ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΕΛΟΥΝΤΑ: Από του χρόνου η επένδυση Ράνη

Για το 2020 μετατίθεται η έναρξη των εργασιών της κατασκευής του πεντάστερου ξενοδοχείου στη θέση Τσιφλίκι της Ελούντας, ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Σπύρου Ράνη.

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για να ενταχθεί το έργο στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Η επένδυση έχει προϋπολογισμό της τάξης των 80-100 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η μονάδα των 790 κλινών, η οποία θα περιλαμβάνει και ένα αστεροσκοπείο, θα κατασκευαστεί σε έκταση 170 στρεμμάτων. Ο εφοπλιστής έχει στην ιδιοκτησία του ένα ακόμη πεντάστερο ξενοδοχείο, το Astir Odysseus στην Κω, το οποίο κλείνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας.

Ο κ. Ράνης σε συνέντευξή του στην “Π” είχε αναφέρει ότι μετά την Κω επέλεξε την Κρήτη για να επενδύσει, γιατί “είναι το καλύτερο κομμάτι της Ελλάδας”.

Στο ερώτημα  γιατί ένας άνθρωπος της ναυτιλίας – εδώ και δεκαετίες λειτουργεί την ναυτιλιακή επιχείρηση Ranser Marine- αποφάσισε να ασχοληθεί με τον τουρισμό είπε στην “Π”:

“Γιατί μια επιχείρηση πρέπει να έχει δύο πόδια. Τα τελευταία χρόνια που είχαμε ύφεση στη ναυτιλία μάς στήριξε ο τουρισμός. Τώρα έχουμε στο δυναμικό μας 3 φορτηγά καράβια ξηρού φορτίου, το ξενοδοχείο Astir Odysseus στην Κω και ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε τη νέα μονάδα στην Ελούντα”.

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια του Astir Odysseus Kos
Εκδήλωση για τα 10 χρόνια του Astir Odysseus Kos

Δέκα χρόνια Astir Odysseus Kos

Ειδική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 ετών λειτουργίας του Αstir Odysseus Kos Resort and Spa, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου 5 αστέρων, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Μπαμιαλίκι στο Τιγκάκι της Κω.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 500 Έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι.

Στο ξενοδοχείο, που θεωρείται ένα εκ των πλέον πολυτελών μονάδων στα Δωδεκάνησα, έχουν πραγματοποιηθεί από το 2009 έως σήμερα περισσότερες από 1 εκατ. διανυκτερεύσεις ξένων και Ελλήνων επισκεπτών. Οι ξένοι τουρίστες που επιλέγουν το ξενοδοχείο για τις διακοπές του , προέρχονται κυρίως από 10 αγορές οι οποίες έχουν ως εξής: Γερμανία Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισραήλ, Τουρκία, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία Occidental δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ενώ έχει πραγματοποιήσει δωρεές σε δημόσιους οργανισμούς. Η πολυτελής μονάδα απασχολεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν  220 εργαζόμενους.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει