Πρωταθλητής με το σπαθί του ο Πόρος

ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 2012 - ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΖΑΡΟΣ ΣΤΗΝ Α1 ΕΠΣΗ

Ιστορία έγραψε ο Πόρος στο Γάζι με τη νίκη του 1-0 επί του Αλμυρού. Η ομάδα του Λεωνίδα Τιτομιχελάκη, μόλις 7 χρόνια μετά την ίδρυσή της, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ηρακλείου και τη νέα περίοδο θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, φυσικά για πρώτη φορά.

Ένα σωματείο που δεν έχει γήπεδο αλλά διαθέτει διοίκηση με όραμα και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, έκανε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο στη μέση της διαδικασίας των πλέι οφ. Με τρεις σερί νίκες, έκοψε πρώτος το νήμα, υπερτερώντας του Ζαρού στην ισοβαθμία.

Ο Άγγελος Καστελλιανάκης με ωραίο γκολ στο 18’, σημείωσε το μοναδικό τέρμα στο ντέρμπι (έφθασε τα 6 στα πλέι οφ από τα 8 της ομάδας του!), υπογράφοντας την ιστορική νίκη.

Μάλιστα είχε και δοκάρι στο 42’. Στην επανάληψη ο αγχωμένος Αλμυρός που ήθελε νίκη-έτσι όπως εξελισσόταν η κατάσταση-για να πάρει τον τίτλο, είχε κάποιες καλές στιγμές αλλά δεν έφθασε καν στην ισοφάριση.

Έτσι, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Βισκαδούρου,

οι παίκτες του Πόρου ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

«Είναι μια μέρα χαράς για την ομάδα μας. Μια μικρή γειτονιά κατάφερε σε λίγα χρόνια με συνεχόμενες ανόδους, να φθάσει στη Γ’ Εθνική. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό το κατόρθωμα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο και το Δ.Σ. που έχουν όραμα και φιλοδοξίες, στους παίκτες και τους συνεργάτες μου», δήλωσε ο τεχνικός των πρωταθλητών κ. Τιτομιχελάκης.

ΑΛΜΥΡΟΣ: Ροδουσάκης, Κονιδάκης (71′ Νικολακούλης), Καρυωτάκης, Κανδηλάκης, Κλάδος, Αγαπάκης (72’ Κουκσόφ), Απλαδάς, Πρικάκης, Στρατήγης, Μπέρκης (42′ Μεντουδάκης), Σακλαμάκης (82′ Νικητόπουλος).

ΠΟΡΟΣ: Ζαφείρης, Σκουλάς (67′ Μεταξάκης), Χατζησεβαστός, Χαρίτος, Παπουτσάκης, Μαγάκης, Ζαφείρης (82′ Μάρκου), Χρηστάκης, Καστελλιανάκης (93′ Ξηρός), Σκούφος, Λεμονιάς (58′ Πολυχρονάκης).

ΖΑΡΟΣ-ΠΑΟΚ  5-3

Φοβερό παιχνίδι έγινε στον Ζαρό, όπου η τοπική ομάδα κέρδισε με 5-3 τον ΠΑΟΚ και τελικά κατέλαβε την 2η θέση (και το δικαίωμα ανόδου αν «ανοίξει» ακόμα μια θέση για τη νέα Γ’ Εθνική).

Η ομάδα του Κρουσώνα μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς και στο 35′ προηγήθηκε με 2-0 (σκόρερ οι Κεφαλούκος, Παπαδάκης) αλλά στη συνέχεια έμεινε από δυνάμεις. Ο Ζαρός ισοφάρισε (2-2) πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με τους Μόντι, Χαμαλάκη και στην επανάληψη κυριάρχησε πετυχαίνοντας άλλα τρία γκολ (Καλομοίρης, Κουρουθιανάκης, Ποτηράκης) για να διαμορφωθεί το τελικό 5-3. Ο Παπαδιός είχε μειώσει προσωρινά σε 4-3.

Διαιτητής ήταν ο Λασιθιώτης Κολυτάς.

ΖΑΡΟΣ: Χατζιδάκης, Αλμπαντάκης, Κουρουθιανάκης, Χαμαλάκης, Καλεμάκης, Φραγκιαδουλάκης, Χριστοφοράκης, Μόντι, Ποτηράκης, Παραθύρας, Καλομοίρης.

ΠΑΟΚ: Δημητριαδής, Βασιλείου, Φράγκος, Νικηφόρος, Παπαδιός, Κεφαλούκος, Κοζυράκης, Σούρσος, Καουκάκης, Παπαδάκης, Ανωγειανάκης.

Η τελική βαθμολογία των πλέι οφ της Α1 ΕΠΣΗ:

1) Πόρος          13

2) Ζαρός          13

3) Αλμυρός     10

4) ΠΑΟΚ          9

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει