ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

«Μπορείτε να γράψετε ιστορία»

Όλα δείχνουν ότι ο Βασίλης Λαμπρινός είναι κοντά στη συμφωνία με τον Γιώργο Σισαμάκη και τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη ώστε να συνεργαστούν ενόψει της νέας περιόδου (και πραγματικότητας) στον Δήμο Ηρακλείου.

Πολλοί θεωρούν ότι είναι πολύ κοντά σε αυτή τη λογική και η Βαγγελιώ Σχοιναράκη.

Προφανώς κάποιοι θα ήθελαν και τον Ηλία Λυγερό, αλλά το κλίμα γι’ αυτόν γενικά στη Λότζια δεν ήταν και δεν είναι πια καλό. Δεν του έχουν εμπιστοσύνη και δεν το κρύβουν.

Όπως δεν υπάρχει- και λογικά- χημεία με τον Πέτρο Ινιωτάκη, τον οποίο είδε χθες ο δήμαρχος. Ξέρουν και οι δύο ότι η συνεργασία τους ολοκληρώθηκε τον περασμένο Γενάρη, το γυαλί έσπασε και δύσκολα θα υπάρξει επανασυγκόλληση.

Αλλά φαίνεται πως ο πάλαι ποτέ συνεργάτης του Λαμπρινού έκανε μια πρόταση που… εξέπληξε τον δήμαρχο!

«Δήμαρχε, κάνε την κίνηση τώρα και συνεργάσου με τον Κουράκη. Εσύ είσαι δήμαρχος, ο Κουράκης έχει την ομάδα.

Αφήστε τα πείσματα και συνεργαστείτε για το Ηράκλειο! Θα γράψετε ιστορία» του είπε, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ο Λαμπρινός επείσθη ότι μπορεί να κατακτήσει… επίπεδο συνεργασίας με τον μεγάλο του αντίπαλο.

 

ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Μανόλης ΒασιλάκηςΕίδε και την «Πρωτοβουλία»

Αντίστοιχη συνάντηση έγινε και με την Ηράκλεια Πρωτοβουλία πάντως.

Συγκεκριμένα,  συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ηρακλείου   μετά από πρόσκλησή του ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Μανόλης Βασιλάκης, η πρόεδρος κ. Άννα Παπαχρονάκη και το μέλος της Γραμματείας κ. Κώστας Βαρβεράκης.

Η συζήτηση ήταν προκαταρτική για τη νέα δημοτική περίοδο και έγινε σε καλό κλίμα, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες.

 

Γιατί είπε «όχι» ο Γραμματικάκης

Τελικά ο Γ. Γραμματικάκης έκλεισε το θέμα της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ πριν καν ανοίξει!

Ο ίδιος επικοινώνησε με τον κ.Τσίπρα και του εξέφρασε την θέση του ότι δεν θέλει να είναι στο ψηφοδέλτιο. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Σύμφωνα με “διαρροές” στα Μέσα Ενημέρωσης, το όνομα μου κυκλοφορεί επί ημέρες ανάμεσα σε εκείνα,  τα αξιόλογα, που προορίζονται για μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Φιλικές και ανεπίσημες κρούσεις είχα ασφαλώς από σημαντικά στελέχη του. Το όνομά μου όμως  βρέθηκε σε μια αξιοθαύμαστη πολιτική αρένα  χωρίς  καμιά επίσημη ενημέρωση ή δική μου πρόθεση.  Όπως είχα χρέος επεδίωξα να έχω μια άμεση επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για να  εκφράσω και τις δικές μου αντιλήψεις».

 

ο κ. Γραμματικάκης με τον Πρωθυπουργό

«Δεν αποτελώ απειλή»

Όπως ανέφερε «…Του εκδήλωσα λοιπόν κατά την επικοινωνία μας τις θερμές ευχαριστίες μου για την πρόθεσή του να με τιμήσει με την εμπιστοσύνη του.

Η  παράταση όμως  αυτής της εκκρεμότητας φρονώ ότι υπονομεύει τις δικές μου προθέσεις και το ήθος, ενώ παράλληλα  δυσκολεύει  τις  κινήσεις του.

Δεν θέλω να αποτελώ για κανένα απειλή, ούτε και αμφισβητώ τις άξιες  κομματικές περγαμηνές.

Τον ενημέρωσα λοιπόν  για τη  δική μου απόφαση, που δεν είναι ασύνδετη   από την   πικρή πολιτική πορεία που είχε το Ποτάμι: Να αποφύγω,  προς το παρόν τουλάχιστον, την ανάμιξή μου στην ενεργό πολιτική.

Έχω την τύχη, προσέθεσα, να ολοκληρώνω αυτές τις ημέρες μια γόνιμη, νομίζω,  θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και να έχω κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου και των εκεί συναδέλφων μου.

Η επιθυμία μου είναι λοιπόν   να παραμείνω ένας ενεργός πολίτης, με κύριο μέλημα την όποια συμβολή μου στην πορεία του τόπου  και την πίστη μου στις κοινωνικές αξίες» σημείωσε…

 

Θα στηρίζει όταν…

Και ο κ. Γραμματικάκης καταλήγει: «…Βεβαίωσα, επίσης, τον κ. Πρωθυπουργό, ότι, όπως έπραξα και με την συμφωνία των Πρεσπών, θα είμαι πάντα συμπαραστάτης σε κάθε επιδίωξη για το συμφέρον της πατρίδας. Και σε κάθε προσπάθεια για μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη.

Οφείλω, τέλος, να ευχαριστήσω  όλους εκείνους, τους πολλούς, που εξέφρασαν με κάθε τρόπο  την ικανοποίησή τους για το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητάς μου.

Χάρις επίσης οφείλεται  στους φίλους, που θεώρησαν χρέος τους να με ενημερώσουν για τα αρνητικά αισθήματά τους.

Η απόφαση  όμως για την μη συμμετοχή μου υπήρξε  προσωπική και σύμφωνη με τις αξίες μου.  Έχει λοιπόν, όπως συμβαίνει πάντα με τις  δύσκολές μας αποφάσεις,  την μελαγχολία  αλλά και  την ιδιαίτερη της περηφάνεια».

 

@patris
Ο κάθε λαός έχει τον Ρασπούτιν που του αξίζει.
Τheo

 

Οι χυδαίες αναρτήσεις

Απίστευτα πράγματα. Σε μια χυδαίου περιεχομένου ανάρτηση κατά όσων επιλέγουν να ψηφίσουν Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε η τρανσέξουαλ Πάολα Ρεβενιώτη που θα είναι υποψήφια με το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Λίγες ώρες πριν ανακοινώσει μέσω Twitter ότι είναι σε συζητήσεις με κάποιο κόμμα για να είναι υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και τρεις ημέρες πριν να ανακοινωθεί η υποψηφιότητά της, η Πάολα (ή Παύλος Ρεβενιώτης όπως είναι το πραγματικό της όνομα το οποίο αναγράφεται και στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας) έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Ούτε με βιάγκρα να μην σας κάνει κούκου και στις γυναίκες να σας αραχνιάσει όσο για τους gay να πάθετε αιμορραιδες όσοι ψηφίσετε Μητσοτάκη».

 

ο Ανδρέας Λοβέρδος

Θα τιμωρήσει τον… Ρασπούτιν

Τελικά ποιος είναι, βρε παιδιά, ο Ρασπούτιν; Θα μας πείτε και εμάς; Πάντως μπορεί γενικά το Κίνημα Αλλαγής να μιλά για “τιμωρία”  των υπευθύνων από τους πολίτες στις κάλπες, ο Ανδρέας Λοβέρδος όμως, με το όνομά του να έχει εμπλακεί με αρνητικό τρόπο στην όλη υπόθεση της Novartis, έχει πάρει πολύ πιο… προσωπικά το ζήτημα.

«Τον ρόλο του Ρασπούτιν πολλοί τον ζήλεψαν. Το τέλος του όμως κανείς», είπε, κάνοντας εκ νέου λόγο για συμμορία που αποκαλύπτεται και στο πλαίσιο της οποίας, οι εμπλεκόμενοι θα αντιμετωπιστούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους.

«Τον λόγο τιμής που έδωσα για αυτό δεν θα τον πάρω πίσω ποτέ» είπε, στέλνοντας σαφές μήνυμα και μάλιστα με πολλούς αποδέκτες.

 

ο Τέρενς Κουίκ

Παρών και ο Τέρενς

Το όνομα του πρώην στελέχους των ΑΝΕΛ περιλαμβάνεται πλέον στην επικαιροποιημένη λίστα με τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τον Β’1 Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Ο κ. Κουίκ διετέλεσε υφυπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου στις δύο περιόδους συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στον ανασχηματισμό της 4 Νοεμβρίου 2016 ορίστηκε από τον πρωθυπουργό υφυπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνος τον Απόδημο Ελληνισμό.

Τον Δεκέμβριο του 2018 διαγράφηκε από το κόμμα των ΑΝΕΛ εξαιτίας της στήριξής του στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά στις 11 Φεβρουαρίου 2019 ορκίστηκε βουλευτής, μετά την παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ είχε διαλυθεί και ο ίδιος παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής, δηλώνοντας την απόλυτη στήριξή του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 ο δημοσκόπος και πολιτικός επιστήμονας Γιάννης Μαυρής, της εταιρείας Public Issue

Ο απαισιόδοξος Μαυρής

Μια απαισιόδοξη για τον ΣΥΡΙΖΑ ανάλυση για το τι θα συμβεί όταν θα χάσει την εξουσία και κατά συνέπεια την πρόσβαση στο κράτος και στις κρατικές θέσεις, κάνει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο δημοσκόπος και πολιτικός επιστήμονας Γιάννης Μαυρής, της εταιρείας Public Issue.

Θυμίζω ότι ο Γιάννης Μαυρής είναι ο δημοσκόπος που «έπιασε» με απόλυτη ακρίβεια το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αφού προέβλεψε ότι η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα θα ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο.

Βασική θέση του Γιάννη Μαυρή είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την επαφή του με την κοινωνία και την κοινωνική του βάση και έχει ταυτιστεί με το κράτος, γεγονός που τον καθιστά, όπως γράφει, «κόμμα-καρτέλ».

Η πορεία ξεκίνησε, σημειώνει, με την ανατροπή του «Όχι» στο δημοψήφισμα, που προκάλεσε μαζική διαρροή κομματικών μελών, με συνέπεια το κυβερνών κόμμα να χάσει τον μαζικό του χαρακτήρα και να καταστεί ένα αρχηγικό κόμμα κρατικών στελεχών.

 

Το κομματικό σύστημα

…Η απώλεια της οργανωμένης κομματικής βάσης, προσθέτει ο Γιάννης Μαυρής, κάνει την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ στο κομματικό σύστημα και την ταύτιση των ψηφοφόρων με το κόμμα εξαιρετικά εύθραυστη, όπως φάνηκε και από τη συντριπτική ήττα των εκπροσώπων του στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Και εκτιμά ότι η αναμενόμενη μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές θα κάνει ακόμα πιο εύθραυστη την ταύτιση των ψηφοφόρων με το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Και καταλήγει με μια πολύ απαισιόδοξη εκτίμηση για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ: «Συνοψίζοντας, έχει γίνει φανερό ότι η επερχόμενη απώλεια της κυβερνητικής εξουσίας έχει αρκετές πιθανότητες να λειτουργήσει, καταλυτικά, εις βάρος του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα».

 

 

Τι συμβαίνει

Τι γίνεται, βρε παιδιά, με αυτά που διαβάζω για το λιμάνι του Ηρακλείου και για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου της «παροχής ευκολιών υποδοχής στερεών αποβλήτων και καταλοίπων φορτίου των πλοίων που προσεγγίζουν τη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας του Οργανισμού». Στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου μάλιστα λένε ότι έφθασε εξώδικο από άλλη εταιρεία η οποία καταγγέλλει ότι η απόφαση του Δ.Σ. για την προκήρυξη του διαγωνισμού έγινε «καθ’ υπέρβαση ελλείψει της αναγκαίας για το υποστατό αυτής, απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Μετόχου σας». Σημειώνεται στο έγγραφο ότι στην επίμαχη συνεδρίαση του Δ.Σ. απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Σοβαρή

Μία ακόμα καταγγελία για βιασμό απασχολεί από χθες τα ξημερώματα τις διωκτικές Αρχές Χερσονήσου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νεαρή αλλοδαπή τουρίστρια κατήγγειλε τον βιασμό της, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσει περισσότερα στοιχεία για τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος αναζητείται.

Σε κάθε περίπτωση, η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσει απαντήσεις για το εάν επρόκειτο για βιασμό ή όχι.

 

Νέος!

Ευτυχώς που ο 80χρονος Γιώργος Γραμματικάκης ήταν… μεγάλος και… όπου φυσάει ο άνεμος… και δεν τον ήθελαν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ενώ ο 85χρονος Βασιλικός είναι νεότατος, έχει περάσει από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κ.λπ. και είναι νέος και συνεπής.

 

Φάρσα

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γραμματικάκης «κόβεται» από του ιδίου βεληνεκούς στελέχη.  Η ιστορία βέβαια επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Το 1996 τον ήθελε ο Σημίτης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και στελέχη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ τότε με επικεφαλής τον Β. Λεστάκη απείλησαν με παραιτήσεις. Και τις δύο φορές τους έβγαλε από τη δύσκολη θέση ο Γραμματικάκης.

 

Παρόντες

Στο χθεσινό κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ήταν όλο σχεδόν το Περιφερειακό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Στ. Αρναουτάκη. Απουσίαζαν μόνο η Έφη Κουτεντάκη, ο Γιάννης Λεονταράκης που προφανώς έχουν διαχωρίσει τη θέση τους.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει