ΔΙΠΛΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ: Την παρέσυρε και παρασύρθηκε στον θάνατο

Η 19χρονη Ολίβια ήρθε από τη Βρετανία για διακοπές στην Κρήτη. Ο 30χρονος Θοδωρής ήταν από την Κρήτη. Κοινό τους σημείο τα νιάτα και η δίψα για ζωή. Δύο διαφορετικοί άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους, που τους συνέδεσε ο θάνατος.

Ένας θάνατος άδικος και βίαιος όπως συμβαίνει με τα τροχαία. Η Ολίβια και ο Θοδωρής είναι τα νέα θύματα της ασφάλτου στην Κρήτη όπου το… ξεκλήρισμα συνεχίζεται με σπαρακτικούς ρυθμούς.

Το διπλό θανατηφόρο σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου στο Καλαμάκι Χανίων. Με βάση τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, η 19χρονη αδικοχαμένη τουρίστρια επιχείρησε να περάσει τον δρόμο όταν παρασύρθηκε και τραυματίστηκε βαρύτατα από διερχόμενη μηχανή που οδηγούσε ο 30χρονος Χανιώτης. Η τραγωδία όμως είχε και συνέχεια αφού η μηχανή συγκρούστηκε με ένα μικρό βαν με αποτέλεσμα τον εξίσου βαρύτατο τραυματισμό του οδηγού της.

Τόσο η 19χρονη όσο και ο 30χρονος διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων, όμως η μάχη για τη ζωή τους ήταν άνιση. Και οι δύο υπέκυψαν στα βαρύτατα τραύματά τους, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους.

Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες εκτυλίχθηκε η διπλή τραγωδία διερευνώνται από το αρμόδιο τμήμα Τροχαίας.

Το νέο διπλό θανατηφόρο δυστύχημα χτυπάει «καμπανάκι» για τους νεκρούς στους δρόμους της Κρήτης που έχουν εκτιναχθεί στους 33 από τις αρχές του έτους.

Συγκλονισμένος για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων, Γιάννης Λιονάκης, αναφέρει σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Αυτό είναι ξεκλήρισμα!

Αύξηση νεκρών στους δρόμους του νησιού μας κατά 57% σε σχέση με πέρυσι! Τριάντα τρεις οι νεκροί μέχρι στιγμής, εικοσι ένας πέρυσι μέχρι τέλους Ιουνίου. Φαντασθείτε τι μας περιμένει! Θα μαθαίνουμε κάποτε τα πραγματικά αίτια κάθε τροχαίου; Όχι από περιέργεια αλλά για παραδειγματισμό αποφυγής;

Θα κάνουμε ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα ελέγχου, με κάθε πρόσφορο μέσο, της ταχύτητας και του αλκοόλ;

Θα υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός;

Υπάρχει άλλη περιφέρεια στην ΕΥΡΩΠΗ με τέτοια αύξηση των τροχαίων θανάτων;

Ακούει κάποιος υπεύθυνος που να συγκινείται;».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει