Κυκλοφοριακή αγωγή για τους μαθητές

Η Θεματική Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και οδικής ασφάλειας, εθισμού – εξαρτήσεων, έμφυλων ταυτοτήτων, διατροφής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικής συνύπαρξης υλοποιήθηκε στο 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου το διάστημα από 15 ως 19 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας διοργανώθηκαν ενημερωτικές παρεμβάσεις και δραστηριότητες (βιωματικά εργαστήρια) που σχετίζονταν με τους παραπάνω θεματικούς άξονες.

«Η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει ολόθερμα όλους όσοι συνέδραμαν στην υλοποίηση της Θεματικής Εβδομάδας, ανταποκρινόμενοι ευγενικά στην πρόσκληση που τους απευθύναμε», αναφέρεται, σε ανακοίνωση του σχολείου.

Το 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου ευχαριστεί:

  • Τον Δήμο Ηρακλείου που ενέκρινε την επίσκεψη των μαθητών της Α΄ τάξης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Ν. Αλικαρνασσό, τον κ. Σ. Καρακούδη, εκπρόσωπο της Τροχαίας Ηρακλείου, εκπροσώπους του Ε.Κ.Α.Β. Ηρακλείου και τον κ. Ν. Μυρωδιά, εκπρόσωπο της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου για τις ενημερωτικές παρεμβάσεις τους σε ό,τι αφορά τα τροχαία ατυχήματα.
  • Τον κ. Α. Πουλάκη, υπεύθυνο του Αλκοολογικού Ιατρείου του ΠΑΓΝΗ, τον κ. Θ. Παπανικολάου, υπεύθυνο του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος στο Τζερμιάδω Λασιθίου, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Ηρακλείου, την κ. Κ. Ψαρουδάκη, εκπρόσωπο του Ασφαλούς Κέντρου Διαδικτύου του ΙΤΕ Ηρακλείου για τις ενημερωτικές και βιωματικές παρεμβάσεις τους αναφορικά με την πρόληψη των εξαρτήσεων.
  • Τους εκπροσώπους του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ηρακλείου για τη βιωματική δράση που ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν σχετικά με την πρόληψη της βίας.
  • Τον κ. Σ. Λιναρδάκη, επικεφαλής του τμήματος Κλινικής Διατροφής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου και τον κ. Παπαλεξανδρή Ευάγγελο, εκπρόσωπο του Ε.Φ.Ε.Τ. Ηρακλείου για την ενημερωτική του παρέμβαση σε θέματα διατροφής και ποιότητας ζωής.
  • Τους εκπροσώπους της ομάδας αλληλεγγύης ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, την κ. Δ. Καμπέλη, υπεύθυνη Δικτύωσης και Επικοινωνίας της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, καθώς και τους εκπροσώπους των προσφύγων για την ενημερωτική παρέμβασή τους αναφορικά με την ισότητα των προσφύγων στη χώρα μας, τον προπονητή και τα μέλη της Α.Σ.Κ.Α. Ηρακλείου για τον αγώνα μπάσκετ που έδωσαν στην αυλή του σχολείου μας, καθώς και τον κ. Βοριά Εμμανουήλ, εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου για την ενημερωτική παρέμβασή του σε θέματα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Δημοκρατική Κοινωνία.

«Το γεγονός ότι όλοι οι προαναφερθέντες δεν επιδίωξαν ουδεμία προβολή ή δημοσιότητα αποδεικνύει την ανιδιοτελή διάθεσή τους, γι’ αυτό και είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες και υπόχρεοι απέναντί τους για την ουσιαστική συμβολή τους στους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς σκοπούς του 13ου Γυμνασίου Ηρακλείου», τονίζει.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει