Ο δείκτης αποτελεσματικότητας των Δήμων

Ενδιαφέρον παρουσίασε η εκδήλωση του ΚΕΦίΜ (Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης) όπου παρουσιάστηκε ο Ελληνικός Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων (Greek Municipal Effectiveness Index).

Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΚΕΦίΜ, Νίκος Ρώμπαπας, παρουσίασε τον Δείκτη, ο οποίος λαμβάνει υπόψη την επίδοση των δημοτικών αρχών σε τρία επιμέρους πεδία: την οικονομική διαχείριση, τη διαφάνεια και λογοδοσία, και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ηρακλείου, Μανόλης Βασιλάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»,  Δημήτρης Βρύσαλης, επικεφαλής του συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», Πέτρος Ινιωτάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για το ΗΡΑΚΛΕΙΟ», Βασίλης Λαμπρινός, Δήμαρχος Ηρακλείου, επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»,  Ηλίας Λυγερός, επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» και Γιώργος Σισαμάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Τη συζήτηση συντόνισε ο Γιάννης Καλαντζάκης, μέλος του ΚΕΦίΜ.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι μίλησαν για την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου και παρέθεσαν τις θεσμικές αλλαγές που θεωρούν απαραίτητες για την ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων.

Παράλληλα, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην αποδοτικότητα των Δήμων όπως αυτή αποτυπώνεται στη μελέτη του ΚΕΦίΜ αλλά και στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν αν εκλεγούν για την ενίσχυση της αποδοτικότητας του Δήμου Ηρακλείου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει