ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: “Δεν λειτουργούμε με μεθόδους… μαφίας”

Τηλεοπτική εκπομπή στοχοποίησε φαρμακοποιούς του Ηρακλείου, καθώς υπήρξαν καταγγελίες ότι αισχροκερδούν ζητώντας αποζημίωση για συνταγές που αναγράφουν μηδενική συμμετοχή, γεγονός που αντικρούει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου. Επισημαίνει μάλιστα ότι οι φαρμακοποιοί δεν λειτουργούν με μεθόδους… μαφίας.

Μεταξύ άλλων σε επιστολή του αναφέρει:

“Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε και ακούσαμε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, του σταθμού Open, τη γενική γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) κα. Τριανταφύλλου, αφενός να ανακοινώνει στον αέρα ότι οι συνταγές με αναλώσιμα σακχαρώδη διαβήτη, μετά από δική τους παρέμβαση, θα εκτελούνται και από άλλους παρόχους και όχι μόνο από τα φαρμακεία και αφετέρου ότι οι φαρμακοποιοί αισχροκερδούν, ζητώντας αποζημίωση για συνταγές που αναγράφουν μηδενική συμμετοχή.

Επίσης είδαμε και ακούσαμε ασθενή που δεν ήθελε να δείξει το πρόσωπό της στην κάμερα (φοβούμενη να μην στοχοποιηθεί από τους φαρμακοποιούς) να επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Επίσης ακούσαμε ότι υπάρχει επώνυμη καταγγελία για φαρμακοποιούς στην Κρήτη οι οποίοι εισέπρατταν συμμετοχή για να χορηγήσουν ταινίες σακχάρου. Επειδή όμως “τίποτα πιο επικίνδυνο από τη μισή αλήθεια” καλό είναι να ακουστεί η αλήθεια.

Στη συμπαθέστατη κυρία που δεν ήθελε να δείξει το πρόσωπο της στην κάμερα έχουμε να πούμε ότι: Οι ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ δεν στοχοποιούμε, δεν λειτουργούμε με μεθόδους μαφίας, αντίθετα είμαστε οι επαγγελματίες υγείας, που στεκόμαστε πάντα δίπλα στον Έλληνα ασθενή και ειδικά σε αυτούς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Όσο αφορά την επώνυμη καταγγελία που έγινε στην Κρήτη. Πράγματι έγινε. Τρεις ημέρες μετά από την καταγγελία συγκλήθηκε έκτακτο ΔΣ στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηρακλείου   με μοναδικό θέμα την καταγγελία.

Όπου εκτός από την καταγγέλλουσα συμμετείχε και ο σύζυγός της καθώς και οι δύο φαρμακοποιοί, για τους οποίους γινόταν αναφορά στην καταγγελία. Από ότι ειπώθηκε ή αναγραφόταν στην καταγγελία από πουθενά μα πουθενά δεν προέκυπτε ότι οι συνάδελφοι είχαν εισπράξει έστω και ένα ευρώ, για τη χορήγηση αναλωσίμων ταινιών – βελόνων και σκαρφιστήρων.

Αντιθέτως και στον κατ οίκον έλεγχο που έγινε από τον ΕΟΠΥΥ στο σύνολο των ασθενών – πελατών των δύο συναδέλφων, όχι μόνο δεν προέκυψε από πουθενά ότι και οι δύο φαρμακοποιοί εισέπραξαν τα παράνομα χρήματα, αντιθέτως οι ασθενείς γνώριζαν ότι οι φαρμακοποιοί τους χορηγούσαν τα συγκεκριμένα προϊόντα με ζημία. Αυτή είναι η αλήθεια. Είμαστε στη διάθεση του οποιουδήποτε αρμόδιου, να δώσουμε στοιχεία και εξηγήσεις όπου χρειάζονται”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει