ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Ξεκίνησε με τον Αρχιεπίσκοπο

Την ευχή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου πήρε χθες ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης για τη νέα του θητεία στο τιμόνι της Κρήτης.

Ο κ. Ειρηναίος ευχήθηκε “καλή επιτυχία” στον κ. Αρναουτάκη, με τον περιφερειάρχη να τονίζει ότι θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία Περιφέρειας- Εκκλησίας.

Τον περιφερειάρχη καλωσόρισαν στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο ο πρωτοσύγκελλος Μεθόδιος Βερνιδάκης και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Πρόδρομος Ξενάκης.

 

Την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου

Την κοπάνησε η Θεοδώρα

Χάσαμε το κορμί πατριώτη! Την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η ίδια έστειλε επιστολή και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπου εξηγεί ακριβώς τους λόγους παραίτησής της, αλλά δημοσίως δεν είπε γιατί.

Η απόφασή της, λίγες ημέρες μετά τη βαριά ήττα, προκαλεί έκπληξη, καθώς η κυρία Μεγαλοοικονόμου στο πρόσφατο παρελθόν και μετά την προσχώρησή της, τον Ιανουάριο του 2018, είχε υποστηρίξει με θέρμη τον πρωθυπουργό, υπερασπιζόμενη τη «λεβεντιά» του έναντι των άλλων πολιτικών αρχηγών, ενώ μάλιστα είχε φτιάξει τραγούδι για να τον… εξυμνήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει των βουλευτικών εκλογών η Θεοδώρα Μεγαλοικονόμου φέρεται να είχε επιχειρήσει να θέσει δικούς της όρους για το ψηφοδέλτιο στη Β’ Πειραιά, όπου και πολιτεύεται, σε σχέση με συνυποψηφίους της, κάτι που δεν αποδέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης με τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη

Ζουν τη νίκη τους

Ζουν τις δικές τους μέρες στη ΝΔ, λογικό μετά τη μεγάλη τους νίκη στις ευρωεκλογές.

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης βλέποντας την κυριαρχία που έχει πλέον σε όλα σχεδόν τα κοινωνικά στρώματα, στους νέους που πρώτη φορά ψήφισαν, στις ηλικίες 25-34 που ο ΣΥΡΙΖΑ μονοπωλούσε προ τετραετίας, στη μεσαία τάξη, στους δημοσίους υπαλλήλους, έχει δώσει εντολή να μην υπάρξει εφησυχασμός

. Και ταυτόχρονα ανέθεσε στον αναβαθμισμένο έτσι κι αλλιώς γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη που πιστώθηκε όλο αυτό τον καιρό τη δουλειά που έγινε να «τρέξει» το κόμμα για τις επόμενες 40 περίπου μέρες ως τις εκλογές όπως έκανε όλο αυτό το διάστημα που πήγε πάνω κάτω τη χώρα 2-3 φορές.

Ο γραμματέας μάλιστα ακολουθεί ήδη τη γραμμή… χαμηλών τόνων σε όλα τα επίπεδα και αυτό θα φανεί νομίζω και… τοπικά τις επόμενες ημέρες.

 

 Κερδίσαμε στα… Σφακιά

Ύστερα από αρκετές ημέρες «αφωνίας» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σχολίασε τελικά το αποτέλεσμα της κάλπης, η οποία έδειξε σαρωτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης- αργότερα τα… έχωσε και στον Στουρνάρα -που εδώ και αρκετό καιρό δεν είναι όσο «αψύς» όσο τον έχουμε συνηθίσει- έκανε ανάρτηση στο Facebook, μιλώντας για «ημέρα περισυλλογής» και τονίζοντας το μήνυμα των αναποφάσιστων.

Ωστόσο, έγραψε ότι «θα δώσουμε τη μάχη ξανά» και πως η κυβέρνηση δέχθηκε «βρόμικο πόλεμο». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να πανηγυρίσει για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στα Σφακιά. «Μέρα περισυλλογής μετά την ήττα σήμερα. Θα αντέξουμε και θα δώσουμε τη μάχη ξανά, παίρνοντας το μήνυμα που μας έδωσαν αυτοί που δεν ήρθαν.

Θέλω να ευχαριστήσω τους Σφακιανούς ιδιαίτερα, αλλά και όλους τους Χανιώτες που άντεξαν όλον τον βρόμικο πόλεμο που δεχτήκαμε και μας κράτησαν στην πρώτη θέση.

Ειδικά στα Σφακιά μας ανέβασαν και σε απόλυτο αριθμό ψήφων σε σχέση με τον Σεπτέμβρη του 15», έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός παραθέτοντας σχετικές φωτογραφίες εκλογικών αποτελεσμάτων.

 

ο Κυριάκος Βελόπουλος

Ο Ιησούς είχε… γράψει

Βρε τι πάθαμε! Επιμένει ο Κυριάκος Βελόπουλος πως οι «επιστολές του Ιησού» υπάρχουν στη Μονή Διονυσίου στο Άγιο Όρος, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στους «άεργους και τεμπέληδες πολιτικούς αρχηγούς» που τον κρίνουν.

Ο νέος αρχηγός δέχθηκε αρκετή κριτική αλλά και τρολάρισμα, καθώς στις τηλεπωλήσεις που κάνει είχε μιλήσει για «χειρόγραφες επιστολές του Ιησού», επικαλούμενος βιβλίο του Παπαζήση, το οποίο λέει πως ως ιστορικός έχει τσεκάρει.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν δεν το παίρνω πίσω ως ιστορικός. Δεν παίρνω πίσω κάτι που υπάρχει», επέμεινε ο Κυριάκος Βελόπουλος. «Είμαι ιστορικός αρχαιολόγος. Δεν ξέρετε την επιστήμη της βυζαντινολογίας. Σας καλώ να πάμε μαζί στη Μονή Διονυσίου.

Να πάμε στα χειρόγραφα ή κώδικες να κάτσουμε να δούμε αν υπάρχουν αυτά που λέω εγώ» είπε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της Αυγής σε πάνελ εκπομπής του ΑΝΤ1. «Ο οποιοσδήποτε τρολάκιας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Δεν παίρνω πίσω κάτι που υπάρχει. Στην τελική αν δεν υπήρχαν τα χειρόγραφα από το Άγιο Όρος και το Βατικανό δεν θα υπήρχε η ελληνική γραμματεία» συμπλήρωσε ο κ. Βελόπουλος.

 

@patris
Κοτζάμ αριστεροί και στερήσατε από την Κούνεβα το μισθό για να τον πάρει ο Κόκκαλης.
Eirini

 

 

Ξέσπασε διαμάχη

Εσωκομματικός πόλεμος ξέσπασε στην Ένωση Κεντρώων μετά τα προχθεσινά χαμηλά ποσοστά των ευρωεκλογών. Το στέλεχος του κόμματος Γιώργος Καραπουλάκης καταλόγισε ευθύνες στον πρόεδρο  Βασίλη Λεβέντη και έθεσε θέμα ηγεσίας .

Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο ο κ. Λεβέντης να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να προβεί σε έναν δημόσιο απολογισμό για όσα έχουν συμβεί.

Το βράδυ της Κυριακής ακούσαμε τη δυσαρεστημένη φωνή της κοινωνίας προς το κόμμα μας, λαμβάνοντας πολύ χαμηλά ποσοστά. Ακόμα και η Μακεδονία που τόσο πολύ πίστεψε ο Βασίλης Λεβέντης μάς γύρισε την πλάτη.

Σίγουρα κάτι φταίει και πρέπει να τα επανεξετάσουμε όλα με δημοκρατικό τρόπο. Και για αυτόν τον λόγο ζητώ τη διεξαγωγή συνεδρίου και άνοιγμα των διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας”.

 

Εκτός Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε ο συντονιστής ετεροδημοτών του κόμματος Kώστας Στεφανίδης μετά από σκαιά ανάρτηση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα. 

Τον πέταξαν εκτός

Εκτός Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε ο συντονιστής ετεροδημοτών του κόμματος Kώστας Στεφανίδης μετά από σκαιά ανάρτηση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα.  Την εντολή έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και τη γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο twitter ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης.

“Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο συντονιστής ετεροδημοτών  κ. Κώστας Στεφανίδης διεγράφη πριν από λίγο από τη ΝΔ.  Ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην παράταξή μας”.

Yπενθυμίζεται ότι ο Κ. Στεφανίδης έγραψε: «Τώρα που η Κούνεβα του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξελέγη ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμα!».

 

Γελειογραφία Του Οδυσσέα Νάθενα
Του Οδυσσέα Νάθενα

Δεν ψήφισε τον… εαυτό του!

Αυτός το τερμάτισε! Από τα αποτελέσματα των εκλογών της 26ης Μαΐου δεν έλειψαν και τα ευτράπελα. Αυτή τη φορά από τη Λευκάδα και συγκεκριμένη από την παράταξη «Όλοι για τη Λευκάδα» διαγράφηκε ο αντιδήμαρχος Χρήστος Τριλίβας, καθώς έλαβε μηδέν ψήφους, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν ψήφισε ούτε τον εαυτό του!

«Διαγράφεται από τη Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» και ανακαλείται από αντιδήμαρχος Καστού ο Χρήστος Τριλίβας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ως υποψήφιος, έλαβε 0 (μηδέν) ψήφους, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν στήριξε ούτε ψήφισε τον συνδυασμό μας.

Σύμφωνα και με δήλωσή του, ψήφισε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Θεόδωρο Σολδάτο.

Δρακονταειδής Κωνσταντίνος

Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη Λευκάδα» αναφέρει η ανακοίνωση του συνδυασμού.

 

 

Πάει, το τερμάτισε κι αυτός

Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας  λέγοντας ότι οι εθνικές εκλογές θα είναι μια μάχη δύο κόσμων, της ελίτ κατά της πλειοψηφίας του 99% που είναι οι κανονικοί άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Βίτσας είπε πως θα είναι (σ.σ. οι εκλογές) μία μάχη δύο κόσμων, που δεν σταματάει, μεταξύ των λίγων, της ελίτ, με τη συντριπτική πλειοψηφία του 99%, τους κανονικούς ανθρώπους.

«Πρέπει να κερδίσουμε όσους δεν ψήφισαν ή ακολούθησαν λογική χαλαρής ψήφου, να καταδείξουμε την απειλή των νεοφιλελεύθερων εμμονών Μητσοτάκη και ΝΔ στα εργασιακά, αλλά και για τη δημοκρατία με την κατάργηση της απλής αναλογικής» ανέφερε ο ίδιος.

 

 το 2ο Λύκειο Ηρακλείου, μετά από τις εκλογές της Κυριακής

Σε μαύρο χάλι!

Πολύ περιποιημένο και όμορφο έδειχνε χθες το 2ο Λύκειο Ηρακλείου, μετά από τις εκλογές της Κυριακής. Φυσικά, η παραπάνω πρόταση καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα!

 το 2ο Λύκειο Ηρακλείου, μετά από τις εκλογές της Κυριακής

Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Κώστας Κωνσταντίνου, ανέβασε φωτογραφίες από την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το σχολείο χθες το πρωί και ζητά να μην επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό και την ερχόμενη Κυριακή, στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

 

Λουλούδια

Δεν είναι μόνο ο Λαγός που εξελέγη ευρωβουλευτής και… έχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Υπόδικοι, καταδικασμένοι, λουλούδια και άλλοι τινές των υποψηφίων φιγουράρουν στις θέσεις των εκλεγμένων στην Κρήτη. Και στα ίδια ψηφοδέλτια βλέπεις επιτυχημένους συμπολίτες μας, καθηγητές, βιοπαλαιστές, σωστούς νοικοκύρηδες που… πάτωσαν. Δεν υπάρχει σωσμός, το έχουμε πει.

 

Ετοιμάζεται!

Από τους πρώτους που ειδοποιήθηκαν να ετοιμάζει τα… χαρτιά του για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ηράκλειο ο Γρηγόρης Ροκαδάκης.

Ο γιατρός τρέχει όλο αυτό το διάστημα, κάνει επαφές και θα είναι παρών στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Με μεγάλες πλέον αξιώσεις.

 

Εκδίκηση

Γίνονται κι αυτά. Στην ενδοχώρα, σε μικρό χωριό προχθές βράδυ, έκοψαν 30 ελιές για λόγους αντεκδίκησης, επειδή -λέει- βγήκε ο παθών πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου!

 

Τρολάκια

Ξαφνικά γέμισαν… τρολάκια και οι σοβαρές παρατάξεις;

Μάλλον είναι μια ασθένεια που χτυπά όλους τους συνδυασμούς από τη μία πλατεία στην άλλη και ως τη Λότζια.

 

Σφυρίζουν

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA, πως «ένα κομμάτι στο Μέγαρο Μαξίμου έχει αλαζονική συμπεριφορά».

«Δεν μπορεί να χάνεις με 9,5% και να λες ότι δεν συμβαίνει τίποτα» σημείωσε. «Χρειάζεται αλλαγή ρότας, να πάνε στην άκρη ορισμένοι που είναι δίπλα στον πρωθυπουργό. Μόνο ο λαός έκανε λάθος; Αυτοί που έκαναν λάθος εκτιμήσεις δεν θα αναλάβουν τις ευθύνες τους; Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα» ανέφερε.

«Κάποιοι υπουργοί, όπως αυτοί που επεσήμαναν στον Αλέξη Τσίπρα ότι είμαστε κοντά, στο αποτέλεσμα της Κυριακής έπρεπε να είχαν παραιτηθεί από μόνοι τους» τόνισε. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εγκλωβίστηκε το Μαξίμου σε μία περίεργη σχέση με τον κ. Καμμένο που ο εχθρός ήμουν εγώ».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει