«Κληρώνει» τη Δευτέρα για την Εθνική στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας τοποθετήθηκε η Ελλάδα εν όψει της κλήρωσης των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου.

Η Εθνική μας δεν θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία, την Κροατία και τη Ρωσία, που βρίσκονται επίσης στο δεύτερο γκρουπ. Αντίθετα, θα βρει στα προκριματικά μία ομάδα από το τρίτο, μία από το έκτο και μία το έβδομο γκρουπ δυναμικότητας.

Από την κλήρωση θα σχηματιστούν 8 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και οι τρεις πρώτες ομάδες προκρίνονται στα τελικά. Στα προκριματικά θα συμμετέχουν και οι ομάδες που θα φιλοξενήσουν έναν όμιλο Ευρωμπάσκετ, δηλαδή η Ιταλία, η Τσεχία, η Γεωργία και η Γερμανία και από τους ομίλους αυτούς θα προκρίνονται οι δύο ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία και όχι τρεις.

Οι αγώνες πρόκρισης για το Ευρωμπάσκετ 2021 θα διεξαχθούν τις εξής ημερομηνίες: 17-25 Φεβρουαρίου 2020, 23 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2020, 15-23 Φεβρουαρίου 2021, με κάθε «παράθυρο» να περιλαμβάνει δύο αγώνες.

Αναλυτικά τα γκρουπ από τα οποία θα προκύψουν οι αντίπαλοι της Ελλάδας:

3ο: Ιταλία, Λετονία, Τουρκία, Ουκρανία

6ο: Ουγγαρία, Βοσνία, Ολλανδία, Σκόπια

7ο: Εσθονία, Βουλγαρία, Σουηδία, Αυστρία

Εκτός έδρας αγώνα περιλαμβάνει η πρεμιέρα (3-4/10) της Eυρωλίγκα για τον Ολυμπιακό ενώ από το ΟΑΚΑ θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό «ταξίδι» του ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Γαλλία με τη Βιλερμπάν, ενώ οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν τον Ερυθρό Αστέρα.

Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» ορίστηκε την 12η αγωνιστική (6/12) στο ΟΑΚΑ.

Το 3ο Summer Hoops Ηράκλειο 2019, θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο (5μ.μ.) στην παραλία του «News Beach Bar» στον Καρτερό. Το Cosmos Sport σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, διοργανώνει ξανά, ένα παιχνίδι «3 on 3» στην άμμο, με σκοπό πάνω απ’ όλα τη διασκέδαση.

Η Αθηνά Θεοδοσουλάκη του Αρκαδίου και η Βασιλική Δασκουλίδου του ΟΑΧ, κλήθηκαν στην προετοιμασία της Εθνικής κορασίδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στα Σκόπια από 22 – 30 Αυγούστου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει