VAR και με τη βούλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

1205 ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ 16 ΓΗΠΕΔΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ

Στην εποχή του VAR πέρασε και επίσημα το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την υπογραφή της σύμβασης της Πολιτείας με τις δύο αναδόχους εταιρίες που θα συνεργαστούν για την εγκατάσταση και χρήση του VideoAssistantRefereeγια τα επόμενα 5 χρόνια.

Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, αλλά και τα στελέχη των δύο εταιρειών εξέφρασαν χθες τη σιγουριά τους ότι από την πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος, σε όλους τους αγώνες της SuperLeagueθα γίνεται χρήση VAR(αρκεί να δοθεί η τελική πιστοποίηση από τη FIFA), ενώ στον αυριανό τελικό του Κυπέλλου όπου θα εγκαινιαστεί το σύστημα, το VARθα λειτουργήσει συνολικά με 16 κάμερες!

«Πήραμε ένα σκοτεινό περιβάλλον και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε εργαλεία αξιοπιστίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι είμαστε σε μία νέα κατεύθυνση. Το VARαποτελεί ένα από τα σημαντικότερα όπλα μας απέναντι σε όσους θέλουν να επαναφέρουν την ατζέντα στη μιζέρια. Όχι το μοναδικό… το πρώτο όμως σίγουρα», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

«Μέσα από το VARμπορείς να δημιουργήσεις νέες συνθήκες για όλο το ποδόσφαιρο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, από την μεριά του, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του έργου που αναλαμβάνουν οι δύο εταιρίες, που είναι τα εξής:

-5 χρόνια υποστήριξη

-1205 αγώνες

-16 γήπεδα διασυνδεδεμένα με οπτικές ίνες

-εγκεκριμένο από τη FIFA

-παροχή ψηφιακών εφαρμογών και υπηρεσιών στην ΕΠΟ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει