ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Η τιμητική πρόταση

Το έχω πει πολύ καιρό ότι έχει γυρίσματα η ζωή. Κι εκεί που κάποτε για ορισμένους στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν…κόκκινο πανί ο Φραγκίσκος Παρασύρης, έγινε πλέον περιζήτητος!

Ο πρώην βουλευτής, το έχω ξαναγράψει άλλωστε, προτάθηκε από την Προοδευτική Συμμαχία για να είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο Ηράκλειο, η Νομαρχιακή τον ήθελε και συμφώνησαν να στείλουν στην ΚΕ το όνομά του ως το νέο ισχυρό χαρτί του συνδυασμού.

Ωστόσο, ο Φρέντυ για διάφορους προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους αρνήθηκε ευγενικά και αφού τους ευχαρίστησε για την τιμητική πρόταση, ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος σε αυτή τη φάση.

 

Η Βάνα και ο Αλέξης

Η Βάνα ΜπάρμπαΔεν κρατιέται η Βάνα! Το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα έπλεξε η κα Μπάρμπα, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι θα είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές με το ΚΙΝΑΛ στον Νότιο Τομέα της Αθήνας.

«Θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος ηθικός, θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν κορόιδεψε. Ίσως δεν γνώριζε» ανέφερε η κα Μπάρμπα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η Βάνα Μπάρμπα τόνισε επίσης ότι θα κατέβει υποψήφια ως απλός στρατιώτης και κάλεσε τη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει στον φυσικό της χώρο.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν κάνει μεγάλα λάθη. Αναφερόμενη στον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε: «Είναι ένας πολύ σημαντικός άνδρας.

Δεν τον έδιωξε κανείς. Αυτός έκανε την επιλογή του. Η κυρία Γεννηματά πρέπει ως πρόεδρος να πάρει τις δικές της αποφάσεις.

Πρέπει να αφήσουμε τον αρχηγό να είναι αρχηγός. Θα κριθεί, όπως όλοι. Εγώ είμαι ένας στρατιώτης και θέλω να στηρίξω μια γυναίκα».

 

 

Απορεί ο υπουργός…

Ο κ. ΣπίρτζηςΈχει κάτι απορίες ο υπουργός! «Απορώ γιατί δεν έχει ανταποκριθεί το ΚΙΝΑΛ στο κάλεσμα που είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός, για τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις” ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Ο κ. Σπίρτζης ζήτησε ακόμη από το ΚΙΝΑΛ «καθαρές απαντήσεις».

Αναλυτικά, «η πλειοψηφία των πολιτών και πάρα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι στο ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι να απορεί κανείς πώς ακόμη και μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, το ΚΙΝΑΛ, αντί να δει ποιος είναι ο κίνδυνος σε σχέση με μία νεοφιλελεύθερη πολιτική που δεν την κρύβουν, προς τιμήν τους, η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης, μένει προσκολλημένο σε μία αντίληψη, σε μία πολιτική τακτική, να θέλει να χτυπήσει τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ακόμη ότι η διαφορά με τη ΝΔ μπορεί να γυρίσει, κι αυτό μπορεί να συμβεί και με τη σύγκριση πάνω στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ, οι οποίες, όπως τόνισε, είναι «τελείως διαφορετικές και διακριτές».

Και, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο τρόπος που αυτές θα αναδεικνύονταν, για να αποφασίσει στη συνέχεια ο ελληνικός λαός, θα ήταν με το να γίνει μία μεγάλη συζήτηση πάνω στις προγραμματικές θέσεις, στα εξειδικευμένα προγράμματα, για μία σειρά από θέματα που αφορούν το αύριο και την ανάπτυξη της χώρας και τη στάση που θα κρατήσει η χώρα σε αυτά τα κρίσιμα θέματα”.

 

 Ανοίγουν τα χαρτιά τους

ο δήμαρχος Ηρακλείου, Β. Λαμπρινός, ο δήμαρχος Οροπεδίου, Γ. Στεφανάκης και ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γ. ΣτέγκοςΜετά τις ανατρεπτικές αλλαγές της πρόσφατης αυτοδιοικητικής αναμέτρησης, ανακατεύεται η τράπουλα σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του Σώματος, που θα κληθεί να εκλέξει τη διοίκηση της νέας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, και ήδη φαίνεται ότι γίνονται διεργασίες στην κατεύθυνση αυτή.

Έτσι, καταγράφεται μια έντονη κινητικότητα από τους χαμένους της κάλπης της δεύτερης Κυριακής, να συντονίσουν τον βηματισμό τους, με αφορμή την ανάδειξη των νέων οργάνων της ΠΕΔ, στην κορυφή της οποίας φαίνεται ότι προωθείται η υποψηφιότητα του δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων, Μ. Κοκοσάλη.

Στο μέτωπο αυτό φαίνεται ότι συνασπίζονται δήμαρχοι που έχασαν τις εκλογές και η κάλπη του δεύτερου γύρου τούς στέλνει στα έδρανα της αντιπολίτευσης, όπως για παράδειγμα το Γ. Κουράκης, ο  Ζ. Καλογεράκης, ο Γ. Μαστοράκης, που φαίνεται ότι θέλουν να διαμορφώσουν τις δικές τους ισορροπίες σε σχέση με τη σύνθεση του νέου οργάνου.

Από την άλλη μεριά τώρα, καταγράφεται μια έντονη κινητικότητα από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι κ. Βασίλης Λαμπρινός θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο κορυφαίο αυτό όργανο.

Μάλιστα, μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία διακρίνονται ο δήμαρχος Ηρακλείου, Β. Λαμπρινός, ο δήμαρχος Οροπεδίου, Γ. Στεφανάκης και ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γ. Στέγκος, φαίνεται ότι έδωσε τον τόνο του πολιτικού κλίματος των νεοεκλεγέντων, που φαίνεται ότι μπορούν να πορευτούν με έναν κοινό κώδικα συννενόησης.

 

Ο Φώτης και η κυβέρνηση

Ωραία τα λέει ο κ. Κουβέλης, που… κάποτε ήταν στην κυβέρνηση μαζί με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. «Τα πλήγματα που δέχτηκε η μεσαία τάξη δεν ήταν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν κανείς δει τι υπέστησαν οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, θα διαπιστώσει ότι η καθήλωση και η υποβάθμιση της μεσαίας τάξης συντελέσθηκε μέχρι τα τέλη του 2014». Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής, η κυβέρνηση προχώρησε σε ορισμένες κινήσεις για τη στήριξη της μεσαίας τάξης, ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό να κάνει σύγκριση στο τι έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πώς παρέλαβε τη χώρα και τι δρόμους άνοιξε, προκειμένου να αντιμετωπισθούν μεγάλα ζητήματα.

 

@patris
Αφού πήραν στο ΠΑΣΟΚ πίσω τον Παναγούλη, γιατί να μην πάρει και η ΝΔ τον Καμμένο;
Την ίδια…ατάκα έλεγαν!

Sta tessera eseis

 

Αλλαγές χωρίς ενημέρωση

Πανικός μαθαίνουμε ότι γίνεται αναφορικά με εκατοντάδες θεραπείες ειδικής αγωγής στο Ηράκλειο, αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφασίζουν κάθε μήνα κι έναν διαφορετικό τρόπο έγκρισης των δαπανών σχετικών επιδομάτων.

Μετά από τις αρχικές τραγικές περικοπές για θεραπείες παιδιών με αυτισμό ή άλλες παθήσεις, αρκετοί είναι οι θεραπευτές, που καταγγέλλουν ότι η διαδικασία για την έκδοση σχετικών πιστοποιητικών και κατά συνέπεια επιδομάτων διαφοροποιείται από μήνα σε μήνα, χωρίς καμία ενημέρωση.

Στο μεταξύ, και γονείς καταγγέλλουν πως δεν έχουν λάβει επιδόματα εδώ και μήνα, τα οποία για τα παιδιά τους θεωρούνται από το ίδιο το κράτος αναγκαία θεραπευτική δαπάνη. Η κατάσταση έχει φτάσει στο “μη περαιτέρω”, ενώ γονείς και θεραπευτές δηλώνουν αδύναμοι απέναντι σε μια Πολιτεία, που «τάζει» επιδόματα, τα οποία παίρνει αιφνιδιαστικά πίσω.

 

Καραμαλάκης

Με την αξία του

Με πατέρα υπαρχηγό στο Σώμα – δεν το λες και λίγο – θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε υπηρεσία, σε ορισμένες εκ των οποίων, για να μπει κανείς, χρειάζεται να έχει απλώς…μπάρμπα στην Κορώνη. Όμως, ο νεαρός αξιωματικός Γιώργος Καραμαλάκης, όχι μόνο δεν «χρησιμοποίησε» τη συγγενική του σχέση με τον νούμερο δύο στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, πατέρα του, αλλά πήρε μετάθεση και σε μια υπηρεσία που δεν τη λες και «εργασιακό παράδεισο», αλλά ούτε και ό,τι χειρότερο υπάρχει.

Έχοντας τα μόρια, ο γιος του υπαρχηγού, Μ. Καραμαλάκη, πήρε δικαίως τη μετάθεση, έρχεται στο Ηράκλειο από την Αθήνα και τοποθετείται στο Τμήμα Άμεσης Δράσης Ηρακλείου.  Επειδή, όμως, πρέπει όλα να λέγονται, οφείλουμε να θίξουμε και την αδικία που συντελείται σε βάρος κι άλλων αξιωματικών, που έχουν «ριζώσει» στην ενδοχώρα του Ηρακλείου και θα έπρεπε να έχουν μετακινηθεί.

Πολλοί αστυνομικοί μού είπαν το παράδειγμα του διοικητή του Α.Τ Φαιστού, ο οποίος βρίσκεται ήδη τέσσερα χρόνια στο πόστο αυτό, όλοι αναγνωρίζουν ότι πρέπει να έρθει προς Ηράκλειο, αλλά οι μεταθέσεις που έγιναν πέρασαν και δεν τον άγγιξαν.

 

ο Νεκτάριος Ανδρεαδάκης σε μία ακόμη πρωτοποριακή γεώτρηση με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης-αφαλάτωση μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ

Έρχεται νερό…

Πώς να μην είναι περήφανος ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ; Αναφέρεται σε μία ακόμη πρωτοποριακή γεώτρηση με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης-αφαλάτωση μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ.

«Με δυναμικότητα παροχής 2.000 κυβικών την ημέρα ενισχύεται δυναμικά η υδροδότηση της πόλης μας» λέει ο Νεκτάριος Ανδρεαδάκης.

«Με μεθοδικά βήματα… όλα τα μέλη της διοίκησης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες δίνουν βιώσιμες λύσεις για την οριστική επίλυση χρόνιων προβλημάτων για το νερό στον Δήμο Ηρακλείου» σχολιάζει.

 

Και η άλλη πλευρά…

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη όψη, αυτή δηλαδή που μας περιγράφουν αναγνώστες μας ότι έχουν από τη ΔΕΥΑΗ, όταν, μετά από δραματική έλλειψη νερού, επιχείρησαν να ζητήσουν εξηγήσεις από την υπηρεσία και δεν τους πίστευαν!

Ειδικότερα, όπως μας μετέφεραν κάτοικοι των οδών Δημοκρατίας και Χρυσοστόμου, είχαν να δουν νερό στα σπίτια τους για έξι μέρες και ζητούσαν ενημέρωση από τη ΔΕΥΑΗ για τον λόγο που προκάλεσε τη διακοπή της υδροδότησης.

Και, αντί η υπηρεσία να απαντήσει στο ερώτημα, αντιμετωπίστηκαν με δυσπιστία, σε σχέση με το αν τελικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Δηλαδή, δεν έφτανε που δεν είχαν οι άνθρωποι νερό, έπρεπε να απολογηθούν και γιατί ζητούσαν εξηγήσεις…

Μάλιστα, όπως μας μετέφεραν, η τηλεφωνική κλήση στον τετραψήφιο αριθμό της υπηρεσίας, που διατίθεται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του κοινού, έχει κανονική χρέωση και αυτό είναι ένα θέμα, που συνιστά πρόκληση, αφού κανονικά ο πολίτης θα πρέπει να μπορεί να επικοινωνεί δωρεάν, για να μεταφέρει το πρόβλημά του στην υπηρεσία.

Σε κάθε περίπτωση, το όλο θέμα των βλαβών, της έλλειψης ενημέρωσης των πολιτών και ο τρόπος αντιμετώπισής τους είναι εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα, με τα οποία ίσως είναι η ώρα να ασχοληθεί προσωπικά ο δήμαρχος Ηρακλείου.

 

Αποφάσισαν να κάνουν κάτι και να δώσουν χρώμα στην τοπική αγορά τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονοφατσίου στον Πύργο!

Έδωσαν μοναδικό χρώμα

Μπράβο στα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονοφατσίου στον Πύργο.

Αποφάσισαν να κάνουν κάτι και να δώσουν χρώμα στην τοπική αγορά!

Δεκάδες ομπρέλες όλων των χρωμάτων τοποθετήθηκαν στην αρχή της αγοράς του Πύργου κι έτσι δώσανε μια διαφορετική νότα για εμπόρους και περιοίκους!

 

 

Πιέσεις

Μα είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά; “Γιατί; Σταμάτησαν ποτέ;” θα μου πείτε. Έλεγαν τα μέλη μιας παρέας, που συζητούσαν για την πορεία μιας υπόθεσης, την οποία διερευνούν οι Αρχές, ότι ακόμα και τηλεφώνημα από πολιτικό γραφείο έχει πέσει, για να προχωρήσει η διαδικασία, η οποία, απ’ ό,τι γνωρίζω, διερευνάται με επαγγελματισμό και με πίστη στο πρωτόκολλο. Έλεος!

 

Ψηλά

Πάει για πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο. Με εξαίρεση μία μεταγραφή που έρχεται από άλλο νομό και ένα…γυναικείο όνομα (σαν…ανέκδοτο) που ακούγεται, όλοι οι άλλοι παίζουν δυνατά και ψηλά!

 

Αντιπρόεδρος

Μετά την επιτυχία του να εκλεγεί στη διοίκηση της ΕΣΗΕΠΗΝ, ο αγαπητός μας συνάδελφος και αρχισυντάκτης του αθλητικού της “Π”, Αντώνης Παπουτσάκης, εξελέγη αντιπρόεδρος της ένωσής μας! Σιδεροκέφαλος!

 

Αναδρομικά

Από τη μία τα δίνει κι από την άλλη τα παίρνει το κράτος, όπως φαίνεται. Το τελευταίο διάστημα, πολλαπλές είναι οι περιπτώσεις συνταξιούχων, οι οποίοι έλαβαν προ τριετίας νόμιμα θεωρητικά αναδρομικά. Παρόλ’ αυτά, τώρα βλέπουν διαρκώς στα σπίτια τους νέα ειδοποιητήρια για πρόσθετους φόρους των… αναδρομικών, που είχε ξεχάσει τόσα χρόνια το κράτος ή που μάλλον μπέρδεψε ο ταχυδρόμος και δεν τους παρέδωσε, όπως συνέβη σε χαρακτηριστική περίπτωση ευυπόληπτου συνταξιούχου στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των συνταξιούχων μάλιστα, τα ποσά, που έχει ζητήσει το κράτος τα τελευταία τρία χρόνια από αυτούς, ήδη προσεγγίζουν το ύψος των αναδρομικών τους και πολλοί φοβούνται ότι σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα απ’ όσα πήραν.

 

Επιλογές

Τα καλά των εκλογών και των επιλογών του λαού: ο Καμμένος εκτός πολιτικής ζωής. Και τα κακά των εκλογών: ο Στ.Θεοδωράκης εκτός πολιτικής ζωής.

 

Θαύμα

Εκεί στο Γιόφυρο, δεν φτάνει μόνο που σχεδίασαν και κατασκεύασαν την ανισόπεδη διασταύρωση θεόστραβα, το φανάρι κάτω από αυτή, επί της προέκτασης της λεωφόρου Ν. Παναγιωτάκη προς ΠΕΠΑΓΝΗ, Πανεπιστήμιο και Μοίρες, είναι την τελευταία εβδομάδα κλειστό, εκτός λειτουργίας. Από θαύμα δεν έχει γίνει ακόμη κανένα σοβαρό ατύχημα.

 

Πρόσεχε!

Οργή φέρεται να υπάρχει στην Κουμουνδούρου κατά δυο βουλευτών του κόμματος, του Δημήτρη Σεβαστάκη και του Σάκη Παπαδόπουλου, που έσπασαν το εμπάργκο και συμμετείχαν σε εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού “ΣΚΑΪ”. Οι δυο βουλευτές, μάλιστα, φέρεται να προειδοποιήθηκαν αρμοδίως πως αν το επαναλάβουν θα τεθούν εκτός κόμματος. Και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει