ΡΕΘΥΜΝΟ: Μέχρι την Κυριακή η Γιορτή Κρητικής Διατροφής

Την ευκαιρία να απολαύσουν τα προϊόντα της κρητικής γης και το πλούσιο ψυχαγωγικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα είχαν όσοι βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης στην έναρξη της 8ης Γιορτής Κρητικής Διατροφής. Η γιορτή διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, τον Δήμο Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, και θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιουλίου.

Περισσότεροι από 40 εκθέτες υποδέχτηκαν στα περίπτερά τους και εξυπηρέτησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πλήθος των επισκεπτών, προσφέροντάς τους δοκιμές και πληροφορίες για τα πιστοποιημένα κρητικά τους προϊόντα, τα περισσότερα από τα οποία, ακολουθούν αναγνωρισμένη πορεία στη διεθνή Αγορά.

Τα εγκαίνια της 8ης Γιορτής Κρητικής Διατροφής τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος, παρουσία εκπροσώπων όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικών και πολιτιστικών Φορέων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, κ. Μανώλης Ψαρουδάκης, και η πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. και Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη.

Στο βήμα η Πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.Ρ., κα Πέπη Μπιρλιράκη
Στο βήμα η Πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.Ρ., κα Πέπη Μπιρλιράκη

Νωρίτερα, οι μικροί επισκέπτες της Γιορτής μυήθηκαν στα μυστικά του ασφαλούς διαδικτύου από την κα Λούση Σιρινιάν, πρέσβειρα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, έμαθαν για τον τρόπο που πρέπει να διαχειρίζονται την τεχνολογία και ενημερώθηκαν για τη σωστή διατροφή, την οποία, πολλές φορές παραβλέπουν, όταν βρίσκονται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση της εικαστικού κας Katarina Vasickova, εμπνεύστηκαν από την ελληνική μυθολογία, χάραξαν και τύπωσαν τις δικές τους δημιουργίες, στο πλαίσιο του εικαστικού δρώμενου «Νέκταρ και Αμβροσία».

H εικαστική έκθεση της Katarina Vasickova, η οποία ζωγραφίζει με κρασί και προϊόντα αμπέλου, βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στον Δημοτικό Κήπο, προκειμένου να μπορέσουν όλοι να απολαύσουν τα έργα της.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια, ο Όμιλος Βρακοφόρων εντυπωσίασε τους επισκέπτες με τη συνοδεία του Μανώλη Κονταρού, ενώ, ακολούθησε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι με κρητικά, ριζίτικα και νησιώτικα τραγούδια, πάντα με την υπογραφή και την ιδιαίτερη ερμηνεία του Μανώλη Κονταρού και της μουσικής του παρέας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει