Ο άνομος έρωτας της Φαίδρας … σε Επίδαυρο και Κρήτη από το ΔΗΠΕΘΕΚ

Την κλασική τραγωδία του Ρακίνα Φαίδρα, ένα αριστούργημα του γαλλικού 17ου αιώνα, παρουσιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Πρόκειται για ένα έργο που  αντλεί τις πηγές του από τον Πλούταρχο και τον Βιργίλιο και εμπνέεται το θέμα του  από τα έργα Ιππόλυτος του Ευριπίδη και Φαίδρα του Σενέκα.

Η παράσταση ανεβαίνει  σε σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου, στο  Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019.

Προπώληση εισιτηρίων: http://greekfestival.gr/festival_events/faidra/

Στη συνέχεια η παράσταση θα παρουσιαστεί στην Κρήτη σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σάββατο 3/8/2019 – ΝΩΠΗΓΕΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ – ΠΕΤΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ – ώρα 21:30

Κυριακή 4/8/2019 – ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ» – ΩΡΑ 21:30

Δευτέρα 5/8– Καντανος – αυλή γυμνασίου – ωρα21:30 21:30

Τετάρτη 7/87/8/2019 – Εμπροσνερος Αποκορωνου – θέατρο «Μίκης Θεοδωρακης» – ωρα21:30 21:30

Πέμπτη 88/8/8, Παρασκευή  9/89/8, Σάββατο10/8 – Χανια – θέατρο Ανατολικής Τάφρου – ωρα21:30 21:30

Κυριακή11/8 – Αγιος Νικόλαος – πλαζ ΕΟΤ – ωρα21:30 21:30

Δευτέρα12/8 – Ρέθυμνο – θέατρο «Εωφιλη» Φορτέτζα – ωρα21:30 21:30

Τρίτη13/8– Ηράκλειο – κηποθέατρο «Νικος Καζαντζάκης» – ωρα21:30 21:30

Ηλεκτρονική Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/faidra/

Εισιτήρια από 10€

Οάνομος έρωτας της Φαίδρας για τον Ιππόλυτο, τον γιο του συζύγου της Θησέα, ζωντανεύει μέσα από τη νέα μετάφραση του ποιητή και μεταφραστή Στρατή Πασχάλη, που αποδίδει μέσα από μια γλώσσα σύγχρονη τη μορφολογία του πρωτότυπου έργου με μέτρο και ομοιοκαταληξία, όσο το δυνατόν πιο πιστά στις τονικότητες και τους ρυθμούς του.

Ηνέα αυτή μετάφραση, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, αναδεικνύει τη μουσικότητα του πρωτότυπου κειμένου και επιτρέπει μια νέα δραματουργική, σκηνοθετική και ερμηνευτική προσέγγιση του έργου με έμφαση στο διάλογο ανάμεσα στη μουσική των γλωσσών.

Θραύσματατου κειμένου θα ακουστούν ηχογραφημένα στα γαλλικά από ηθοποιούς που ανήκουν στην πρωτοπορία της σύγχρονης γαλλικής σκηνής: Valérie Dréville, Matthieu Sampeur, Cédric Eeckhout, Mélodie Richard, François Loriquet, Farida Rahouadj κ.ά.

Συντελεστές

Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης • Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου • Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη • Κοστούμια: Άγγελος Μέντης •  Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής •  Κίνηση: Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης •  Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος • Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλιάνα Καλαδάμη • Βοηθός κινησιολόγου: Μυρτώ Δελημιχάλη • Χειριστής ήχου: Gary Salomon

Παίζουν: Μαρία Σκουλά (Φαίδρα), Γιάννος Περλέγκας (Θησέας), Γιάννης Παπαδόπουλος  (Ιππόλυτος), Μαριάννα Δημητρίου (Οινώνη), Γιωργής Τσαμπουράκης (Θηραμένης), Πηνελόπη Τσιλίκα (Αρικία), Ελένη Μπούκλη (Ισμήνη/Πανόπη).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει