ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Άλλο συγκλίσεις,άλλο εκβιασμοί…

Είπαμε, η πορεία θα δείξει πόσο και πώς περπατά ο «Κλεισθένης Ι» στους Δήμους.

Αν τελικά θ’ αποθεώσει τη συνεργασία ή ευνοήσει τη συναλλαγή. Σε πλείστα όσα Δημοτικά Συμβούλια οι δήμαρχοι δεν έχουν την πλειοψηφούσα ομάδα και πρέπει να βρουν την άκρη του νήματος για να διοικήσουν τις πόλεις τους.

Το αυτό συμβαίνει και στο Ηράκλειο, με τον Βασίλη Λαμπρινό να προετοιμάζεται από τώρα ενόψει Σεπτεμβρίου, που αρχίζει η νέα περίοδος.

Πάντως όσοι νομίζουν ότι με δύο δημοτικούς συμβούλους στο σώμα θα διεκδικήσουν και ισάριθμες αντιδημαρχίες μάλλον είναι γελασμένοι και σίγουρα δεν γνωρίζουν καλά τον κ. Λαμπρινό, ούτε και μέχρι πού μπορεί να φτάσει…

 

Θέλει δημαρχία η Αθηνά

Η Αθηνά Σπανάκη Κοχιαδάκη, όταν δεν ποζάρει στο Facebook με μαγιό και… πορτοκαλάδες, αναφέρεται και στα πολιτικά της σχέδια.

Ένα τέτοιο σχέδιο μάς αποκάλυψε προχθές.

Στην προσπάθειά της να ξεκαθαρίσει ότι δεν την ενδιαφέρει το εθνικό κοινοβούλιο, όπως κατά καιρούς κυκλοφορεί, τόνισε ότι οι στόχοι της φτάνουν μέχρι το τιμόνι της Λότζια!

Η κ. Αθηνά Σπανάκη Κοχιαδάκη φιλοδοξεί κάποια στιγμή να γίνει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος Ηρακλείου.

Έλα καλά μέχρι εδώ, και αν σταματήσουν και οι εμμονές της με τον Γρηγόρη Πασπάτη θα είναι ακόμα καλύτερα.

 

Απόστολος Λουλουδάκης

Τώρα στο ΜεΡΑ25

Με τον Μαστοράκη στη Χερσόνησο, με τον Πατούλη στην ΚΕΔΕ, έπειτα συνομιλητής με κορυφαίους υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αργότερα θιασώτης της υποψηφιότητας Διαμαντάκη στη Χερσόνησο, αλλά υποψήφιος ο ίδιος με τον Ηλία Λυγερό και τους Ενεργούς Πολίτες στο Ηράκλειο και τελικά ανακοινώνεται από τον Γιάνη Βαρουφάκη στο τοπικό ψηφοδέλτιο του ΜεΡΑ25!

Ο λόγος για τον πολυπράγμων οικονομολόγο Απόστολο Λουλουδάκη.

Μαζί του στο ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου θα είναι ακόμα ο Γιώργος Λογιάδης, που ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο διεθνολόγος Δημήτρης Λιάπης, ο οικονομολόγος Σπύρος Μαραγκάκης, η επίσης υποψήφια ευρωβουλευτής Ελευθερία Κατσούλη και η Αικατερίνη Τσουκαλά.

 ο Μάξιμος Σενετάκης ξεκίνησε άτυπα την προεκλογική του καμπάνια καλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο Gardenτους συναδέλφους του μηχανικούς.

Με τους μηχανικούς η αφετηρία

Αφετηρία πριν από κάθε μάχη είναι το σπίτι σου, με την ευρεία έννοια. Δηλαδή με τους ανθρώπους που αισθάνεσαι οικειότητα και γνωρίζεις τις αγωνίες τους…

Κάπως έτσι ο Μάξιμος Σενετάκης ξεκίνησε άτυπα την προεκλογική του καμπάνια καλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο Gardenτους συναδέλφους του μηχανικούς. Φίλοι οι περισσότεροι, ανεξαρτήτως πολιτικής και ιδεολογικής προτίμησης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υποψήφιου βουλευτή Ηρακλείου με τη ΝΔ και όλοι συμφώνησαν πως ήρθε πλέον η ώρα για έργα.

Πιο συγκεκριμένα, για ανάταξη του κατασκευαστικού κλάδου που στο πρόσφατο παρελθόν αποτέλεσε την ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Την ίδια πεποίθηση μοιράστηκε μαζί τους και ο Μάξιμος Σενετάκης, ο οποίος, για του λόγου το αληθές, παρουσίασε στους φίλους του την πρώτη προεκλογική του αφίσα με το μήνυμα, «αντί λόγια, έργα»!

 

@patris
Αν ο άλλος ήταν μάγκας, τον Καμμένο τον έφαγε η… Μαρμάγκα!
Αλλά η μαγκιά πληρώνεται, έστω και με διαφορετικό νόμισμα
Efklidis

 

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται

Η διαγραφή Βενιζέλου από τη Φώφη έχει το ανάλογό της στην Ιστορία. Είναι η περίπτωση του Γιωργάκη που απέσυρε τον μέγα συνταγματολόγο Δημήτρη Τσάτσο από επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου και έβαλε στη θέση του την κ.  Ματσούκα.

Ο κόσμος δεν το πίστευε στην αρχή, ύστερα γέλασε με την καρδιά του. Αυτοί όμως που απογοητεύτηκαν πλήρως ήταν οι παλαιοί βουλευτές της Ενωμένης Ευρώπης.

Αυτοί αναζητούσαν απεγνωσμένα τον Δημ. Τσάτσο στην Ευρωβουλή για να πάρουν την απάντηση  ότι αντι καταστάθηκε από αυτό το κορίτσι κι έδειχναν την κ. Ματσούκα. Η απορία τους μένει ακόμα. Δυστυχώς η  Ιστορία επαναλαμβάνεται! Τι κρίμα!

Ι.E.Π.

 

Ν. ΑνδρουλάκηςΑυτό θέλει το ΠΑΣΟΚ

Ένα δημιουργικό σοκ με αλλαγή νοοτροπιών και συμπεριφορών προτείνει για το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι ο στόχος στη -δυσκολότερη από τις ευρωκάλπες- εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου πρέπει να είναι το διψήφιο ποσοστό.

Ο κ. Ανδρουλάκη, σε συνέντευξή του στο «Έθνος» δεν αποφεύγει να δηλώσει ότι η σύγκρουση Γεννηµατά-Βενιζέλου αναζωπύρωσε την εσωστρέφεια στο ΚΙΝ.ΑΛ. και ότι γι’ αυτό έπρεπε να είχε αποφευχθεί.

Επιμένει στην ανάγκη διασφάλισης της ενότητας του κόμματος μπροστά στην κρίσιμη μάχη και αποκαλύπτει την εισήγηση προς το κόμμα του σε περίπτωση αυτοδυναμίας της Ν∆.

 

ο Πάνος Καμμένος

Εκτός μάχης βγήκαν οι ΑΝ.ΕΛ.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν του άφηνε κανένα περιθώριοαπό το ν’ αποσύρει τους ΑΝ.ΕΛ. από τις εθνικές κάλπες. Τούτο και έπραξε ο Πάνος Καμμένος, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος.

Ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εταίρος μετά το 0,8% που πήραν οι ΑΝ.ΕΛ. στις ευρωεκλογές είχε αποφασίσει να μην μιλά δημόσια, να μην εμφανίζεται σε πολιτικές εκπομπές και να αποτιμήσει με ηρεμία το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και να αποφασίσει τα επόμενα βήματά του.

Έκανε την αποτίμησή του και χθες απεφάνθη ότι «άκουσε τη φωνή του ελληνικού λαού» και δεν κατεβάζει τους ΑΝ.ΕΛ. στις εκλογές, ακολουθώντας τον δρόμο του Σταύρου Θεοδωράκη με το Ποτάμι.

 

ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υποδέχθηκε στο Καστέλλι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Ευχές και συγχαρητήρια

Σε εγκάρδιο κλίμα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υποδέχθηκε στο Καστέλλι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με τον οποίο γνωρίζεται πολλά χρόνια. Μάλιστα στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις πολλές δυνατότητες και στο μεγάλο έργο που γίνεται στην Κρήτη δίδοντας παράλληλα συγχαρητήρια και ευχές για την επανεκλογή στον κ. Αρναουτάκη.

 

Έντονο παρασκήνιο για την ΠΕΔ

Είναι ακόμα νωρίς για τις εκλογές στη νέα Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, αλλά ήδη το παρασκήνιο οργιάζει. Ένα παρασκήνιο που θέλει τη δημιουργία μπλοκ απέναντι στον Λαμπρινό, με τη συμμετοχή απερχόμενων δημάρχων αλλά και στελεχών που παραμένουν στην αντιπολίτευση. Πάντως ο χάρτης των επερχόμενων δημάρχων έχει πολλές αλλαγές και το τοπίο που διαμορφώνεται μοιάζει διαφορετικό. Και αλίμονο αν κάποιοι, έστω και όχι από θέση ισχύος πια, επιδιώξουν ρεβάνς…

 

Σιδεροκέφαλοι

Ο επικεφαλής του Αθλητικού Τμήματος της «Π» Αντώνης Παπουτσάκης εξελέγη χθες στη διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ). Η στήλη του εύχεται καλή επιτυχία και σιδεροκέφαλος. Εξάλλου στο συνδικαλισμό δεν είναι πρωτάρης, αφού έχει θητεία και στο ΔΣ του ΠΣΑΤ.  Στο μεταξύ στη διοίκηση του ΤΕΑΣ επανεξελέγη ο συνάδελφος Κώστας Βασιλάκης και στο δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό η Κατερίνα Μηναδάκη.

 

Υπέρ εργολάβων…

Δεν πιστεύω όσα ακούγονται στο παρασκήνιο για τη συγκρότηση της διοίκησης του ΕΣΔΑΚ μετά την αποχώρηση του προέδρου Χάρη Μαμουλάκη, που θα πολιτευτεί στις εθνικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι, λένε, πήγαν εκεί και έκαναν… παράσταση για την εξόφληση κάποιων γραμματίων σε εργολάβους. Εργολάβους -καλή ώρα- σαν αυτόν που είχε τάχα μου και ασφαλείς πληροφορίες για τους νέους αντιδημάρχους του Ηρακλείου, στην περίπτωση που το τελικό αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό. Μιλούσε σαν να τα είχε κανονισμένα ο ίδιος! Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα;

 

Ρώσικη ρουλέτα

Εβδομάδα ψηφοδελτίων η τρέχουσα, καθώς μέχρι του Αγίου Πνεύματος θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στα Πρωτοδικεία. Ας ελπίσουμε ότι θα προηγηθεί η επιφοίτηση για να τελειώνει νωρίτερα το θρίλερ με κάποια ψηφοδέλτια, όπως της ΝΔ για παράδειγμα, όπου η προσφορά είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση. Και καλό είναι να μην πάμε στη διαδικασία της ρώσικης ρουλέτας, για το ποιος ή ποιοι θα φάνε τη σφαίρα και θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίου.

 

Για την… κοινωνία

Τα πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που χαρίστηκαν στη ΣΕΚΑΠ για να την αγοράσει «καθαρή» ο Σαββίδης, δεν ήταν ρουσφέτι στον Ιβάν, αλλά αβάντα στην τοπική κοινωνία! Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων η αρμόδια υπουργός. Το θέμα τέθηκε σε εκπομπή της ΕΡΤ που είχε ως αντικείμενο τη διαγραφή χρεών από πρόστιμα και λοιπές υποχρεώσεις  σε επιχειρήσεις που αποκρατικοποιήθηκαν. «Αφορά επιχειρήσεις που θα πρέπει να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας» απάντησε για την περίπτωση της ΣΕΚΑΠ η Κατερίνα Παπανάτσιου, αποδεχόμενη εμμέσως ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν ένας από τους στόχους της σχετικής ρύθμισης. «Δεν είναι δώρο στον επιχειρηματία, έγινε για την τοπική κοινωνία» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει