Χέρι – χέρι στον τελικό Ηράκλειο και Χανιά

ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Ποιος να το πίστευε στην αρχή της φετινής σεζόν, όταν η Μικτή Νέων Ηρακλείου έπαιζε στις Μουρνιές με το αντίστοιχο συγκρότημα των Χανίων, ότι το φινάλε αυτού του μεγάλου ταξιδιού θα επισφραγιζόταν με τον πρώτο Κρητικό τελικό στην ιστορία του πανελλήνιου πρωταθλήματος Ενώσεων.

Ηράκλειο και Χανιά ακολούθησαν παράλληλους βίους σε αυτό το διάστημα των έξι μηνών και ανταμείφθηκαν με την πρόκριση στον τελικό του Βόλου. Ένα παιχνίδι που σίγουρα θα εξελιχθεί σε γιορτή του Κρητικού ποδοσφαίρου, αποδεικνύοντας σε όλη τη χώρα την μεγάλη πρόοδο των ταλέντων του νησιού μας.

Φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο στο ποδόσφαιρο. Η ΕΠΣΗ έχει ρίξει το βάρος της στις υποδομές τα τελευταία χρόνια, δουλεύοντας σε επαγγελματικά πρότυπα και τα αποτελέσματα είναι χειροπιαστά. Τέσσερις τελικοί την τελευταία τριετία (το 2017 σε Νέους και Παίδες) μιλούν από μόνοι τους, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος. Το παράδειγμα του Ηρακλείου ξεκίνησαν δειλά δειλά να «αντιγράφουν» οι άλλες Κρητικές Ενώσεις και κάπως έτσι φθάσαμε στο… απόγειο της δόξας.

«Πήραμε αυτό που δικαιούμασταν, έστω κι αν απαιτήθηκαν τα πέναλτι. Ο τελικός θα είναι μια γιορτή του κρητικού ποδοσφαίρου και ο καλύτερος θα κερδίσει», τόνισε ο τεχνικός της Μικτής Νέων ΕΠΣΗ Γιάννης Χατζησεβαστός που ελπίζει η τρίτη του εμφάνιση στον τελικό να είναι και η πιο τυχερή.

Στις τάξεις των Χανιών την ίδια ώρα, αποδέχονται τον τίτλο του αουτσάιντερ, με τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Ριτζάκη να δηλώνει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που περάσαμε στον τελικό και θα είναι εκεί δύο κρητικές ομάδες. Θα γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και θα εμφανιστούμε πανέτοιμοι. Θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση, αν και ήδη την έχουμε κάνει με την παρουσία μας μέχρι τώρα».

Ο φροντιστής της Μικτής Μάρκος Κλουβιδάκης με παίκτες της ομάδας

Η πορεία για τον τελικό

Το Ηράκλειο και τα Χανιά κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στον 12ο όμιλο. Στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια στη φάση των ομίλων, υπήρξε μία εντός έδρας νίκη για το Ηράκλειο με 2-0 και μία ισοπαλία χωρίς τέρματα στο ματς του α’ γύρου στις Μουρνιές.

Η Μικτή ΕΠΣΗ τερμάτισε στην κορυφή του Ομίλου με 12 βαθμούς, 3 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, ανεβάζοντας στροφές στη συνέχεια ενώ τα Χανιά πήραν τη 2η θέση με 10 βαθμούς, υπερτερώντας του Ρεθύμνου στην ισοβαθμία.

Οι δύο Ενώσεις προκρίθηκαν απευθείας στην 3η φάση, ξεκινώντας τις νοκ άουτ αναμετρήσεις. Το Ηράκλειο νίκησε την ΕΠΣ Αθηνών στη Βάρη με 1-0 ενώ τα Χανιά γύρισαν από την…κόλαση στο ματς με τις Κυκλάδες. Βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 αλλά τελικά επικράτησαν με 3-2.

Η παρουσία των δύο Κρητικών ομάδων στα προημιτελικά άρχισε να «γεννά» μεγάλες φιλοδοξίες. Τα Χανιά απέκλεισαν τη Μεσσηνία με 2-1 ενώ το Ηράκλειο «πέταξε» έξω τα Δωδεκάνησα στη διαδικασία των πέναλτι (4-1), δίνοντας ραντεβού στην τελική φάση του Βόλου. Οι Σέρρες και η Αχαΐα αποδείχθηκαν άξιοι αντίπαλοι ωστόσο τα κρητικά συγκροτήματα επέδειξαν μεγαλύτερη ωριμότητα στη διαδικασία των πέναλτι και με 4-2, «τσέκαραν» το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 7μμ, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.  *Οι διοικήσεις του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, του ΠΟΑ, της Μινωικής και του Πήγασου Εμπάρου συγχαίρουν την Μικτή Νέων ΕΠΣΗ για τη διάκρισή της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει