Υποβιβάζεται και τυπικά ο Ολυμπιακός, μένει το Λαύριο

ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΣΕΝΤΕΡ ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Ρέθυμνο συνεχίζει τις μεταγραφική του ενίσχυση του, ανακοινώνοντας την απόκτηση του 25χρονου Αμερικανού σέντερ Ουέσλεϊ Γκόρντον.

Πρόκειται για έναν παίκτη που γεννήθηκε στις 14/7/1994, έχει ύψος 2.06μ. και θα ενισχύσει την ομάδα από τη θέση του σέντερ.

Πέρσι, ο απόφοιτος του Κολοράντο αγωνίστηκε στην Σοπρόν, μετρώντας 15,6 πόντους και 10,1 ριμπάουντ ανά ματς.

Μένει το Λαύριο

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε και επίσημα τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2 Ανδρών και την παραμονή του Λαυρίου στα «μεγάλα σαλόνια», μετά την επικύρωση της βαθμολογίας της αγωνιστικής περιόδου 2018-19, κατά τη χθεσινή  συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου τέθηκε σε ψηφοφορία το αίτημα παραμονής των “κυανοκίτρινων” στην Basket League. Αίτημα που ψηφίστηκε θετικά από δέκα ομάδες, με δύο ακόμη να ψηφίζουν λευκό. Συγκεκριμένα, ο Άρης και ο Χολαργός ήταν εκείνοι που δεν πήραν θέση για το θέμα.

Το περίεργο είναι ότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος, στο άρθρο 5, προβλέπει σαφώς ότι υποβιβάζονται τόσο η ομάδα που δεν κατέβηκε σε αγώνα των playoffs (Ολυμπιακός) όσο κι οι ομάδες που κατέλαβαν τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο (Λαύριο & Κολοσσός Ρόδου).

Από εκεί και πέρα, υπάρχει περιθώριο οκτώ ημερών για προσφυγή στη δικαιοσύνη για όσες ομάδες έχουν έννομο συμφέρον. Πρόκειται για τις ομάδες της Α2, που βάσει της τελικής τους κατάταξης μπορούν να πάρουν θέση στην Basket League. Πρόκειται ουσιαστικά για την Καστοριά (σε πρώτο χρόνο, ως η ομάδα που τερμάτισε στην τρίτη θέση φέτος), κι εν συνεχεία για την Καρδίτσα, τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Διαγόρα Δρυοπιδέων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει