Τελεσίγραφο από τη ΔΕΥΑΗ για την αφαίρεση υδρόμετρων

Ένα τελεσίγραφο της ΔΕΥΑΗ, ότι θα αφαιρούνται υδρόμετρα σε όσους χρωστούν ποσά πάνω από 300 ευρώ, και δεν φροντίσουν να τα  εξοφλήσουν ή να τα ρυθμίσουν ως τις 15 του μήνα, έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου.

Στην περιοχή του Βενεράτου η οργή και αγανάκτηση περισσεύει, καθώς όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής δεν είναι δυνατόν σε μια χρονική συγκυρία που ο υδράργυρος έχει ανέβει στα ύψη, να απειλούνται με διακοπή νερού άνθρωποι που προφανώς δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν.

Όπως τονίζουν η ΔΕΥΑΗ η οποία ευθύνεται για τις απροειδοποίητες διακοπές νερού, που έχουν σαν αποτέλεσμα κάθε λίγο και λιγάκι ο κόσμος να μην έχει νερό ούτε για να πλυθεί σε μια χρονική συγκυρία που ο υδράργυρος χτυπάει «κόκκινο», τώρα επιλέγει να εφαρμόσει ένα ακραίο αν όχι επαχθές μέτρο σε ανθρώπους που είναι προφανές ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Αυτό όμως – όπως τονίζουν- δεν φαίνεται να προβληματίζει στο ελάχιστο τη ΔΕΥΑΗ, η οποία εκτός των άλλων έχει καταδικάσει την περιοχή να ζει μέσα στα λύματα που απειλούν ευθέως τη δημόσια υγεία, και ποτίζουν ανενόχλητα καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Με δηλώσεις τους στην «Π» κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι: «Τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές καλό θα ήταν στον Δήμο Ηρακλείου και στη ΔΕΥΑΗ να σοβαρευτούν λιγάκι τα πράγματα, όσον αφορά τα ξεχασμένα χωριά και ειδικά τον βιολογικό καθαρισμό του Βενεράτου.

Αντί να ανακοινώνουν ότι θα αφαιρέσουν, κατακαλόκαιρο, τα ρολόγια – υδρόμετρα των αγροτών που παλεύουν για ένα μεροκάματο, ας έρθουν να περπατήσουν στο φαράγγι του Βενεράτου και στο βιολογικό καθαρισμό του Βενεράτου και των Δαφνών που δεν λειτουργούν σωστά.

Η περιοχή έχει γίνει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ! Οι τουρίστες ψάχνουν να βρουν το μονοπάτι περιπάτου (μέσα στα λύματα) της προηγούμενης δημοτικής αρχής που η μελέτη του κόστισε 25.000 ευρώ και η κατασκευή του μονοπατιού 197.000 ευρώ αλλά δεν ξέρει κανείς πού βρίσκεται.

Ας έρθει ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΗ κ. Παπαματθαιάκης μαζί με τον δήμαρχο κ. Λαμπρινό και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Καραντινό, και όσοι άλλοι δημοτικοί παράγοντες θέλουν να περπατήσουμε όλοι μαζί στα μονοπάτια των βιολογικών καθαρισμών Βενεράτου και Δαφνών. Έργα που έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ και μετά από 7 χρόνια υπολειτουργούν προκαλώντας κίνδυνο στη δημόσια υγεία.

Μας έχουν φάει τα κουνούπια και η βρωμιά ! Κι αν είναι ικανοποιημένοι από τα έργα αυτά, να πάρουν τα ρολόγια των αγροτών και να τα βάλουν στις αποθήκες της ΔΕΥΑΗ».

Μέσα σε αυτό το καθεστώς οι κάτοικοι ανταπαντούν θα πρέπει πρώτα η ΔΕΥΑΗ να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην κοινωνία της περιοχής και όχι να την εκβιάζει και να την απειλεί με αφαιρέσεις υδρομέτρων την ίδια ώρα που την έχει καταδικάσει να ζει στα λύματα που απειλούν ευθέως τη δημόσια υγεία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει