ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ: Κλειστός ώς το Σάββατο και… παραδοτέος

ΑΓΑΠΑΚΗΣ: ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Μέχρι το επόμενο Σάββατο θα παραμείνει κλειστός ο νέος δρόμος της Μεσσαράς, όπου έχουν φουλάρει οι μηχανές προκειμένου να ολοκληρωθούν τάχιστα οι εργασίες που εκκρεμούν για την τελική παράδοση του έργου. Όπως έχει γράψει η «Π» η πίεση στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης έχει εκτοξευθεί στα ύψη μετά και το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κλιμακώνει αφόρητα την πίεση για την εμπρόθεσμη παράδοση του έργου.

Θυμίζουμε ότι το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του ΟΑΚ,  από τον οποίο ζητά αναλυτικό υπόμνημα σε σχέση με την πρόοδο των εργασιών. Ειδικότερα βάσει του εγγράφου, θα πρέπει μέχρι τις 6 Αυγούστου να απαντηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τι εργασίες έχουν γίνει, ποιες εκκρεμούν και πότε θα ολοκληρωθούν, γεγονός που κλιμακώνει αφόρητα την πίεση για την έγκαιρη ολοκλήρωση του.

ο  διευθυντής Συγκοινωνιακών Εργων του ΒΟΑΚ κ. Γιώργος Αγαπάκης
Ο διευθυντής συγκοινωνιακών έργων του ΟΑΚ, κ. Γιώργος Αγαπάκης

Ο  διευθυντής συγκοινωνιακών έργων του ΒΟΑΚ κ. Γιώργος Αγαπάκης, πραγματοποίησε χθες αυτοψία στο εργοτάξιο προκειμένου να διαπιστώσει την εξέλιξη των εργασιών, που όπως δήλωσε στην «Π» εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει τελικά πρόβλημα και θα είμαστε συνεπείς σε ό,τι αφορά την παράδοση του ολοκληρωμένου αντικειμένου με την έννοια ότι θα παραδοθεί ένα έργο απόλυτα λειτουργικό στην κοινωνία.

Συγκεκριμένα όπως τονίζει, προχωρούν ικανοποιητικά οι εργασίες για τη δημιουργία του κόμβου της Γέργερης, και του Πρινιά όπως επίσης και οι ασφαλτοστρώσεις που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες τέσσερις μέρες.

Ωστόσο υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες πριν από τον κυκλικό κόμβο της Αγίας Βαρβάρας όπου έχουν σημειωθεί μεγάλες κατολισθήσεις, και παράλληλα έχουν εντοπιστεί αρχαιολογικά ευρήματα. Στο σημείο αυτό όπως εξηγεί ο κ. Αγαπάκης το έργο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, ακριβώς επειδή υπάρχουν εκκρεμότητες που θα πρέπει να διευθετηθούν, οι οποίες ωστόσο δεν επηρεάζουν την παράδοση του υπόλοιπου έργου.

ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ

Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμότητες του δρόμου πριν από την Αγία Βαρβάρα, αυτές θα αντιμετωπισθούν μέσα από μια συμπληρωματική  ξεχωριστή εργολαβία, που δεν επηρεάζει το υπόλοιπο έργο. Επίσης στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη αρχαιολογική έρευνα για την ολοκλήρωση της οποίας έχει δοθεί παράταση ως το τέλος του Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου  δεν αλληλοεπιδρά με το λοιπό έργο.

Ολοκληρώνονται οι βελτιώσεις στον δρόμο της Μεσσαράς

Ο νέος δρόμος θα παραμείνει κλειστός ως τις 27 του Ιουλίου πράγμα το οποίο σημαίνει ότι διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Νέα Εθνική οδό Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά – Καστέλλι , από τον κυκλικό κόμβο Αγίας Βαρβάρας έως τον ισόπεδο κόμβο Καστελλίου Μοιρών. Μέχρι τότε η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αγία Βαρβάρα – Άγιοι Δέκα – Μοίρες, όπως διεξαγόταν και πριν τη παράδοση σε χρήση του νέου τμήματος στην κυκλοφορία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει