Οριστική λύση για τη λαϊκή

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την άμεση μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού από τις οδούς Καρίας και Δημοκρατίας στην οδό Αρτεμησίας δρομολογεί τώρα ο Δήμος Ηρακλείου, με σκοπό να λειτουργήσει εκεί για ένα εξάμηνο.

Στη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της πρώτης  μόνιμης λαϊκής αγοράς που θα διαμορφωθεί στο δημοτικό ακίνητο των φυλακών της Ν.Αλικαρνασσού.

Παράλληλα ανοίγει ξανά το κεφάλαιο της μετακίνησης των λαϊκών αγορών της Θερίσου του Μασταμπά και των Καμινίων σε νέες θέσεις μετά τις ανατρεπτικές εξελίξεις που οδήγησαν σε αδιέξοδο τις νέες χωροθετήσεις.

Άμεση η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Ν.Αλικανρασσού

Για ένα εξάμηνο θα μετακινηθεί η λαϊκή αγορά της Ν.Αλικαρνασσού από τις οδούς Καρίας και Δημοκρατίας στην Αρτεμησίας  με ευθύνη της Λότζια, που ξεκινά ταυτόχρονα τη διαδικασία για τη δημιουργία της πρώτης μόνιμης λαϊκής αγοράς που θα κατασκευαστεί μπροστά από το δημοτικό ακίνητο των φυλακών.

Όπως προκύπτει η λαϊκή αγορά θα κατασκευαστεί με ευθύνη της ΔΕΠΑΝΑΛ η οποία θα πρέπει αυστηρά μέσα στο χρονικό διάστημα αυτό να φροντίσει για την ολοκλήρωση της κατασκευής ώστε ο χώρος να λειτουργήσει οργανωμένα.

Μαρίνος Παττακός
Ο πολιτικός υπεύθυνος της Λότζια για το θέμα των λαϊκών αγορών Μαρίνος Παττακός

Αυτό τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο πολιτικός προϊστάμενος  κ. Μαρίνος Παττακός ο οποίος σημειώνει ότι επιθυμία του είναι όλες οι εκκρεμότητες αυτές να έχουν τακτοποιηθεί μέχρι το τέλος της φετινής δημοτικής περιόδου, δηλαδή μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Όπως είχε αποκαλύψει η «Π» μετά από μια τεράστια κοινωνική αναστάτωση επήλθε συμφωνία με τους εργαζόμενους του σωφρονιστικού καταστήματος της Ν.Αλικαρνασσού, οι οποίοι αποδέχτηκαν

τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς στο δημοτικό ακίνητο έξω από τις φυλακές, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν κάποια συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας που διασφαλίζουν τους όρους φύλαξης των κρατουμένων. Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μεγαλώσει σε ύψος η περίφραξη των φυλακών κατά τέσσερα μέτρα.

Αντίστοιχα ζήτησαν να υπάρξει περίφραξη περιμετρικά της λαϊκής αγοράς το ύψος της οποίας να φτάνει τα τέσσερα μέτρα.  Η συμφωνία επήλθε μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε αντιπροσωπεία της διεύθυνσης της φρουράς των φυλακών με κλιμάκιο του Δήμου με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Στο τραπέζι ξανά η χωροθέτηση τριών λαϊκών αγορών

Στα τοπικά συμβούλια των Καμινίων της Θερίσου και του Μασταμπά θα οδηγηθεί ξανά το κρίσιμο ζήτημα της μετακίνησης των λαϊκών αγορών που το προηγούμενο διάστημα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα η αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας είχε απορρίψει τις προτεινόμενες θέσεις μετακίνησης των λαϊκών αγορών στη Θέρισσο και στα Καμίνια παρά το γεγονός ότι τα προτεινόμενα σημεία δεν είχαν εγείρει σοβαρά ζητήματα αντιδράσεων σύμφωνα με τη Λότζια. Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξηγεί ο κ. Παττακός θα πρέπει τα τοπικά συμβούλια να προτείνουν νέες θέσεις και να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης τους.

Την ίδια στιγμή όμως θα πρέπει να ανοίξει και το ζήτημα της νέας χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά, μετά την απορριπτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη χωροθέτηση της στην οδό Καστρινάκη. Ο κ. Παττακός τονίζει ότι και τα τρία αυτά ζητήματα θα πρέπει να κλείσουν και μάλιστα το συντομότερο δυνατό με την όσο το δυνατό ευρύτερη συναίνεση, αφού το ζήτημα της μετακίνησης των λαϊκών αγορών είναι κρίσιμο ζητούμενο για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των περιοχών στις οποίες σήμερα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές και έχουν αγανακτήσει από την όχληση τους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει