Η συνταγή της επιτυχίας του Πόρου 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΑΚΗΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Το νέκταρ του πρωταθλητή απολαμβάνουν οι άνθρωποι του Πόρου, βιώνοντας ονειρικές στιγμές μετά την κατάκτηση του τίτλου στη συναρπαστική φέτος Α1 ΕΠΣΗ. Μία μαγική διαδρομή για τον Πόρο που κατάφερε μέσα σε έξι αγωνιστικές περιόδους να «καταπιεί» τις τοπικές κατηγορίες και να βρεθεί με το σπαθί του στη Γ’ Εθνική, με όποια μορφή κι αν έχει του χρόνου…

Μπορεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος να φάνταζε δύσκολη υπόθεση για τον Πόρο μετά τις πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Λεωνίδα Τιτομιχελάκη ήταν αυτοί που είπαν την τελευταία λέξη και στρογγυλοκάθισαν στην κορυφή.

Ο Γιάννης Ασσαριωτάκης, ο πρόεδρος του σωματείου που μέσα σε τρία χρόνια έχει πανηγυρίσει τρεις ανόδους και δύο πρωταθλήματα, ήταν ο άνθρωπος που από την αρχή της σεζόν έβαλε ψηλά τον πήχη και ενέπνευσε το ποδοσφαιρικό τμήμα.

ο πρόεδρος του Πόρου
Δικαιωμενος ο πρόεδρος του Πόρου

«Ξέραμε ότι στην Α1 δεν υπάρχει φέτος το μεγάλο όνομα και θέλαμε να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα που θα αποδίδει θεαματικό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο, στοχεύοντας στην έκπληξη. Δε μας περίμενε κανείς και αυτό ήταν στα υπέρ μας.

Επενδύσαμε σε ποιοτικούς παίκτες, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και αυτό μας βγήκε.

Οι αντοχές της ομάδας αυτής σε όλα τα επίπεδα και η σωστή καθοδήγηση από το προπονητικό τιμ, έφεραν την επιτυχία», τονίζει στην «Π» ο πρόεδρος των πρωταθλητών που ήταν σίγουρος για τον τίτλο, ακόμα κι όταν οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του Πόρου: «Σταθήκαμε άτυχοι στα πρώτα ματς των πλέι οφ, δεν πήραμε τους βαθμούς που αξίζαμε. Εγώ όμως δεν έχασα την πίστη μου, ούτε τα παιδιά.

Κάτι μας χρωστούσε η τύχη και μας το έδωσε. Μαζί μας είχαμε και τον κόσμο που ακολούθησε την ομάδα σε όλα τα γήπεδα και τον ευχαριστούμε πολύ. Είναι πολύ σπουδαίο για μια φτωχογειτονιά όπως ο Πόρος που έχει μεγάλη παράδοση στην παραγωγή ταλέντων, να ξαναβρεί μία διέξοδο στο ποδόσφαιρο»

Μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της πορείας, ήταν αναμφίβολα ο Άγγελος Καστελλιανάκης. Ο κορυφαίος σκόρερ των τοπικών πρωταθλημάτων εδώ και χρόνια, με τα 6 γκολ που σημείωσε στα πλέι οφ (26 συνολικά στο πρωτάθλημα), οδήγησε εκ του ασφαλούς τον Πόρο στην επιτυχία. Με μία ανάρτησή του στα social media, ο 32χρονος στράικερ, τα είπε όλα:

«Για όσους δεν μας πίστεψαν, για όσους έλεγαν πως δεν πάμε πουθενά, έχω ένα να τους πω…, ρόδα είναι και γυρίζει! Ευχαριστώ τον πρόεδρο, τη διοίκηση, το προπονητικό τιμ κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μάγκες μου που περάσαμε δύσκολα όλη τη χρόνια ακούσαμε τα χειρότερα, αλλά ποτέ δεν το βάλαμε κάτω γιατί όταν κάτι το αγαπάς, το κυνηγάς μέχρι να φτάσεις στο στόχο που έχεις βάλει.  Προσωπικά θα μου μείνει αξέχαστη αυτή η εμπειρία γιατί ήταν ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα που έχω πάρει όσα χρόνια παίζω μπάλα! Όλοι βγήκαμε πρωταθλητές, όλοι βγήκαμε πρώτοι σκόρερ… Xωρίς εσάς δεν θα ήμουν τίποτα… Σας αγαπώ μάγκες μου».

Η μεγάλη φιέστα του Πόρου και η απονομή του τροπαίου, θα γίνει μετά τις εκλογές στην πλατεία του Αγ. Γεωργίου. Ήδη ωστόσο έχει ξεκινήσει η προεργασία για την επόμενη μέρα της ομάδας στη  Γ’ Εθνική, παρά το θολό τοπίο που επικρατεί.

«Η φιλοσοφία μας σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο δεν θα αλλάξει. Θα δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα παίζει ανοιχτά και θα εκπροσωπήσει επάξια το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο. Σίγουρα μας προβληματίζει η αβεβαιότητα για τον καταρτισμό του Ομίλου μας και πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Το θετικό είναι ότι υπάρχει ανταπόκριση στις κρούσεις που έχουμε κάνει σε έμπειρους παράγοντες για να μας βοηθήσουν με τις γνώσεις τους», επισημαίνει ο κ. Ασσαριωτάκης. Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του τίτλου έδωσαν στον Πόρο, οι διοικήσεις του ΓΣ Εργοτέλης, του ΠΟΑ, του Γιούχτα, της Μινωικής, του Ποσειδώνα, του Δία, της ΑΕ Κατσαμπά και του ΠΑΟ Κρουσώνα και του Ρωμανού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει