ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Οι αποκαλύψεις του Χαλκιαδάκη

Ορισμένοι το θυμήθηκαν τώρα, ενώ έχει κυκλοφορήσει πολλά χρόνια πριν. Το βιβλίο «Μαχητική Δημοσιογραφία» αναφέρεται στη ζωή και την αντιστασιακή δράση του Γιάννη Χαλκιαδάκη, ενός σπουδαίου δημοσιογράφου της γενιάς της Αντίστασης και της αντιδικτατορικής πάλης.

Η έκδοση περιλαμβάνει συνέντευξη του αειμνήστου Γ. Χαλκιαδάκη στον Αντ. Σανουδάκη και αναφέρεται στη συμμετοχή του σε κομβικές περιόδους των Κρητικών αγωνιστών, όπως στη Μάχη της Κρήτης, στον Εμφύλιο, στην αντιδικτατορική πάλι και στη Μεταπολίτευση. Γιατί το ξανάπιασαν ορισμένοι; Μα διότι εκεί υπάρχουν, σε ανύποπτο χρόνο, οι αναφορές του Γιάννη Χαλκιαδάκη σχετικά με τον ρόλο του πατέρα του, Παύλου, και του θείου του πρωθυπουργού, Ηρακλή Τσίπρα.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1990, μια περίοδο κατά την οποία ο σημερινός πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ήταν πρόεδρος 15μελους και καμία σχέση δεν είχε με την πολιτική, ενώ επανεκδόθηκε το 2011.  Ο Γιάννης Χαλκιαδάκης λέει με λεπτομέρειες τι συνέβη, καταθέτει τις εκτιμήσεις του και όλα αυτά επαναλαμβάνω σε ανύποπτο χρόνο. Ούτε καν φαινόταν τι θα συμβεί στο μέλλον με τον Αλέξη κ.λπ. Για αυτό και τώρα το ξαναδιαβάζουν ορισμένοι.

 

Ο Μηνάς Γρ. Μαυροειδής πρόεδρος του   Πολιτιστικού  Συλλόγου  Αγίας Αικατερίνης Σπάει τα κοντέρ

Ο Μηνάς Γρ. Μαυροειδής εξελέγη και  πάλι  πρόεδρος του   Πολιτιστικού  Συλλόγου  Αγίας Αικατερίνης μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Ο κ. Μαυροειδής κατέχει ένα σπάνιο  ρεκόρ, αφού είναι στο τιμόνι του συλλόγου για 34 συναπτά έτη και παρά το γεγονός ενός μικρού προβλήματος υγείας το οποίο πέρασε- του ευχόμαστε  να είναι “σιδερένιος’’.

Το νέο Δ.Σ. και η Εξελεγκτική Επιτροπή που εκλέχθηκαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες του Συλλόγου, συστάθηκε σε Σώμα κατά την συνεδρίαση της 8/05/2019 όπως φαίνεται παρακάτω και για την επόμενη τριετία 2019-2022:

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Μηνάς Γρ. Μαυροειδής, αντιπρόεδρος: Δέσποινα Βελόγλου, γεν. γραμματέας: Ασημίνα Δοκιανάκη, ταμίας: Παντελής Ραμουτσάκης, έφορος περιουσίας και πρόνοιας, Φανή Συντιχάκη, έφορος επιμόρφωσης και κατάρτισης: Ελσα Τσαγκουρνή, έφορος εκδηλώσεων: Νίκος Μαράκης, έφορος Εθ/κών και ευρ/κών προγραμμάτων χορηγιών: Μ. Ανδρουλάκη, έφορος αναπτυξιακών έργων και περιβάλλοντος: Νίκος Κουναλάκης

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης  οι:

Νίκος Βασιλάκης, Σπύρος Δοκιανάκης και Γεωργία Αγκριθαράκη.

 

 έκρηξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά προκάλεσαν οι αποδοκιμασίες Ελλήνων της Γερμανίας

«Βούλωσέ το κι άκου»!

Δεν κρατήθηκε πάλι ο Κοτζιάς. Την έκρηξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά προκάλεσαν οι αποδοκιμασίες Ελλήνων της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μόναχο για την ελληνική εξωτερική πολιτική και τη Συμφωνία των Πρεσπών όπου ήταν ομιλητής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, πολίτες που παρευρίσκονταν στην αίθουσα εξέφρασαν τη διαφωνία τους διακόπτοντάς τον.

Ο κύριος Κοτζιάς εκνευρίστηκε, χαρακτηρίζοντας «ακροδεξιούς, φασισταριά, χουντικούς» τους διαφωνούντες, χρησιμοποιώντας εκφράσεις «άκου χουντικέ» και «βούλωσέ το κι άκου»!

Ο πρώην υπουργός μάλιστα υποστήριξε ότι πολίτες- μέλη μακεδονικoύ συλλόγου τον απείλησαν.

Η ένταση εκτονώθηκε όταν κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους απομακρύνθηκαν από την αίθουσα.

 

7 μέρες ψέματα και… φαγούρα

ο κ. Μητσοτάκης»Ένας χαμός και χθες με το… 7ήμερο εργασίας στο οποίο αναφέρθηκε ο Μητσοτάκης. «Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο, δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα» ανέφερε ο Τσίπρας και το Μαξίμου.

«Πρόκειται για σκόπιμη και τερατώδη διαστρέβλωση όσων είπε ο κ. Μητσοτάκης» αντέτεινε αμέσως η Πειραιώς διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για «επταήμερη εργασία».

Και περνώντας στην αντεπίθεση, το νεοδημοκρατικό επιτελείο μίλησε για «γκάφα» του Μαξίμου, καθώς η αναφορά του κ. Μητσοτάκη ήταν σε «επταήμερη λειτουργία» επιχείρησης, κάτι που έχει ήδη γίνει πράξη από την εταιρεία «Παπαστράτος» στην οποία υπεγράφη επιχειρησιακή σύμβαση που επικύρωσε με την υπογραφή της η νυν υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Και απάντησε και προσωπικά ο Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα επτά μέρες την εβδομάδα. Και θα πει ακόμη περισσότερα μέχρι τις 26 Μαΐου για να αποφύγει τη συντριβή του.

Την ώρα που κόβει την 12η σύνταξη με τη μείωση του αφορολόγητου, βαφτίζει 13η σύνταξη ένα προεκλογικό επίδομα. Η Νέα Δημοκρατία θα ενισχύσει το πραγματικό εισόδημα των συνταξιούχων στους οποίους ο κ. Τσίπρας έκοψε ακόμα και το ΕΚΑΣ.

Σε ό,τι αφορά την αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν επταήμερης εργασίας, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία που αναφέρθηκα δουλεύουν κανονικά πενθήμερο και αντί 40 ώρες την εβδομάδα, 37 με καλύτερες απολαβές. Και είναι τόσο απελπισμένα ψεύτης ο κ. Τσίπρας, που καταγγέλλει μια σύμβαση που η δική του κυβέρνηση ενέκρινε, σε μια εταιρεία που ο ίδιος επισκέφθηκε» είπε.

 

Δουλεύουν και λιγότερο;

…Για το θέμα μίλησε και ο αντιπρόεδρος της “Παπαστράτος”, κ. Καργαρώτος, που είπε ότι η εταιρεία επεδίωξε να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί μελλοντικά στις αυξημένες ανάγκες παραγωγής, όταν αυτές προκύψουν, γεγονός που θα της επιτρέψει, σε συμφωνία με τους εργαζόμενους, να λειτουργεί το εργοστάσιό της επτά ημέρες την εβδομάδα αδιαλείπτως.

Οπως ξεκαθάρισε, αυτό δεν επηρεάζει τους εργαζόμενους, αλλά ίσα ίσα μπορεί να δουλεύουν κι ακόμα λιγότερο. Κι αυτό γιατί με την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού μοντέλου βαρδιών που στηρίζεται σε 4 ημέρες εργασίας και 2 ημέρες ρεπό, οι εργαζόμενοι δουλεύουν το τυπικό τους ωράριο και ακόμα λιγότερο.

Εξήγησε μάλιστα ότι με αυτό τον τρόπο, οι εργαζόμενοι δουλεύουν 37,3 ώρες την εβδομάδα και εξασφαλίζουν 18 ημέρες επιπλέον ανάπαυσης κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, διατηρώντας παράλληλα το ανταγωνιστικό πακέτο μισθών και παροχών που απολαμβάνουν μέχρι σήμερα.

 

@patris
Θοῦ, Αλέξη, φυλακὴν
τῷ στόματί μου
καὶ θύραν περιοχῆς
περὶ τὰ χείλη μου…
Jesus

 

Υποψήφιος για… ικανοποίηση

Κι ενώ οι Δανοί ετοιμάζονται στις 5 Ιουνίου να προσέλθουν στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές, ένας από τους υποψήφιους βουλευτές και πρώην ολυμπιονίκης της σφαιροβολίας, ο Γιόακιμ Όλσεν, κάνει τα αδύνατα δυνατά για την προσέλκυση ψηφοφόρων. Tους «ψαρεύει» ακόμη και μέσα από το Pornhub!

«Πρέπει να βγεις παντού, οπότε σκεφτήκαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό να βάλουμε μια διαφήμιση στο Pornhub.

Το μισό ίντερνετ είναι πορνό και πρέπει να είσαι εκεί που βρίσκονται οι ψηφοφόροι» ανέφερε σε συνέντευξή του στην Politiken.

Ο Όλσεν είναι μέλος του φιλελεύθερου κόμματος «Φιλελεύθερη Συμμαχία» και το σλόγκαν του ήταν: «Όταν τελειώσετε με την αυτοϊκανοποίηση, ψηφίστε τον Γιόκε».

Με αεροπλάνο της γραμμής στην πρωινή πτήση για Γιάννενα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Με αεροπλάνο της γραμμής

Ήταν μια μίνι έκπληξη. Καθυστερημένος δεκαπέντε λεπτά εμφανίστηκε στην πρωινή πτήση για Γιάννενα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Συνοδευόμενος από χαλαρά μέτρα ασφαλείας κάθισε ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης και γρήγορα ξεκίνησε κους-κους μαζί τους.

«Πώς και ταξιδεύετε με το αεροπλάνο της γραμμής; Χάλασε;» τον ρώτησε με απορία ένας επιβάτης με τον πρωθυπουργό να απαντά αμέσως: «Δεν συνηθίζω να παίρνω το κυβερνητικό αεροσκάφος για εσωτερικές πτήσεις. Κυρίως το χρησιμοποιώ σε συναντήσεις με αρχηγούς κρατών για λόγους πρεστίζ της χώρας.

Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται τόσα έξοδα για ένα ταξίδι» είπε, αλλά βέβαια πριν λίγο καιρό π.χ. στην Κοζάνη πήγε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Η… αναστάτωση Τσίπρα στην καμπίνα των επιβατών συνεχίστηκε και τα επόμενα λεπτά.

Αρκετοί από τους συνταξιδιώτες ζήτησαν από τον πρωθυπουργό ένα… ρουσφέτι, να βγουν μία σέλφι με τον τελευταίο να μην τους χαλά χατίρι, αναγκάζοντας τα μέλη του πληρώματος να κάνουν παρατηρήσεις, καλώντας τους επιβάτες να καθίσουν στις θέσεις τους.

Και ενώ όλοι θα περίμεναν να κατέβει πρώτα ο Αλέξης Τσίπρας  μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο στον κρατικό αερολιμένα Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος», αυτός περίμενε να έρθει η σειρά του κατεβαίνοντας ανάμεσα  στον υπόλοιπο κόσμο.

 

Γελειογραφία - ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,
Σκίτσο: Πάνος Ιατρίδης

Ο Χριστός κι ο Αλέξης

Τι τα θέλει κι αυτός ο Αλέξης και τα πετάει έτσι;

Την άποψη ότι η αριστερή ιδεολογία είναι πιο κοντά στον Χριστιανισμό εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Λευκάδα κι έγινε χαμός στα κοινωνικά δίκτυα!

Ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά την αναφορά του σε προσλήψεις στον χώρο της υγείας, δήλωσε: «Είναι εδώ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.

Διότι ξέρετε ότι οι δικές μας οι αρχές και οι αξίες, η δική μας ιδεολογία, κι ας μας λένε κάποιοι, κι ας μας κάνουν κριτική που δεν κάνουμε σταυρούς, είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός από αυτά που πρεσβεύουν και πράττουν αυτοί που κάνουν μεγάλους σταυρούς» είπε.

 

Το σεξιστικό σχόλιο

Ένα μικρό χαμό έχει προκαλέσει η ανάρτηση που έκανε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Γρηγόρης Ψαριανός για την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Αφορμή ήταν παρατήρηση ενός χρήστη του twitter για την επιλογή του φωτογράφου μεγάλου ειδησεογραφικού πρακτορείου να τραβήξει φωτογραφία την υπουργό στη Βουλή σε συγκεκριμένη στάση.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός αναδημοσίευσε το tweet και τη φωτογραφία και έγραψε: «Γιατί ρε σεξιστές; Εγώ που είμαι εντελώς πολίτικαλι κοκορέτς διαφωνώ με τοιούτους αφορισμούς.

Μ’ αρέσει το γκομενάκι. Μουτς, μωρό μου!

Μην ακούς κανέναν, γκόου ον, κήπ γκόινγκ εντ ντου δε ράιτ τζομπ».

 

 Στη Γέργερη ο Αλέξανδρος Κουτεντάκης, μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ελευθερία Θεοδωράκη, πολιτικό μηχανικό.

Ένας ξεχωριστός γάμος

Ήταν ένας ξεχωριστός γάμος παρουσία χιλιάδων καλεσμένων. Στη Γέργερη ο Αλέξανδρος Κουτεντάκης, μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ελευθερία Θεοδωράκη, πολιτικό μηχανικό.

Πολλοί ευχήθηκαν στο ζευγάρι και στους γονείς, αλλά και στην ευτυχή αδελφή του γαμπρού, την αντιπεριφερειάρχη Έφη Κουτεντάκη στην οποία οι ευχές ήταν διπλές: Και να εκλεγεί και να παντρευτεί σύντομα!

Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στο κέντρο “Φαιστός” στη Μεσσαρά, σε δύο δόσεις, αφού μετά τις 8 το βράδυ το κέντρο ξαναγέμισε με τους καλεσμένους που έφυγαν ξημερώματα συμπληρώνοντας σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο καθώς ο γάμος έγινε το μεσημέρι.

 

Η εικόνα

Τρέχει η δημοσκόπηση για τον Δήμο Ηρακλείου. Μεγάλο γκάλοπ, με πολλούς ερωτηθέντες ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα.

 

Στη “μαύρη”

Το νέο παιγνίδι που έχει ξεκινήσει είναι οι… κάρτες. Όποιος έχει μια κάρτα υποψηφίου πάνω από 2-3 φορές την ανταλλάσσει με άλλες. Ορισμένες αξίζουν περισσότερο, καθώς έχουν γίνει viral ήδη. Μάλιστα δύο κάρτες υποψηφίων από τον ίδιο δήμο ήδη πωλούνται στη “μαύρη” αγορά!

 

Μακαρονάς

Ως απτό δείγμα εξόδου της χώρας από τα μνημόνια χαρακτήρισε την τροπολογία για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση και σε είδη διατροφής στα επίπεδα του 2014 ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο υπουργός Οικονομικών παρουσιάζοντας τη ρύθμιση στη Βουλή απέφυγε να αναφερθεί στις ενστάσεις που έχουν εκφράσει οι “θεσμοί” για τις προωθούμενες διατάξεις. Δεν απέφυγε ωστόσο να διανθίσει την ομιλία του με αστεία και λογοπαίγνια, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο ίδιος είναι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς ως «μακαρονάς» νομοθετεί ώστε το συγκεκριμένο προϊόν να περάσει στον χαμηλό ΦΠΑ του 13%.

 

Στα Χανιά

Την Κρήτη επισκέπτεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο των περιοδειών του σε όλη τη χώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται την Κυριακή στα Χανιά, ενώ έχει επιλέξει να μιλήσει σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

 

Επίσκεψη

Το Ρέθυμνο επισκέπτεται σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κρήτη.  Ο Σταύρος Θεοδωράκης, θα έχει στις 5:30 το απόγευμα συνάντηση με τον δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη στο Δημαρχείο της πόλης. Και αύριο θα βρίσκεται στο Ηράκλειο.

 

Παράταση

Παράταση ενός μήνα για τη συμπλήρωση των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2019 στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ενισχύσεων (ΟΣΔΕ), ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, κατά την επίσκεψή του στον ΟΠΕΚΕΠΕ.  Έτσι, οι δικαιούχοι αγρότες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 15 Ιουνίου (η αρχική προθεσμία έληγε στην Τετάρτη, 15 Μαΐου), ωστόσο το Υπουργείο σημειώνει πως «δεδομένου του όγκου των αιτήσεων που εκκρεμούν, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να μην εφησυχάσουν και να σπεύσουν να υποβάλουν την αίτησή τους».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει