ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

Αλαλούμ με τους νέους Κώδικες

Σε σύγχυση βρίσκονται ακόμα και οι δικαστές με τους νέους Ποινικούς Κώδικες, καθώς δεν ξέρουν πώς να δικάσουν! Μέσα σ’ ένα γενικότερο κλίμα αμφισβήτησης και με τη δεδηλωμένη πρόθεση της νέας κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές, οι δικαστές δεν ξέρουν τι να κάνουν. Δεν ξέρουν τι ισχύει, τι δεν ισχύει και αν ισχύει για πόσο ισχύει. Κοινώς, έχουν βραχυκυκλώσει και αυτό είναι εμφανές στα ακροατήρια. Πελαγωμένοι εμφανίζονται και οι δικηγόροι, ενώ και οι κατηγορούμενοι δεν ξέρουν αν είναι καλύτερο να δικαστούν με τα ισχύοντα ή να περιμένουν τις αλλαγές. Πάντως την κατάσταση δεν διευκολύνει το «πάγωμα» μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, για το οποίο κάνει λόγο το Υπουργείο, για ν’ ακολουθήσουν μετά οι αλλαγές.

 

Θετικά και αρνητικά

Να σημειωθεί ωστόσο ότι είναι νέοι Ποινικοί Κώδικες δεν περιέχουν μόνο αρνητικά. Έχουν και τα θετικά, έχουν και τα αρνητικά, αλλά σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει τρομερή αντίφαση.  Για παράδειγμα, με τα ισχύοντα ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στον αστυνομικό να συλλάβει αυτόν που κινείται σε πεζόδρομο με το όχημά του και να τον στείλει στο Αυτόφωρο. Από την άλλη όμως, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με υλικές ζημιές, ο οδηγός που θα εγκαταλείψει τον τόπο του τροχαίου δεν διώκεται!

 

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο δημοφιλέστερος είναι μεταγραφή!

Δικαιωμένος μπορεί να αισθάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιλογή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ως ο δημοφιλέστερος του Υπουργικού Συμβουλίου. Με τον τρόπο αυτό ο Μητσοτάκης πετυχαίνει και την αξιοποίηση ενός ικανού στελέχους που δεν προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ και παράλληλα εμφανίζεται να κάνει άνοιγμα προς τις δυνάμεις του κέντρου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον θεωρούσε έναν από τους πιο ικανούς και κυρίως αποτελεσματικούς υπουργούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό δεν δίστασε να τον υπουργοποιήσει.

 

…Και με διαφορά

Και οι πολίτες, όπως δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της MetrisisPollγια τα «Παραπολιτικά», θεωρούν ενδεδειγμένη τη συγκεκριμένη κίνηση. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα εξέφρασαν την άποψή τους για τους νέους υπουργούς και ανέδειξαν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δημοφιλέστερο με διαφορά. Υψηλότερα ποσοστά στις θετικές γνώμες συγκεντρώνουν οι:

  • Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε ποσοστό 66,4% (αρνητική γνώμη 18%)
  • Βασίλης Κικίλιας σε ποσοστό 61,3% (αρνητική γνώμη 18,5%)
  • Νίκος Δένδιας σε ποσοστό 60% (αρνητική γνώμη 19,6%)
  • Κωστής Χατζηδάκης σε ποσοστό 59% (αρνητική γνώμη 21,3%)

 

@patris
Οι πολίτες ψήφισαν με τη λογική και όχι το συναίσθημα, είπε ο Κυριάκος στο CNN. Aν και ο ίδιος κυβερνήσει με τη λογική, καταλαβαίνετε… όχι πια φίλοι, μόνο sex!
Thanos

 

Οι Βρυξέλλες κυρώσεις  και η Τουρκία απειλές

Με άνοιγμα των συνόρων της απειλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση η Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη έχει αθετήσει τις υποσχέσεις της στο θέμα της μετανάστευσης.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με το Anadolu, προειδοποίησε ότι αν η Τουρκία δεν αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το ζήτημα των μεταναστών και ανοίξει τα σύνορά της, τότε καμιά κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν θα αντέξει το κύμα των μεταναστών για περισσότερο από έξι μήνες. Μάλλον έπεσαν… βαριές στην Τουρκία οι θέσεις τις Ε.Ε. για τις αξιώσεις της γείτονος στην κυπριακή ΑΟΖ. Αλλά αυτοί οι ψευτοτσαμπουκάδες είναι απόρροια της χαλαρής στάσης που για χρόνια τηρούσε η Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία, την οποία λες και παραχαϊδεμένη.

 

α αυθαίρετα στην περιοχή των «Σφαγείων» της Αλικαρνασσού

Κατεδαφίσεις στον υπό σύσταση… καταυλισμό

Μάλλον εισακούστηκαν τα ρεπορτάζ της «Π», μόλις πριν μερικές μέρες το τελευταίο, σχετικά με τα αυθαίρετα στην περιοχή των «Σφαγείων» της Αλικαρνασσού. Το ερώτημα της εφημερίδας ήταν: γιατί αφού ήταν εντοπισμένα δεν κατεδαφίζονταν, προκειμένου ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα με τη δημιουργία ενός νέου καταυλισμού, χωρίς υποδομή και σχέδιο; Η αλήθεια πάντως είναι ότι χθες ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση ενός από τα πέντε αυθαίρετα κτίσματα που έχουν εντοπιστεί σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός μίνι καταυλισμού στην περιοχή. Πάλι καλά που δεν πήγε κάποιος να υπερασπιστεί το αυθαίρετο ακίνητό του σε καταπατημένο χώρο κι έτσι δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας. Περιμένουμε και τις κατεδαφίσεις των άλλων.

 

ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής

Έχουν δημοπρατήσει μια… ιδέα

Αλλάζουν πάλι τα σχέδια για τον ΒΟΑΚ, όπως είπε χθες από το βήμα της Βουλής ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, που χαρακτήρισε… αλλόκοτη την αρχιτεκτονική της προηγούμενης κυβέρνησης και τόνισε:

“Λένε ότι έχει δημοπρατηθεί ο ΒΟΑΚ. Η αλήθεια είναι ότι έχει δημοπρατηθεί μια ιδέα με κάτι σκίτσα. Κι έτσι όπως έχει σχεδιαστεί, δεν πρόκειται να ξεκινήσει. Γιατί μιλάμε για 3 επιμέρους έργα με 3 διαφορετικούς τρόπους δημοπράτησης, χωρίς μελέτες και χωρίς περιβαλλοντική έγκριση. Τι σχεδιάζουμε να κάνουμε; Αρχικά να εξετάσουμε την αλλόκοτη αυτή αρχιτεκτονική του έργου.

Να ξεκινήσουμε όσες μελέτες υπολείπονται και να ολοκληρώσουμε όσες εκκρεμούν. Να αδειοδοτήσουμε το έργο περιβαλλοντικά. Εμείς όχι απλώς θα ενεργοποιήσουμε ξανά τον ΟΑΚ, αλλά θα τον ενισχύσουμε ουσιαστικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουμε για να ολοκληρώσουμε τη δημοπράτησή του”.

 

κάπνισμα

Κόβουν το κάπνισμα… τηλεφωνικά

Έτοιμος να κόψει μαχαίρι το κάπνισμα στους (κλειστούς) δημόσιους χώρους, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά,  εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, ο αντικαπνιστικός νόμος αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός. Ωστόσο, ζητούμενο παραμένει ο ελεγκτικός μηχανισμός, καθώς αποδείχτηκε ο αδύναμος κρίκος στις προηγούμενες απόπειρες που δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το να πιστεύει πάντως η κυβέρνηση ότι ο  νόμος θα εφαρμοστεί με την τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών είναι λίγο σόλοικο. Τι, δηλαδή, οι μισοί θα ρουφάνε και οι άλλοι μισοί θα ρουφιανεύουν;

 

Οι γείτονες

Συνέβη σε κωμόπολη της Κρήτης. Ηλικιωμένη προχώρησε σε… καταγγελία στην Αστυνομία, γιατί, όπως είπε, δεν θέλει να έχει για γείτονές της Πακιστανούς! Η καταγγέλλουσα τα «έχει 400» λένε όσοι την είδαν, πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της για να ζητήσει την απομάκρυνση των αλλοδαπών από τη γειτονιά. Οι αστυνομικοί που τη ρώτησαν εάν προκάλεσαν κάποιο πρόβλημα και θέλει το «πογκρόμ» τους δεν πήραν κάποια ουσιαστική απάντηση. «Δεν θέλω Πακιστανούς» για γείτονες, είπε η ίδια και οι αστυνομικοί είπαν ότι θα δουν την… περίπτωσή της.

 

Η Ψήφος

Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε, όπως αναμενόταν, χθες βράδυ η κυβέρνηση, με τους τόνους να μην ξεπερνούν τα αναμενόμενα επίπεδα. Ο Τσίπρας είπε στον πρωθυπουργό ότι το Σεπτέμβριο θα κλαίει, εννοώντας ότι δεν θα βγαίνει ο λογαριασμός με τις παροχές και τις φοροελαφρύνσεις.

 

Χάσατε…

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν θα διαψεύσει τις προσδοκίες και εγκάλεσε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπει στη μηχανή του χρόνου για να προσγειωθεί στο σήμερα… «Στις 7 Ιουλίου έγιναν εκλογές και τις χάσατε, κ. Τσίπρα» του είπε χαρακτηριστικά.

 

Τρομολαγνεία

Μια σχετική… τρομολαγνεία μετά τα 5,1 Ρίχτερ της Πάρνηθας, είναι πλέον διάχυτη. Χθες μετά τον Άκη Τσελέντη βγήκε και δεύτερος σεισμολόγος και μίλησε για το ρήγμα στις Αλκυονίδες, που μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό στην Αττική, μεγαλύτερο κατά 30 φορές απ’ αυτόν της Παρασκευής! Το σκεπτικό του δεύτερου σεισμολόγου είναι ότι το συγκεκριμένο ρήγμα ενεργοποιείται κάθε 40- 45 χρόνια και η τελευταία φορά ήταν στο φονικό σεισμό του 1980.

Ερώτηση

Ο Αλέξης Γεωργούλης κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το FaceApp, την viral εφαρμογή των τελευταίων ημερών, κάνοντας την παρθενική του εμφάνιση στις Βρυξέλλες.

Μετά την τεράστια απήχηση της εφαρμογής, την οποία έχουν «κατεβάσει» περισσότεροι από 100.000.000 χρήστες σε 121 χώρες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με το επίπεδο ασφαλείας για τους χρήστες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει