Επεισοδιακή καταδίωξη και πυροβολισμοί

ΤΑΡΑΧΩΔΗΣ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΑΣΗΜΙ

Ταραχώδης ήταν η προχθεσινή νύχτα στο Ασήμι με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε κινητοποίηση για δύο περιστατικά που συνέβησαν στην περιοχή με διαφορά κάποιων ωρών. Το πρώτο περιστατικό αφορούσε στην επεισοδιακή καταδίωξη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ νεαρού από την περιοχή, ο οποίος δεν σταμάτησε σε μπλόκο κλιμακίου της υπηρεσίας και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Αστυνομικοί τον καταδίωξαν μέχρι το πατρικό του σπίτι σε χωριό της περιοχής. Ο νεαρός, ο οποίος έχει ποινικό παρελθόν, κατάφερε να διαφύγει, ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η παρουσία των αστυνομικών προκάλεσε την αντίδραση των οικείων του, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την καταδίωξη του νεαρού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί για αντίσταση ο πατέρας του. Χθες ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή. Η συνήγορος του κ. Θεονύμφη Μπέρκη μιλώντας στην «Π» υποστήριξε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση «υπήρξε υπέρβαση εξουσίας από την πλευρά των αστυνομικών και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε αντίσταση από την πλευρά του πατέρα». Όπως δήλωσε, «δεν έγινε σήμα στον νεαρό, ωστόσο καταδιώχθηκε, με τους αστυνομικούς να φθάνουν στο σπίτι του, να ανάβουν τους φάρους, να κατεβαίνουν οπλισμένοι και να κάνουν χρήση σπρέι πιπεριού».

Άνοιξαν πυρ

Το δεύτερο περιστατικό που κινητοποίησε τις Αστυνομικές Αρχές σημειώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης έξω από το γήπεδο του Ασημίου. Οι επιβαίνοντες σε διερχόμενο όχημα άνοιξαν πυρ κατά οχήματος πολίτη που ήταν σταθμευμένο έξω από το γήπεδο. Δίπλα ακριβώς από το σταθμευμένο όχημα του πολίτη ήταν παρκαρισμένο και ένα περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου. Το πλήρωμα είχε αποβιβαστεί λίγα λεπτά νωρίτερα για να τσεκάρει κάποια πληροφορία και οι αστυνομικοί βρίσκονταν πίσω από τον αυλότοιχο του γηπέδου. Από τους πυροβολισμούς ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματίας, βλήθηκε ωστόσο το όχημα του πολίτη. Η ενέργεια πάντως αυτή καταδεικνύει ξεκάθαρα το πόσο έχουν αποθρασυνθεί κάποια άτομα που δεν διστάζουν να βγάλουν όπλο και να πυροβολήσουν ενώ έβλεπαν μπροστά τους το περιπολικό.

Οι διωκτικές Αρχές συλλέγουν στοιχεία για την ταυτοποίηση του οδηγού του εμπλεκόμενου οχήματος. Την προανάκριση και των δύο περιστατικών έχει αναλάβει η Ασφάλεια Ηρακλείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει