ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Τι στηρίζει η ΝΔ

Νάτα τα ωραία!

Ο πρόεδρος της Επιτροπής για την προετοιμασία των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, απαντώντας αναφορικά με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στους Δήμους Χανίων και Ρεθύμνου, δήλωσε:

«Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει για δήμαρχο τον κ. Άρη Παπαδόγιαννη στα Χανιά και τον κ. Θοδωρή Νίνο στο Ρέθυμνο.

Η στήριξη του κόμματός μας στα δύο αυτά πρόσωπα αποτελεί επιβεβαίωση του προσωπικού ενδιαφέροντος του προέδρου μας για την πρόοδο της ιδιαίτερης πατρίδας του!» είπε και… πέραν τούτου ουδέν!

 

Άρχισαν ήδη οι επαφές

…Και στο Ηράκλειο; Δεν λένε τίποτα από τη ΝΔ. Πάντως μπροστά στην ανάγκη να υπάρξει ενότητα και ομοψυχία μπροστά στις εθνικές κάλπες για τη ΝΔ ο Αυγενάκης από την επομένη των εκλογών συνεχάρη όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους και φυσικά και όλους στον Δήμο Ηρακλείου.

 

ο Κώστας Φασουλάκης με τον Αρναουτάκη

Στα ύψη ο Κρουσώνας

Η δημοτική ενότητα Κρουσώνα έδωσε στον Αρναουτάκη ποσοστό 80%!

Ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης να δίνει τέτοια ποσοστά στον περιφερειάρχη δεν είναι και λίγο, εδώ που τα λέμε.

Φυσικά όλα αυτά έχουν την εξήγησή τους καθώς στον Κρουσώνα- στη γενέτειρά του- το πάλεψε πολύ ο Κώστας Φασουλάκης. Και δικαιώθηκε.

 

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Χριστόφορος Βερναρδάκης με Τσίπρα - Παπά

Βερναρδάκης: Μια μικρή νίκη

Ανέκρουσε πρύμνα ο εκλογολόγος του Μαξίμου και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ, παραδέχθηκε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιστραφεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Και πρόσθεσε ότι, παρά το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη για να είναι πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές, αυτό θα είναι πολύ δύσκολο…

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης επιχείρησε να εμφανίσει το αποτέλεσμα ως μικρή νίκη: «Αν η διαφορά ήταν 15 και 17 μονάδες, καταφέραμε να το μειώσουμε στο μισό, έτσι δεν είναι;». «Υποστήκαμε μεγάλη φθορά από το 2015 και μετά», είπε ο κ. Βερναρδάκης.

«Πρόκειται για νίκη της ΝΔ αναμφισβήτητη, όπως αναμφισβήτητο είναι και η πολιτική συγκράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα μπορούσε να συρρικνωθεί σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Είναι η πρώτη στρατηγική νίκη που έχει επιτευχθεί», πρόσθεσε.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης που βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατηγορούν όχι μόνο για τις λάθος εκτιμήσεις που έδινε για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και για την ατυχέστατη επιλογή της Μυρσίνης Λοΐζου για το ευρωψηφοδέλτιο χαρακτήρισε  τις ερμηνείες που δίδονται «σαπουνόπερα» και όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε όλα τα στοιχεία και οτι ο ίδιος τον απομόνωσε. «Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να μην γνωρίζει και να υπάρχει κάποιος που τον απομονώνει;» διερωτήθηκε.

 

σε εκλογικό τμήμα της Κρήτης, επιστρατεύτηκε μια μπαλαντέζα και ένα σκουπόξυλο για να βγουν τα αποτελέσματα!

Σκουπόξυλο… μπαλαντέζα

Δύσκολοι καιροί για δικαστικούς αντιπροσώπους.

Πολλές οι κάλπες, περισσότερα τα λάθη και προβληματική η διαδικασία.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, αλλά έχουν και αυτοί τα ελαφρυντικά τους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δούλεψαν για να βγάλουν αποτελέσματα.

Όπως βλέπουμε και στην όμορη φωτογραφία, σε εκλογικό τμήμα της Κρήτης, επιστρατεύτηκε μια μπαλαντέζα και ένα σκουπόξυλο για να βγουν τα αποτελέσματα!

 

Η καλότερη φιλοξενία

Άλλοι πάλι δικαστικοί αντιπρόσωποι στάθηκαν πιο τυχεροί και έτυχαν… θερμής (με πολλές θερμίδες δηλαδή!) φιλοξενίας.

Για παράδειγμα η δικηγόρος Μαρίνα Παναγιωτάκη, διορισμένη σε εκλογικό τμήμα του Νιπηδητού, δεν πίστευε αυτά που προσέφεραν στην ίδια και την εφορευτική επιτροπή οι χωριανοί.

Το πρωί καφέ με κουλουράκια, στις 11 κρουασάν, στις 2 ψητά και σαλάτες, το απόγευμα γλυκά και καφέ και το βράδυ σφακιανές πίτες!

Με τέτοια φιλοξενία πώς να μην ξαναπάς με χαρά στο ίδιο εκλογικό τμήμα, που θα σου πουν και μαντινάδες από πάνω;

 

@patris
Ψηφίζεις τον γιατρό επειδή σε έκανε καλά και όταν μετά θες ραντεβού η γραμματέας του σου λέει: «Ο γιατρός έχει Δημοτικό Συμβούλιο και δεν μπορεί να σας δει!»
Andreas

 

Λαδιές στα ψηφοδέλτια

Δεν ξέρω τι θα γίνει με τους σταυρούς, την τελική καταμέτρηση στο Πρωτοδικείο, αλλά να ευχηθούν κάποιοι να μην γίνουν… ενστάσεις.

Διότι μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων τμήμα τμήμα έχει βγάλει… λαβράκια.

Απίστευτα πράγματα.

Υποψήφιοι να σαρώνουν σε ένα τμήμα και στο… διπλανό να παίρνουν πέντε και 7 σταυρούς.

Σε ένα τμήμα ενός χωριού να παίρνουν όλες τις ψήφους και στο διπλανό… τίποτα.

Ξέρω θα πείτε, είναι στατιστικό αυτό και δεν μπορεί να αποδειχθεί, αλλά πραγματικά εάν κατατεθούν ενστάσεις θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

 

Κωνσταντίνος ΜητσοτάκηςΠέρασαν δύο χρόνια

Σε κλειστό κύκλο και χωρίς κάμερες έγινε χθες στις 10:30 το πρωί μνημόσυνο για τα δύο χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στην τελετή που έγινε στον ναό του Αγίου Διονυσίου στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με ενημέρωση της ΝΔ παρέστη σύσσωμη η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού και δεκάδες φίλοι του, αλλά όχι βουλευτές ή πολιτευτές, καθώς αυτή ήταν η επιθυμία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

 

 ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις

Βρυξέλλες; Με τι προσόντα;

Άλλοι άνθρωποι, άλλος πολιτισμός.

Ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του λιθουανικού μπάσκετ αρνήθηκε την έδρα στην Ευρωβουλή παρότι σάρωσε σε ψήφους  ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις εν τέλει αρνήθηκε την έδρα καθώς θεωρεί ότι δεν θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών!

Παρά το γεγονός ότι ο Σάρας εκλέχθηκε με το αγροτικό κόμμα της Λιθουανίας θέλει να παραμείνει στη χώρα για να συνεχίσει να βοηθά τους νέους, θεωρώντας πιο χρήσιμο τον εαυτό του σε αυτόν τον τομέα.

 

Γελειογραφία - Βελόπουλος για τις πολυσυζητημένες «χειρόγραφες επιστολές του Ιησού»

Το πραγματικό πρόσωπο

Το έχει τερματίσει ο Βελόπουλος! Αντίθετος με τα… «πολύ ναζιστικά» εμφανίστηκε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος που αποτέλεσε την έκπληξη των ευρωεκλογών, ερωτηθείς για τη Χρυσή Αυγή, σε μια αποστροφή του λόγου του είπε ότι «τα πολύ ναζιστικά με βρίσκουν κάθετα αντίθετο».

Γρήγορα όμως «μάζεψε» την αναφορά του αυτή, λέγοντας πως «θα ήμουν περήφανος αν εξαφάνιζα τους ναζί από τη χώρα» ενώ ισχυρίστηκε πως «δεν είναι όλοι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής ναζί. «Θα τους ήθελα», είπε. Δήλωσε ότι αισθάνεται πιο κοντά στους Βρετανούς ευρωσκεπτικιστές, ενώ δεν απάντησε με σαφήνεια ως προς το εάν εντάσσεται στο δημοκρατικό τόξο.

Πάντως υιοθέτησε όλη τη ρητορεία των ακροδεξιών, εθνικιστικών (και νεοναζιστικών) κομμάτων, περί «λαθρομεταναστών» και «λαθροεισβολής». Και παράλληλα  παρουσίασε αντίγραφο από τις πολυσυζητημένες «χειρόγραφες επιστολές του Ιησού», ενώ σε όσους «ζορίστηκαν» από την εκλογική του επιτυχία δήλωσε πρόθυμος -καθώς εμπορεύεται φαρμακευτικά είδη- να στείλει… αλοιφή για τις αιμορροΐδες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ δήλωσε ότι ταυτίζεται με τον Όρμπαν και του αρέσει η πολιτική που ακολουθεί ο Σαλβίνι στην Ιταλία, σημειώνοντας ότι οραματίζεται μία χριστιανική Ευρώπη χωρίς ισλαμιστές. Ερωτηθείς με ποιους θα συνεργαστεί για να επιτύχει τις πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει ήταν σαφής.  «Θα συνεργαστώ με το Θεό»…

 

Φράγκος, όχι Φραγκούλης

Δε θα περίμενε βέβαια κανείς κάτι διαφορετικό από έναν άνθρωπο που πουλούσε… χειρόγραφες επιστολές του Ιησού Χρηστού, οπότε δεν θα μας έκανε έκπληξη που ο Κυριάκος Βελόπουλος ισχυριζόταν πως στο ευρωψηφοδέλτιο της “Ελληνικής Λύσης” βρισκόταν ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε ένας Φράγκος, αλλά Εμμανουήλ, ωστόσο στελέχη και μέλη της “Ελληνικής Λύσης” κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους καμπάνιας έλεγαν σε πολίτες και κυρίως ηλικιωμένους ότι ο Εμμανουήλ Φράγκος ήταν ο γνωστός Φραγκούλης Φράγκος.

Κι αυτό εξόργισε τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ και πρώην υπουργό Άμυνας Φραγκούλη Φράγκο.

 

 

 ο Νίκος Ανδρουλάκης

Παρών!

Από χθες κυκλοφορεί ως πληροφορία πως υπάρχουν σοβαρές συζητήσεις να κατέβει στις εθνικές εκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος επανεξελέγη και μάλιστα πρώτος με περισσότερες από 115 χιλιάδες σταυρούς. Ο ίδιος χθες που ρωτήθηκε και από την “Π” το είπε ευθέως: « Είμαι διαθέσιμος να βάλω πλάτη και στις εθνικές εκλογές». Για να δούμε εάν η κίνηση συσπείρωσης από πλευράς Νίκου θα πιάσει τόπο.

 

Αφρούς

Του είχαν πει ότι θα μπει, θα στηριχθεί και «θα είναι στην πρώτη πεντάδα». Μετά είδε τις τελευταίες ημέρες να μπαίνουν… πρόσωπα από το πουθενά στο ψηφοδέλτιο και μάλιστα από το ίδιο… κόμμα. Και τελικά βρέθηκε εκτός… εικοσάδας άνετα μάλιστα. Τώρα βγάζει αφρούς.

 

Έκοβαν

Πάντως το… σύστημα τελικά δούλεψε άριστα στο Ηράκλειο. Φάνηκε από πολλές πλευρές, φάνηκε σε πολλές περιπτώσεις, αλλά μία βγάζει μάτι. Ένα εκ των κορυφαίων στελεχών που έπαιζε για ψηλά- το έλεγαν οι ίδιοι!- δεν μπόρεσε να περάσει ούτε στην…15άδα! Φανερό ποιος και γιατί τον έκοβαν…

 

Θρίλερ

«Γκραν γκινιόλ». Έτσι χαρακτήρισε τη μάχη Κουράκη- Λαμπρινού για τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης ο οποίος εμφανίστηκε στην Κρήτη TV σπάζοντας το εμπάργκο της δημοτικής παράταξης του δημάρχου- προφανώς γιατί δεν είναι πια σε αυτή. Πολύ προσεκτικός στα όσα είπε, προέβλεψε πολύ μεγάλη μάχη τη νύχτα της Κυριακής.

 

Περασμένα

Πολιτικός πολιτισμός από τον πρώτο των πρώτων ευρωβουλευτών Κυμπουρόπουλο- ειδικά τώρα που πέτυχε και τον στόχο του. Στην ερώτηση αν νιώθει την ανάγκη να πει κάτι στον Παύλο Πολάκη απάντησε, χωρίς περιστροφές, «Περασμένα – Ξεχασμένα».

 

Η θέση

Η φιλόλογος, κ. Μαρία Πολυχρονάκη, τοποθετείται στην κενή θέση της διεύθυνσης του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου, με απόφαση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου. Η θητεία της λήγει στις 31 Ιουλίου 2020. Η κ. Πολυχρονάκη είναι καθηγήτρια του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου. Υπενθυμίζεται πως μέχρι πρότινος διευθυντής ήταν ο σημερινός περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Μανώλης Καρτσωνάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει