Με τον… “Ερωτόκριτο” στους δρόμους του Περάματος ξεκινούν τα “Ταλλαία 2019”

Πλήθος  εκδηλώσεων περιλαμβάνει το το φετινό πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου, που   οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού-Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «ο Αυλοπόταμος» με την συνεργασία    πολιτιστικών συλλόγων  και φορέων  οικισμών.

Φέτος για πρώτη φορά οργανώνεται στο πλαίσιο των «Ταλλαίων» το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Δήμου Μυλοποτάμου, με το οποίο θα κλείσει το φεστιβάλ στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή χορευτικά συγκροτήματα από την Γεωργία, την Ρουμανία, την Ουρουγουάη, την Ουκρανία, την Μολδαβία, την Σερβία, και την Ελλάδα.

Το φεστιβάλ «Ταλλαία 2019» περιλαμβάνει σειρά από συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και εκθέσεις, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνών και καλλιτεχνικών ρευμάτων, τα οποία ανταποκρίνονται στο υψηλό επίπεδο, το οποίο έχει κατακτήσει ο θεσμός αυτός τα τελευταία 19 χρόνια αποτελώντας την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση του Μυλοποτάμου και μία από τις σημαντικότερες της Κρήτης, αφού είναι η μοναδική του νησιού με δικές της παραγωγές.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, περιλαμβάνονται και οι σημαντικές εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων, όπως η «Στράτα Ψηλορείτη» στα Λιβάδια, η «Γη Μυλοποτάμου» στο Πέραμα, η «Πολιτιστική & Αθλητική Εβδομάδα Πανόρμου», η «Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου» στο Γαράζο, η «Γιορτή Βοσκού & Τυριού» στα Ζωνιανά και το «Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής «Κώστας Μουντάκης» στην Αλφά. Οι εκδηλώσεις αυτές στηρίζονται έμπρακτα από τα «Ταλλαία» και τον Δήμο Μυλοποτάμου καθώς και από άλλους φορείς όπως η Περιφέρεια Κρήτης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου.

Με την ευκαιρία της έναρξης των φετινών «Ταλλαίων» ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος, αναφέρει στον χαιρετισμό του τα εξής: «Η ιστορία κάθε τόπου γράφεται με τις πράξεις των ανθρώπων. Με δράσεις και πρωτοβουλίες που δημιουργούν το καινούργιο. Που προάγουν και διαμορφώνουν καλύτερο πεδίο για το μέλλον της κοινωνίας. Με αυτό το σκεπτικό θεσμοθετήσαμε το φεστιβάλ «Ταλλαία» που αποτελεί την ετήσια κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση του δήμου μας».

Τελετή έναρξης με Ερωτοκριτο και Αρετούσα

Τα φετινά «Ταλλαία» τιμούν το «Έτος «Ερωτόκριτου» με την θεματική της αφίσας που φιλοτέχνησε ο γραφίστας Στέλιος Φασούλης αλλά και με σειρά από εκδηλώσεις. Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου στο Πέραμα.

Στις8:00 το βράδυ περισσότεροι από 15 τροβαδούροι, Κρητικοί και Κρητικοπούλες του μουσικού παραδοσιακού συλλόγου «ΗΧΩ ΚΡΗΤΩΝ» και του μουσικοχορευτικού συλλόγου «ΞΑΘΕΡΙΑ» θα βγουν στους δρόμους του Περάματος τραγουδώντας το θρυλικό έπος του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας.

Η μεγάλη παρέα, αφού κάνει τον κύκλο του Περάματος θα καταλήξει στο Ανοιχτό Θέατρο στις 9:30 το βράδυ, όπου θα ξεκινήσει μια μεγάλη συναυλία Κρητικής Μουσικής από καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Την «παρέα Ρεθυμνίων μουσικών αποτελούν»: Λύρα-τραγούδι: Αγγελάκης Χαράλαμπος, Βεργιανάκης Κωστής, Τζανιδάκης Τζανής, λαούτο: Καλοειδάς Αριστοτέλης, Παπαδάκης Σπύρος, Παπαδομανωλάκης Δημητρης, Μαντολίνο- τραγούδι Αγγελάκης Κωστής, Κιθάρα: Ουρανός Βλαδίμηρος, Κρουστά: Στέλιος Μουλακάκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και απευθύνεται πρόσκληση συμμετοχής προς όλους στην μεγάλη πολιτιστική γιορτή!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει