Γιορτή Γλυκού στον Αμπελούζο

Τοπικά παραδοσιακά γλυκά, χειροποίητα αναψυκτικά, λικέρ και παραδοσιακή ρακή απευθείας από το καζάνι θα έχουν την ευκαιρία να δοκομάσουν όσοι επισκεφθούν την   τέταρτη ”Γιορτή Γλυκού”  που  θα πραγματοποιηθεί στον Αμπελούζο, αύριο  Κυριακή 14 Ιουλίου, στις 6 μ.μ.

Φέτος η διαφορά έγκειται στο διαγωνιστικό κομμάτι, καθώς στη φετινή εκδήλωση μέρος θα λάβουν μικροί και μεγάλοι .

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα αφορά τον διαγωνισμό των μικρών    που θα έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες των 5 μέχρι 10 ετών και των 10 μέχρι 15 ετών .

Στο δεύτερο μέρος θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός των ενηλίκων. Θα ακολουθήσει η βράβευση των καλύτερων παραδοσιακών γλυκών με κριτές διακεκριμένους σεφ.

Η Γιορτή γίνεται με τη συνδριοργάνωση της Περιφέρεια Κρήτης Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και  του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελούζου.

Σκοπός  της 4ης “Γιορτής Γλυκού”, σύμφωνα με τον οργανωτή, είναι «η προσέλκυση ντόπιων επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή  αλλά και ξένων που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την κουλτούρα του τόπου μας που πλέον αυτό λειτουργεί ως θεσμός για εμάς.

Παράλληλα, αποσκοπεί  στη μετάδοση των παραδόσεων καθώς και τη διατήρησή τους από τις νέες γενιές”.  Τα γλυκά θα προετοιμάσουν οι  γυναίκες του χωριού, ο Πολιτιστικός   Σύλλογος, οι συμμετέχοντες σύλλογοι της περιοχής  και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη  περιοχή της Μεσσαράς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει