Γιορτή του ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο

ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΩΦΩΝ

Στο Παγκρήτιο Στάδιο άνοιξε χθες με κάθε επισημότητα η αυλαία του 9ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου κωφών, το οποίο θα φιλοξενήσει η πόλη μας, μέχρι τις 15 Ιουνίου. Δεκαέξι εθνικές ομάδες διεκδικούν το στέμμα του πρωταθλητή, σε μία διοργάνωση βέβαια που κύριο σκοπό έχει την ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους και την εξάλειψη της έννοιας της διαφορετικότητας.

Στιγμιότυπα από τη χθεσινή τελετή έναρξης στο Παγκρήτιο στάδιο

Στην τελετή έναρξης έδωσαν το δικό τους χρώμα τα παιδιά του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου που παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο με θέμα την ελευθερία και την τόλμη βασισμένο στο βιβλίο «Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λιβινγκστόουν» του Richard Bach ενώ η ομάδα «Χορόσπιτο», παρουσίασε ελληνικά παραδοσιακά κρητικά και ποντιακά χορευτικά.

Μετά την παρέλαση των ομάδων, ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκος Συριγωνάκης καθώς και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς καλωσόρισαν τις αποστολές και τους συνοδούς του και ευχήθηκαν να έχουν μια καλή διαμονή.

Φάση από το παιχνίδι της Εθνικής μας με την Ισπανία
Φάση από το παιχνίδι της Εθνικής μας με την Ισπανία

Τόνισαν δε αμφότεροι, ότι η συνεργασία τους με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία Κωφών είναι εξαιρετική και κοινός στόχος είναι  η διοργάνωση αυτή να εξελιχθεί σε γιορτή του αθλητισμού. Xθες η Εθνική μας με γκολ του Διονυσάτου (με φάουλ) στις καθυστερήσεις νίκησε 1-0 την Ισπανία.

Οι αγώνες συνεχίζονται από σήμερα (6μ.μ.) στο Παγκρήτιο Στάδιο, στο γήπεδο του ΟΦΗ, στο γήπεδο του Ηροδότου και στο Δημοτικό Στάδιο Αρχανών. Το επόμενο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας είναι την Τετάρτη με την Ιταλία στις Αρχάνες (6μ.μ.).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει