ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Να βάλουν νερό στο κρασί τους

Έχει… τρίτο ημίχρονο τελικά στο Αρκαλοχώρι! Η απόφαση του Ζαχ. Καλογεράκη να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων, ενώ φαινόταν ότι είχε αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών, δημιούργησε νέο γύρο εντάσεων στην περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος- κάποιοι ήδη μιλούν για την ανάγκη να επανέλθει το καλό κλίμα και να κατεβάσουν τους τόνους. Αρκετά διχάστηκε η τοπική κοινωνία.

Χθες αναγκάστηκε να κάνει τη δική του κίνηση και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μανόλης Φραγκάκης που δήλωσε: «Σε συνέχεια της απόφασης του απερχόμενου δημάρχου κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, μετά τους κατά τα άλλα θερμούς εναγκαλισμούς και τα συγχαρητήρια, να προχωρήσει σε αίτημα ανακαταμέτρησης, προχωρήσαμε κι εμείς σε ανάλογο αίτημα προκειμένου να διασφαλίσουμε την απόφαση των δημοτών στις κάλπες.

Θα είμαστε κι εκεί όπως ήμασταν και στις πλατείες και στα εκλογικά κέντρα και πάντα δίπλα στον κόσμο που την Κυριακή πήρε την απόφαση για τη μεγάλη αλλαγή.  Αυτή η απόφαση δεν αλλάζει».

 

ο Γιάννης Κουράκης

Τον προτείνουν υποψήφιο

Μπορεί να έχασε τον Δήμο Ηρακλείου ο Γιάννης Κουράκης, αλλά η προσωπική επιρροή που έχει σε μεγάλο μέρος του εκλογικού Σώματος -και ακόμη μεγαλύτερη στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου- κάνουν πολλούς στο ΚΙΝΑΛ να τον σκέφτονται ως εκείνον που μπορεί να βοηθήσει στις εκλογές του Ιουλίου!

Όπως θα διαβάσετε στην “Π”, είναι ένα σενάριο που διακινείται από χθες και σκέφτονται να τον προτείνουν για το ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου ως εκείνον που «μπορεί να βοηθήσει για την αύξηση των ποσοστών του κόμματος στον νομό Ηρακλείου, ακόμη και να διεκδικηθεί δεύτερη έδρα»!

Δεν ξέρω πόσο ενδιαφέρεται ο ίδιος να είναι ξανά σε μια εκλογική μάχη άμεσα, αλλά σίγουρα θα ενδιαφερθούν πολλοί να τον κόψουν!

 

 

Θα μείνει με τον ένα μισθό

Θα παίρνει ένα μισθό μόνο η Όλγα! «Το Υπουργείο Οικονομικών, ως μοναδικός μέτοχος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Ε.Ε.ΣΥ.Π.), ενημερώθηκε ότι η κυρία Όλγα Χαρίτου, κατόπιν δικής της επιθυμίας, από την 1η Μαΐου 2019 έχει παραιτηθεί από το δικαίωμα αποζημίωσης για τη θέση της στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ».

Τα παραπάνω διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ, απαντώντας σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ταυτόχρονο διορισμό στο Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων και στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος.

η κυρία Όλγα Χαρίτου, κατόπιν δικής της επιθυμίας, από την 1η Μαΐου 2019 έχει παραιτηθεί από το δικαίωμα αποζημίωσης για τη θέση της στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ

Στην παρέα της Αίγινας

Η υπόθεση διορισμού της Όλγας Χαρίτου, συζύγου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθήνας Χριστόφορου Παπαδόπουλου, ως μέλους στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος πήρε διαστάσεις όταν έγινε γνωστό ότι εκτός από τη θέση στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ, η κ. Χαρίτου έχει και την ιδιότητα του μέλους του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Πρόκειται για ένα από τα μέλη της «παρέας της Αίγινας», της παρέας του πρωθυπουργού στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, κύριος κορμός της οποίας είναι ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Στην παρέα ανήκουν και η κ. Χαρίτου με τον σύζυγό της, Χριστόφορο Παπαδόπουλο, «σύμμαχο» του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους «53».

Η κ. Χαρίτου απασχόλησε τη δημοσιότητα και πριν από έναν χρόνο, όταν ο τότε βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς είχε καταγγείλει τις υπέρογκες αμοιβές που λαμβάνουν τα μέλη του Υπερταμείου και είχε δώσει στη δημοσιότητα τα σχετικά ποσά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει ο κ. Αμυράς, η κ. Χαρίτου λάμβανε ως αποζημίωση 1.000 ευρώ για κάθε συνεδρίαση του ΔΣ του Υπερταμείου.

 

Διεγράφη τελικά από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Χρήστος Σκαλούμπακας για ρεβανσιστικές και χυδαίες αναρτήσεις στο διαδίκτυο.Διέγραψαν και τον Σκαλούμπακα

Διεγράφη τελικά από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Χρήστος Σκαλούμπακας για ρεβανσιστικές και χυδαίες αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Το θέμα ανέδειξε η Έλενα Ακρίτα, η οποία είχε υποχρεώσει τον Χ. Σκαλούμπακα να της ζητήσει δημόσια συγγνώμη, για υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος της.

Η κ. Ακρίτα δημοσίευσε αναρτήσεις του στις οποίες έγραφε μεταξύ άλλων: «Ό,τι δεν σας έκανε ο πατέρας μου το ‘47 – ‘48, θα σας κάνω εγώ ανθελληνικά καθίκια» και απειλούσε με χυδαίο τρόπο τι θα πράξει στους πολιτικούς του αντιπάλους όταν έρθει ξανά η δεξιά.

Σχολίασε, δε: «Εσείς στη ΝΔ να χαίρεστε το εγγεγραμμένο μέλος σας Χ. Σκαλούμπακα με παλαιά και νέα τουίτ παρόμοιου ύφους και ήθους.

Έχει φωτογραφηθεί τόσο με την κομματική του ταυτότητα όσο και με τον Αδωνι της καρδιάς σας. Ωραίο μήνυμα περνάει προεκλογικά, όχι; #ΝΔ».

Φαίνεται ότι η ανάρτηση της κ. Ακρίτα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και η ΝΔ αποφάσισε να διαγράψει από μέλος της τον Χ. Σκαλούμπακα.

 

@patris
Μήπως ο Γιώργος έπαθε τη «συμμετρική συρρίκνωση» στο πρώτο μπάνιο και όχι στις εκλογές;
Darentnzas

 

Τι θέλει η Μαρίνα

«Οι γυναίκες θέλουν να βλέπουν να προάγονται γυναίκες δυναμικές» είπε, μεταξύ άλλων, η Κρητικιά Μαρίνα Πατούλη, σύζυγος του νέου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Η κ. Πατούλη αναφέρθηκε επίσης στον γάμο της και μίλησε για την ίδια και τον χαρακτήρα της. «Για να διατηρηθεί ο έρωτας, η αγάπη και μία σχέση είναι απλό και δύσκολο. Πρέπει να μην απομυθοποιείς, να έχεις πάντα ψηλά τον άντρα που έχεις δίπλα σου, να μην τον θεωρείς δεδομένο.

Είμαι 32 χρόνια με τον Γιώργο, αλλά είναι τόσο πολυσχιδής προσωπικότητα και οι ενασχολήσεις μας είναι τόσο πολυποίκιλες και στη διάρκεια της ημέρας, οπότε δεν προλαβαίνουμε να μπούμε στη ρουτίνα» σημείωσε η Μαρίνα Πατούλη, η οποία τόνισε ότι «εγώ είμαι ο ευέξαπτος της παρέας».

«Δεν είμαι γκρινιάρα, αλλά απαιτητική. Με θαυμάζει ο άντρας μου, το λέει σε φίλους, αλλά εμένα μου το λέει έμμεσα. Δεν θέλει να πάρουν τα μυαλά μου αέρα» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Όμως, αν χαλάσει κάτι στο σπίτι, είναι ωραίο να βλέπεις τον άντρα, είναι πολύ αφροδισιακό για τη γυναίκα να ασχοληθεί με αυτό.

Ο Πατούλης δεν το κάνει αυτό, εμένα μου αρέσει, αλλά δεν το κάνει», είπε η Μαρίνα Πατούλη, προσθέτοντας ότι «δε με ζηλεύει ο άντρας μου, μάλλον είναι εγωιστής και δεν μου το δείχνει. Είμαι πάντα αυθεντική και μου αρέσει να αυτοσαρκάζομαι.

Το να δείχνει μια γυναίκα τη ζήλια και το ενδιαφέρον της κολακεύει τον άντρα, το βλέπω και στον Γιώργο. Και για το ντύσιμο μου, που έχω ακούσει τα μύρια όσα, ο Γιώργος δεν μου έχει πει τίποτα ποτέ!

Στα μαθητικά μου χρόνια, επειδή είμαι μοναχοκόρη παραδοσιακής οικογενείας, ήμουν πάρα πολύ του “πρέπει”. Οι συμμαθητές μου από το σχολείο δε με αναγνωρίζουν τώρα».

 

«Θα λέτε αυτό που λέμε εμείς»

Γιάννης ΜπαλάφαςΞεπέρασε τον εαυτό του ο Μπαλάφας. Έκανε καβγά στον αέρα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, καθώς προσπαθούσε να περάσει τη γραμμή της κυβέρνησης στους δημοσιογράφους.

Η συζήτηση αφορούσε προφανώς τις παροχές της κυβέρνησης και οι δημοσιογράφοι έκαναν το… λάθος να αποκαλέσουν «επίδομα» την «13η σύνταξη».

Ο βουλευτής άστραψε και βρόντηξε καλώντας τους δημοσιογράφους να θυμηθούν πως εργάζονται στη δημόσια ΕΡΤ και πως αν αυτοί αποκαλούν την «13η σύνταξη» ως «επίδομα», τότε ταυτίζονται με τα ιδιωτικά κανάλια που υπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Μάλιστα επέπληξε τους δημοσιογράφους πως μιλώντας για «επίδομα» ταυτίζονται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν και υπενθύμισαν στον κ. Μπαλάφα ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να υιοθετούν την ορολογία της κυβέρνησης, όμως ο τέως υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής συνέχισε στον ίδιο τόνο, επιμένοντας να τους νουθετεί.

 

Τον έκαναν αντιπρόεδρο

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ευχαριστεί «τους Ευρωπαίους συναδέλφους που με εξέλεξαν αντιπρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ.

«Με την εκλογή μου, αναγνωρίζεται η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και καταγράφεται ενόψει των εθνικών εκλογών η εμπιστοσύνη του ΕΛΚ στη ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη» καταλήγει το σχόλιο του κ. Μεϊμαράκη.

 

Ο καθηγητής Οικονομικών και πρώην υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης

Η μεγάλη επιστροφή

Όντως ηχηρή επιστροφή!

Ένας από τους «τσάρους της οικονομίας» επιστρέφει στο προσκήνιο.

Ο λόγος για τον καθηγητή Οικονομικών και πρώην υπουργό Οικονομίας, Νίκο Χριστοδουλάκη, ο οποίος με απόφαση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά αναλαμβάνει τον συντονισμό των θεμάτων Οικονομίας του κόμματος.

Σημειώνεται ότι οι γραμματείς των Τομέων Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ είναι υποψήφιοι βουλευτές.

 

Η Κάτω Ζάκρος φιλοξένησε τα γυρίσματα μινωικής μαγειρικής που έκανε η Jerolyn Morrison (Minoan Τastes)

Διαφήμιση για  την Κρήτη

Μοναδική εμπειρία! Η Κάτω Ζάκρος φιλοξένησε τα γυρίσματα μινωικής μαγειρικής που έκανε η Jerolyn Morrison (Minoan Τastes) για την υπέροχη ομάδα του καταλανικού περιοδικού μαγειρικής Cuina στο πλαίσιο ενός πρότζεκτ που ετοιμάζουν μαζί με τον πολύ γνωστό σεφ Andria Ferran και το El Bulli Foundation!

Η Κάτω Ζάκρος φιλοξένησε τα γυρίσματα μινωικής μαγειρικής που έκανε η Jerolyn Morrison (Minoan Τastes)

Το εγχείρημα θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στη Βαρκελώνη και θα περιλαμβάνει έντυπο περιοδικό, δημοσίευση στο διαδίκτυο και εμπειρία εικονικής πραγματικότητας! Αυτή κι αν είναι διαφήμιση!

Οι Ισπανοί ενθουσιάστηκαν με τη μοναδική ατμόσφαιρα που αποπνέει η Κάτω Ζάκρος και από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του τόπου, δήλωσαν δε ότι σίγουρα θα επιστρέψουν, για διακοπές αυτή τη φορά (φωτογραφίες Χριστίνα Χρυσούλα).

 

Επιλογή

Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ενδελεχή έρευνα για το ποιους θα συμπεριλάβουν στο ψηφοδέλτιό τους, όπως διαβάζετε στην “Π”. Και σίγουρα δεν θα βάλουν όσους τυχάρπαστους… σηκώνουν το χέρι για να δηλώσουν παρόντες, όπως έλεγε χθες… στέλεχος που ξέρει καλά τι γίνεται.

 

Καριέρες

Αρχικά είχαμε τις πλατείες, τα μνημόνια, μετά τα… χημικά της Συρίας. Χτίσανε καριέρες, βγάλανε βουλευτές. Τώρα που δεν υπάρχει αφήγημα ορισμένοι ξαναβρίσκουν τον εαυτό τους με τις… γερμανικές αποζημιώσεις. Ναι, αυτές που ξεχάσαμε χρόνια και τις θυμηθήκαμε τώρα. Ετοιμαστείτε για τους νέους ήρωες.

 

Έρωτες

Τελικά δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Ένας έρωτας γεννήθηκε στις εκλογές του 2014 και το σκηνικό… επαναλήφθηκε και στις εκλογές του 2019. Τελικά οι δημοτικές εκλογές έχουν τον ερωτισμό τους στο Ηράκλειο.

 

Διαρροές

Ωραίες διαρροές κάνουν στη ΝΔ. Ότι με επιταχυνόμενο ρυθμό, συνυπολογίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, παρότι στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων ενδέχεται να υπάρξει επανεκκίνηση για κάποια μεγάλα projects, όπως έχει διαμηνύσει η Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα προχωρήσει η κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου που θα αντικαταστήσει το σημερινό. Θα μου πεις τώρα, η ΝΔ ήταν πάντα με αυτό… το σχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ήταν το προώθησε τελικά.

 

Μήνυση

Μήνυση κατά των δύο άλλων υπό προστασία μαρτύρων για την υπόθεση Novartis, με τα ψευδώνυμα «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», καταθέτει τη Δευτέρα ο έτερος υπό προστασία μάρτυρας, Νίκος Μανιαδάκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis που έφερε το ψευδώνυμο «Γιάννης Αναστασίου» καταθέτει μήνυση κατά των δύο άλλων προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση με τα κωδικά ονόματα «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», αλλά με την πραγματική ταυτότητά τους την οποία ο ίδιος γνωρίζει, αφού, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του, ένα λάθος των ανακριτικών Αρχών οδήγησε και τους τρεις την ίδια στιγμή έξω από τα γραφεία της Εισαγγελίας στο πλαίσιο των καταθέσεών τους.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει