Πάνω από 1.000 επισκέπτες στις εκθέσεις για τον Καζαντζάκη στην Ελευσίνα

Πάνω από 1000 επισκέπτες,  περισσότεροι από 250 ενήλικες και παιδιά,ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις «Βίος και Πολιτεία του Νίκου Καζαντζάκη» και στην  εμπνευσμένη από το Ταξιδεύοντας Αγγλία Φωτογραφική Έκθεση «Μουντζαλωμένες Πολιτείες» του μουσείου Νίκος Καζαντζάκης στην Ελευσίνα , ενώ στα εκπαιδευτικά προγράμματα συμμετείχαν περισσότερα από 400 παιδιά.

Η δράση «Το Μουσείο Καζαντζάκη  ταξιδεύει… στην Ελευσίνα», που συνδιοργάνωσε το Μουσείο  με το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής (Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.)  του Δήμου Ελευσίνας και τον Όμιλο Καλαθοσφαίρισης Ελευσίνας – OKE B.C, κατά το χρονικό διάστημα 4-18 Μαΐου ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Στόχος αυτής της συνεργασίας η οποία υλοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του ΟΚΕ, ήταν να δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες που ζουν στην Ελευσίνα να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου στοχαστή και να εμπνευστούν από την αξία του ομαδικού αθλητισμού και τον μεγάλο ηθικό σκοπό που αυτός εξυπηρετεί, όπως ο ίδιος τα προβάλλει μέσα από το έργο του «Ταξιδεύοντας Αγγλία».

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η ξενάγηση σε παιδιά 11-16 χρόνων που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Ελευσίνας, με ταυτόχρονη διερμηνεία στις μητρικές τους γλώσσες, τα αραβικά, τα κουρδικά και τα φαρσί, έπειτα από πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών της ΜΚΟ Solidarity Now και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Όλες οι εκδηλώσεις συντονίστηκαν από την κ. Μαρίνα-Στέλλα Μαρινάκη, υπεύθυνη της Μόνιμης Έκθεσης του Μουσείου Καζαντζάκη, η οποία παρέμεινε στην Ελευσίνα για όλο το διάστημα που λειτούργησε η δράση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει