του πουν το τελευταίο «αντίο». Η κηδεία του πατέρα της δημοσιογράφου Κατερίνας Μηναδάκη, Γιώργου, θα γίνει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Βενεράτου.

Υπήρξε ένας άξιος σύζυγος, πατέρας και παππούς που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών της ΕΣΗΕΠΗΝ, με ανακοίνωσή τους εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στη συνάδελφο, πρώην αντιπρόεδρο της Ένωσης Συντακτών και μέλος του Ταμείου, Κατερίνα Μηναδάκη. Τα Δ.Σ. αποφάσισαν να κατατεθούν στη μνήμη του αντί στεφάνων χρήματα στο Παιδικό Χωριό  «SOS» Κρήτης.

Θερμά συλλυπητήρια και από την «Π».

Η επίσημη παρουσίαση

Με κεντρικό σύνθημα «ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για την Ελλάδα των πολλών, για την Ευρώπη των λαών» έγινε χθες η μεγάλη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.  Πρώτη στο βήμα ανέβηκε η Ιταλίδα δημοσιογράφος Λουτσιάνα Καστελίνα και αμέσως μετά ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανέφερε ότι «στα πρόσωπα των 42 υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή καθρεφτίζεται το πρόσωπο της Ελλάδας της νέας εποχής». Παρόντες φυσικά οι Κρητικοί Σπύρος Δανέλλης και Θοδωρής Δουλουμπέκης και ο πολιτογραφημένος Κρητικός Ρος Ντέιλι!

Προξενείο και με τη “βούλα”

Ενισχύονται οι δεσμοί της Κρήτης με το Λουξεμβούργο με τη δημιουργία επίτιμου προξενείου στην Κρήτη με έδρα το Ηράκλειο και τον διορισμό στη θέση του επίτιμου προξένου του κ. Γιώργου Αεράκη.

Χθες ο πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα, κ. Paul Alphons Steinmetz, είχε σειρά επαφών με φορείς της Κρήτης. Συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, με τον δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, καθώς και με τον Α’ αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλη Φραγκάκη.

Η δημιουργία του προξενείου ανακοινώθηκε επίσημα το βράδυ της Κυριακής, στο κονσέρτο πιάνου που έδωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου ο Λουξεμβουργιανός πιανίστας και συνθέτης David Ianni.

Σκαρφίστηκε την ιστορία

Ιστορία παιδικής φαντασίας αποδείχθηκαν τελικά τα όσα είχε ισχυριστεί 12χρονη μαθήτρια στους γονείς της, πριν από λίγες ημέρες, για δήθεν απόπειρα αρπαγής της έξω από το σχολείο της στην Πεύκη από τρεις άνδρες που επέβαιναν σε λευκό φορτηγάκι.

Αρχικά, οι γονείς της μαθήτριας έκαναν καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης. Στη συνέχεια όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, το κοριτσάκι αποκάλυψε στους γονείς της ότι επινόησε αυτή την δήθεν απόπειρα εναντίον της, γιατί είχε αργήσει να γυρίσει από το σχολείο και φοβήθηκε μήπως τη μάλωναν οι γονείς της.

Το κανάλι του Μαρινάκη

Ο κύβος ερρίφθη για την επίσημη πρεμιέρα του One Channel του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στο ημιυπόγειο της Συγγρού 340, τα τελευταία 24ώρα έχουν πυκνώσει τα δοκιμαστικά στα δελτία και τις ενημερωτικές εκπομπές ώστε όλα να είναι έτοιμα για να αρχίσει ο σταθμός τις κανονικές μεταδόσεις από την Τρίτη του Πάσχα.

«Με τα δεδομένα που έχουμε έως αυτή τη στιγμή η επίσημη έναρξη έχει προσδιοριστεί για νωρίς το απόγευμα της 30ής Απριλίου» λένε τα στελέχη του καναλιού.

Ο πρωταρχικός σκελετός προγράμματος θα αποτελείται από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων- θεωρείται βέβαιο ότι θα το παρουσιάζει ο Γιάννης Μούτσος (εκείνος άλλωστε ήταν στην πρόβα τζενεράλε της περασμένης εβδομάδας με τη σε απευθείας μετάδοση παρουσίαση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητή» του Γιάννη Μώραλη από το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»)- το οποίο θα πλαισιώνεται από δύο – τρεις εκπομπές πολιτικής επικαιρότητας που θα παρουσιάζουν τα εξής, για την ώρα, δίδυμα: Ανδρέας Παπαδόπουλος- Θανάσης Φουσκίδης, Γιώργος Παπαχρήστος- Τζίνα Μοσχολιού, Δημήτρης Ν. Μανιάτης- Αθηναΐς Νέγκα.

Φτιάξιμο

Τελικά… πειράζεις μια δημοσκόπηση ή… παραγγέλνεις μια (5.000 ευρώ κάνει!) και βγάζει αυτό που θέλεις! Έτσι πετυχαίνεις να αποσύρεις κι έναν υποψήφιο, αφού δεν μπορείς να του  κάνεις ψηφοδέλτιο.

Πάρκινγκ

Τελειώνει λοιπόν η Δικαιοσύνης. Ωραίος πεζόδρομος. Αλλά ήδη έχει ξεκινήσει να μετατρέπεται σε… VIP πάρκινγκ. Οποιος κατεβαίνει ακόμη και για τα ψώνια του ήδη αποφασίζει ότι καλύτερη στάθμευση δεν υπάρχει!

Πρόεδρος

Ο Νίκος Φακουρέλης αναλαμβάνει επισήμως το τιμόνι του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, όπου τοποθετείται πρόεδρος μετά την παραίτηση της κ. Κασσωτάκη. Πολλοί μάλιστα σχολίαζαν ότι η επιλογή στο πρόσωπό του θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, αφού ο τρόπος που θα εξελίσσονταν τα πράγματα σε επίπεδο μετακινήσεων ήταν απολύτως προβλέψιμος και αναμενόμενος.

Ακύρωση

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με δύο αποφάσεις της (813 – 814/2019) απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης των Δικαστικών Ενώσεων που ζητούσαν να ακυρωθεί η κατάσταση των υπόχρεων σε υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων (Δ.Ο.Σ.) των δικαστών και εισαγγελέων, όπως ζητούσαν επίσης να ακυρωθεί και η απόφαση για την ανασυγκρότηση της επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Μαστογράφος

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και υπεύθυνος της κινητής μονάδας μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης θα κάνει σήμερα την παρουσίαση της μελέτης καταγραφής των στάσεων και πεποιθήσεων για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού των γυναικών που προσήλθαν στον κινητό μαστογράφο της Περιφέρειας Κρήτης από το 2017 έως το 2019. Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση δράσεων και παρεμβάσεων.

Έμπλεξε

Έτσι είναι, Ρένια, η ζωή. Τον ποιον εμπιστευόμαστε είτε αυτός είναι γιατρός, είτε εξομολόγος, είτε… νομικός που χειρίζεται την υπόθεσή σου είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή. Φυσικά, όταν υπάρχει και συνδυασμός… με πολιτευτή, τότε την έκανες δροσερή και σκέφτεσαι πού έμπλεξες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει