Γευσιγνωσία για 10η χρονιά με γεύσεις Μεσσαράς

ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑΝΑ

Η 10η Γευσιγνωσία με παραδοσιακές γεύσεις που θα παρουσιάσουν Σύλλογοι της Μεσσαράς,θα πραγματοποιηθεί φέτος στο θέατρο της Φαραγγιανής Κεφάλας στα Φαραγγιανά, του δημοτικού διαμερίσματος Σοκαρά,το  Σάββατο 3 Αυγούστου στις 8 μ.μ. με συλλόγους φιλοξενίας  το Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποϊνίου “Οι Βάκιωτες”.

Από την αρχαιότητα έως και σήμερα στη Μεσσαρά, το λάδι, τα αρωματικά, τα άγρια χόρτα, τα κηπευτικά, η σταφίδα, το κρασί κ.ά.  έπαιξαν και παίζουν ως τώρα , σπουδαίο ρόλο στη μεσσαρίτικη κουζίνα και επιδίωξή μας είναι αυτά να αναδειχθούν σε ντόπιους και ξένους, ώστε να στραφούν όλοι στην κατανάλωση τοπικών προϊόντων.

παραδοσιακή διατροφή

Ταυτόχρονα, το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς που διοργανώνει την εκδήλωση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, προσκαλεί Συλλόγους να μαγειρέψουν, παραγωγούς  και μεταποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής που ασχολούνται με  προϊόντα διατροφής  (τρό- φιμα, ποτά, κρασί, ρακί, βότανα κλπ.) να τα προβάλλουν τη βραδιά της γευσιγνωσίας. Κάθε συλλογος καλό θα είναι στο χώρο του τη βραδιά της εκδήλωσης να αναγράφει το όνομά του και σε κάθε φαγητό  τα βασικά υλικά παρασκευής του.

“Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι θέλουν να μάθουν, να διδάξουν, να γευτούν, να εκτιμήσουν γεύσεις και αρώματα, αλλά και να μυηθούν στο μαγικό κόσμο της γευσιγνωσίας και της απόλαυσης” τονίζουν, οι διοργανωτές.

Φέτος την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο γνωστός σεφ Χρήστος Λάπας, ο οποίος θα δοκιμάσει συνταγές που θα προτείνουν οι Σύλλογοι ή που θα επιλέξει ο ίδιος και οι τρεις που θα ξεχωρίσουν θα εμφανιστούν στην εκπομπή του Food Project στο τηλεοπτικό κανάλι Κρέτα Τσάνελ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει