Μήνυμα νίκης και ενότητας του Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη

Σε μια συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, με όγκο και παλμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεξόφλησε τη νίκη της ΝΔ την Κυριακή. «Αναλαμβάνω την ευθύνη να ενώσω τους Έλληνες και να γράψουμε μαζί τη δική μας ιστορία.

Η νίκη της ΝΔ θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας. Κυρίως όμως θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων» είπε και απηύθυνε μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων και μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, δεν επέλεξε τυχαία την πρωτεύουσα της Μακεδονίας ως τελευταίο σταθμό της προεκλογικής περιόδου. “Στη Θεσσαλονίκη καθρεφτίζεται η ελληνική Ιστορία που πάντα μας θυμίζει ποιοι είμαστε και πού θέλουμε να φτάσουμε.

Από εδώ ξεκίνησε για να μεγαλώσει την Ελλάδα ο Ελευθέριος Βενιζέλος, εδώ εκφώνησε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την ιστορική του ομιλία, που στέριωσε τη Δημοκρατία, εδώ μίλησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όταν οδήγησε την παράταξη στον εκλογικό θρίαμβο του 1990.

Γιατί η Μακεδονία είναι η Ελλάδα και γιατί η ιστορία αυτού του τόπου μάς θυμίζει ότι το έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο κι όταν η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά από τα κομματικά λάβαρα” τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ εστιάζοντας από τα πρώτα κι όλας λεπτά της ομιλίας του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

“Ο κ. Τσίπρας υπηρέτησε τις προτεραιότητες άλλων κέντρων, ερήμην της Βουλής και του ελληνικού λαού. Έβαλε το εθνικό συμφέρον στη ζυγαριά των δικών του επιδιώξεων. Εγώ πήρα από την αρχή μια ξεκάθαρη θέση.

Στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα λάβει μια δέσμη συγκεκριμένων μέτρων που θα θωρακίζουν τα μακεδονικά προϊόντα, θα υλοποιήσει ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον ελληνικό βορρά, και όλα αυτά “διατηρώντας” όπως τόνισε χαρακτηριστικά “το δικαίωμα του βέτο στην επιθυμία των γειτόνων μας να μπουν στην ΕΕ”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει