ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Μια θετική εξέλιξη

Σε εγρήγορση βρίσκονται από το Σάββατο οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου στον Δήμο Ηρακλείου, αλλά και στους Δήμους όλης της χώρας, με αφορμή σχετική απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που ανανεώνει τις συμβάσεις τους για έξι ακόμα μήνες, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν ΔΙΔΑΔ/Φ.18.31/236/οικ. απόφαση του, που εκδόθηκε την Παρασκευή.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τα συλλογικά όργανά τους για την εξέλιξη την οποία θεωρούν πολύ θετική, με την επισήμανση πως η απόφαση εφαρμόζεται κατ’ εξαίρεση λόγω αναστολών προσλήψεων ως την 1η Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα έχουν ενημερώσει και τους νομικούς εκπροσώπους τους, ώστε να ελέγξουν την πληροφορία, αλλά και τον τρόπο εφαρμογής της.

Στο μεταξύ, ειδικά στον Δήμο Ηρακλείου δεν υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση επί του θέματος, αν και στα γραφεία διευθύνσεων της ΔΟΠΑΦΜΑΗ (η απόφαση αφορά κυρίως επεκτάσεις συμβάσεων προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς) υπάρχει αναταραχή, αφού εφόσον η απόφαση ισχύσει, σημαίνει πως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί συνεχίζουν με το υπάρχον προσωπικό τους ως τον Φεβρουάριο, χωρίς να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια.

 

 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Αποστολάκης

Ψύχραιμος ο υπουργός

Ενα 24ωρο μετά το έκτακτο ΚΥΣΕΑ και τις διαβεβαιώσεις από το Μαξίμου ότι οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μάλλον εκτίμησε διαφορετικά την κατάσταση και πήγε με την παρέα του για ψάρι στον Σχοινιά. Δεν ξέρω εάν είναι αυτό και έχει να κάνει με την υποτίμηση της κατάστασης ή απλώς ο Αποστολάκης εμφανίζεται απολύτως ψύχραιμος με το τι γίνεται.

 

Ο  Φράνκο Τζεφιρέλι

Ο Τζεφιρέλι και το Ηράκλειο

Ο  Φράνκο Τζεφιρέλι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο της έβδομης τέχνης”.

Οι παλιότεροι θα θυμούνται βέβαια ότι ο Φράνκο Τζεφιρέλι συνδέθηκε με το Ηράκλειο στα μέσα της δεκαετίας του ‘80, όταν γύρισε εδώ την όπερα ”Οθέλλος” στήνοντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό που ένωνε τα δυτικά νεώρια με το Roccadelmare, τον Κούλε.

Αρκετοί συμπολίτες μας δούλεψαν ως εργάτες στο στήσιμο των σκηνικών, ενώ έπαιξαν και ως κομπάρσοι. Είχε γραφεί μάλιστα τότε ότι ο Τζεφιρέλι ενθουσιάστηκε τόσο από το σκηνικό και τη θετική αύρα του Ηρακλείου που είχε πει ότι θα γύριζε και άλλες ταινίες.

Γιατί δεν το έκανε; Γιατί με το που…έφυγε τον κατήγγειλαν στο ΙΚΑ για διάφορα θέματα (το Εργατικό Κέντρο τότε…).

Τελικά  πλήρωσε το πρόστιμο – εννοείται δεν ξαναγύρισε ποτέ πίσω…

Κάποιος επίσης  θυμάται τι απέγιναν τα σκηνικά που χάρισε τότε στο Δήμο Ηρακλείου;

 

Βρήκαν και τον επίτροπο

Είπαμε, ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τονέ βγάλαμε! Μετά τους υπουργούς για τα οικονομικά, ψάχνουν τον επίτροπο με τον Μητσοτάκη!  Γράφτηκε λοιπόν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη θέση του Ελληνα επιτρόπου στην Κομισιόν, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται, σύμφωνα με συνομιλητές του, να έχει σχεδόν καταλήξει στο πρόσωπο του Μεσσήνιου πολιτικού.

Λένε κάποιοι ότι η θητεία του Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργού, καθώς και το γεγονός ότι ο επίσημος υποψήφιος της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς για τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μάνφρεντ Βέμπερ, συνέδεσε απόλυτα τον προεκλογικό του αγώνα με τη χώρα μας (απ’ όπου και ξεκίνησε την κούρσα), αλλά και την προοπτική εξουσίας της Ν.Δ., καθιστά τον Μεσσήνιο πολιτικό έναν από τους πλέον επικρατέστερους για τη θέση των επόμενων αντιπροέδρων της Κομισιόν. Εξάλλου, ο πρώην πρωθυπουργός διαθέτει άκρως υπολογίσιμα ερείσματα στις Βρυξέλλες… Τα πιστεύετε όσα διαρρέουν;

 

Με φωτογραφία του στο νέο ΚΤΕΛ Ηρακλείου και με το σύνθημα “αντί λόγια, έργα” ξεκίνησε ο Μάξιμος Σενετάκης την προεκλογική του καμπάνια.

Αντί λόγια, έργα

Με φωτογραφία του στο νέο ΚΤΕΛ Ηρακλείου και με το σύνθημα “αντί λόγια, έργα” ξεκίνησε ο Μάξιμος Σενετάκης την προεκλογική του καμπάνια.

Στη σχετική ανάρτηση που έκανε στο Facebookο πρώην βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου δηλώνει υπερήφανος που συνέβαλε να πραγματοποιηθεί το όνειρο των ανθρώπων που καθημερινά μετακινούν με ασφάλεια τους Ηρακλειώτες και που ο νέος σταθμός αποτελεί κόσμημα για την πόλη.

Δικαιολογημένoς βέβαια, καθώς ως πολιτικός μηχανικός ήταν ο projectmanagerενός πολύπλοκου έργου που ολοκληρώθηκε με διαφάνεια και εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Λίγοι το γνωρίζουν, καθώς ο ίδιος προτιμά να διατηρεί χαμηλούς τόνους. Όμως τώρα είναι η ώρα οι Ηρακλειώτες να το μάθουν. Καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο τόπος μας δεν χρειάζεται μεγάλα και κούφια λόγια. Χρειάζεται έργα και δουλειές.

 

@patris
Ευτυχώς που στο ΚΥΣΕΑ δεν είναι πια ο Τόσκας. Διότι θα πρότεινε αν μπουν οι Τούρκοι να κάνουμε πως κοιμόμαστε ώστε να μην υπάρξουν θύματα.
Olga

 

Πέθανε ο πρόεδρος

Την τελευταία του αναπνοή στη δικαστική αίθουσα άφησε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου και ηγετικό στέλεχος του κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων, Μοχάμεντ Μόρσι.

Όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση, ο Μόρσι έχασε τις αισθήσεις του, μετά το πέρας μιας ακροαματικής διαδικασίας.

Ο Μοχάμεντ Μόρσι ήταν ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου μετά την ανατροπή του δικτάτορα Χόσνι Μουμπάρακ από την αιγυπτιακή εξέγερση το 2011 στο πλαίσιο της Αραβικής Άνοιξης.

Ανατράπηκε το 2013 από τον στρατό, οπότε και εγκαθιδρύθηκε δικτατορία υπό τον νυν πρόεδρο της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Έκτοτε ξεκίνησε ένας απηνής διωγμός των Αδελφών Μουσουλμάνων και άλλων αντιπολιτευόμενων ομάδων, με πολλές καταδίκες στελεχών τους σε θάνατο.

 

υποψηφιότητα του Κώστα Χαρδαβέλλα και του Θάνου Ασκητή με το Κίνημα Αλλαγής.

Διάσημες προσωπικότητες

Πληθαίνουν οι διάσημες προσωπικότητες που θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια των κομμάτων στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Αυτή τη φορά, μετά τη Βάνα Μπάρμπα, επιβεβαιώθηκε η υποψηφιότητα του Κώστα Χαρδαβέλλα και του Θάνου Ασκητή με το Κίνημα Αλλαγής.

 

ο συγγραφέας Στέλιος Βισκαδουράκης

Δεν ήταν αυτός…

Είναι σίγουρα μια από τις πολύ περίεργες αλλά και όμορφες ιστορίες των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στην ιστορία εμπλέκεται άθελά του  ο συγγραφέας Στέλιος Βισκαδουράκης, ο οποίος αποκάλυψε με ανάρτησή του στο facebookότι δεχόταν συνεχώς συγχαρητήρια για την εκλογή και την πρωτιά του, χωρίς ωστόσο να κατέρχεται κάπου ως υποψήφιος.

Όμως, ήταν σαν να κατέβηκε για πάρα πολλούς όπως φάνηκε ψηφοφόρους.

Αναφερόμενος στο συμβάν ο Στέλιος Βισκαδουράκης υποστήριξε ότι αρχικά δεν έδωσε σημασία, μέχρι και προχθές, όταν τον πλησίασε κάποιος φίλος, ο οποίος ασχολείται, όπως υποστήριξε ο συγγραφέας, με την πολιτική και του έδωσε θερμά συγχαρητήρια.

«Ονομάζομαι Βισκαδουράκης Στυλιανός του Μιχαήλ και με τον φίλο που πήρε μέρος στις εκλογές ήταν απλή συνωνυμία μόνο στο επίθετο» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Στέλιος Βισκαδουράκης, υποστηρίζοντας πως δεν υπονοεί πως η επιτυχία του υποψήφιου οφείλεται σε εκείνον, αλλά τονίζοντας πως όφειλε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

 

Η διατήρηση της αξιοπρέπειας

Στόχος του Γραμματικάκη να κρατήσει την αξιοπρέπειά του. Κι εκεί πάτησε και είπε “όχι” στον ΣΥΡΙΖΑ. «Με αιφνιδίασε η διαρροή που συνεχιζόταν επί ημέρες, χωρίς να ξέρω τι ήταν αλήθεια ή ψέματα. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον πρωθυπουργό και τον ευχαρίστησα για την πρόταση και εκεί έμεινε» δήλωσε  ο κ. Γραμματικάκης χαρακτηρίζοντας δευτερεύον ως προς την απόφασή του το ότι το κύρος της υποψηφιότητάς του θα είχε τρωθεί από μια τέτοια πρόταση.

«Η πολιτική στην Ελλάδα διεξάγεται σε επίπεδο ανθρωποφαγίας, εγώ ποτέ δεν ζήτησα καμία θέση» διευκρίνισε ο ακαδημαϊκός συμπληρώνοντας ότι «η ανεξαρτησία της σκέψης που έχει ένας “διανοούμενος” όπως εγώ είναι πολύτιμη. Όσο ταυτίζεσαι με κόμματα η ανεξαρτησία γίνεται πιο δύσκολη. Έκρινα μετά την 5ετη εμπειρία μου στην Ευρωβουλή ότι δεν άξιζε να μπω σε αυτή την κρίση».

Ερωτηθείς αν υπήρχε ενόχληση από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την πιθανή υποψηφιότητά του ο κ. Γραμματικάκης απάντησε ότι «αυτό φαινόταν από τις διαρροές. Όπως λένε κάποιοι, αυτός είναι ένας τρόπος να κάψεις ένα όνομα».

«Δεν είχα απολύτως καμία ενημέρωση» επανέλαβε ο κ. Γραμματικάκης και υπογράμμισε ότι «ο σωστός τρόπος θα ήταν να με καλέσει ο πρωθυπουργός, να του πω τις αντιρρήσεις και τις προθέσεις μου που ήταν να μην ανακατευτώ αυτή τη στιγμή».

 

Ο βασικός υποψήφιος, πουλέν του Βελόπουλου  στην Κρήτη λέγεται Ιωάννης Λυκάκης

Ο υποψήφιος του Βελόπουλου

Αρχικά έλεγα πως δεν θα κατεβάσει ο Βελόπουλος ψηφοδέλτιο στην Κρήτη.

Αλλά να που έχει υποψηφίους και μάλιστα… τρέχουν.

Ο βασικός του λοιπόν υποψήφιος λέγεται Ιωάννης Λυκάκης, πουλέν του Βελόπουλου  στην Κρήτη και δείχνει να τρέχει.

Μέχρι τώρα σαν να ήταν… πρόσωπο μη υπαρκτό.

Αλλά μετά είδα το Ηράκλειο να γεμίζει φυλλάδια, είδα εικόνες από τα δελτία της «Ελληνικής Λύσης», κάνει και περιοδείες…

 

Άκοποι

Τέσσερις υποψήφιοι στην Κρήτη έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν πρόβες για την… επόμενη μέρα και φυσικά φορούν ήδη το βουλευτικό κοστούμι. Τόσο τυχεροί, τόσο… εκλεγμένοι ήδη, που δεν χρειάζεται καν να κάνουν προεκλογικό αγώνα – που λέει ο λόγος. Άντε σε καμιά βάφτιση, σε κανένα γλέντι να τους δεις… Τέτοια τύχη…

 

Κρίμα

Φαίνεται τελικά πως δεν έπιασε τόπο το βέτο του Δανέλλη και του Ηγουμενίδη να μην είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Χάρης Μαμουλάκης. Εάν όπως όλα δείχνουν κάτσει  η… στραβή και μπει ο Χάρης, με το κλίμα που υπάρχει υπέρ του, τώρα,… τον βλέπω να σαρώνει.

 

Έκπληξη

Από χθες υπάρχει κλίμα πάντως και στη ΝΔ για… άλλο άτομο, το οποίο μέχρι πρότινος ήταν υπεράνω υποψίας από όσους κόβονταν. Λέτε να γίνει η έκπληξη τελικά;

 

Αγωνία

Δεν αποφασίζει πάντως κι αυτή η ΝΔ να δώσει και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να… τ ο πάρει απόφαση και ο τοπικός υποψήφιος. Ξεροσταλιάζει για να είναι και τον έχει φάει η αγωνία.

 

Περιοδείες

Προεκλογικές περιοδείες πραγματοποιούν κλιμάκια της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου σε Ηράκλειο και δήμο Χερσονήσου σήμερα.

Οι περιοδείες των κλιμακίων αρχίζουν από το κέντρο της πόλης και την Περιφέρεια Κρήτης το πρωί, ενώ το απόγευμα συνεχίζονται σε χωριά Χερσονήσου και Μαλίων.

Στα κλιμάκια συμμετέχει και ο πρώην υπουργός και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος.

 

Διαγωνισμός

Σας έχει ενημερώσει ήδη η «Π» ότι ο 23ος διαγωνισμός «Miss Παγκόσμιος Τουρισμός» θα πραγματοποιηθεί  στις 30 Ιουνίου στο ξενοδοχείο  WYNDHAM Grand MIRABELLO BAY στον Άγιο Νικόλαο.

Τρεις μέρες νωρίτερα ωστόσο πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι του παγκόσμιου τζετ σετ στα Μάλια και στο Beach Bar Bikini, με τη συμμετοχή ορισμένων από των ομορφότερων εστεμμένων του φετινού διαγωνισμού. Το πάρτι είναι μεσημεριανό, καθώς αρχίζει στις 2:00, ενώ σε αυτό συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι εστεμμένες “Miss Τουρισμός”, από Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Βολιβία, Λετονία, Βραζιλία, Αργεντινή και Ιταλία.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει