Φεστιβάλ “Χαϊμαλίνα” στα Ανώγεια

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Χαϊμαλίνα επιστρέφει και φέτος, στα Ανώγεια της Κρήτης, στις  9, 10 και 11 Αυγούστου.

Οι διοργανωτές αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως «δυο χρόνια πριν στα Ανώγεια, ένα χωριό που έχει ζήσει από πρώτο χέρι το τέρας του ναζισμού, γεννήθηκε η Χαϊμαλίνα. Ένα αντιφασιστικό φεστιβάλ που πήρε το όνομά του από το ποίημα του Μιχάλη Σταυρακάκη/Νιδιώτη “Γράμμα σε μια Αφρικάνα” και είχε πάντα ως πρόταγμα  του την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ειρήνη.

Τα γεγονότα της περασμένης χρονιάς αλλά και της χρονιάς που διανύουμε έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την επιλογή της θεματικής του φεστιβάλ μας.

Φέτος, με τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δίκη της Χρυσής Aυγής, η οποία βρίσκεται πλέον στην τελική της ευθεία, γίνεται φανερή η εγκληματική φύση της οργάνωσής, της οποίας το ιδεολόγημα βασίζεται στη βία, το μίσος και τη θρασυδειλία.

Η δήλωση του Ρουπακιά σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πως “μία απλή ανθρωποκτονία, την κάνανε ολόκληρη ιστορία” μας δείχνει άλλωστε πως στην πραγματικότητα για τα μέλη της οργάνωσης αυτής δεν έχουν όλες οι ζωές την ίδια αξία.»

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει