Μια ξεχωριστή βραδιά τένις με τη μνήμη της Βιργινίας παρούσα

ΤΟ “ΗΡΑΚΛΕΙΟ” ΟΑΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ...

Η τελετή λήξης του 6ου  «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» ΖΑΡΟΣ- ΦΗΜΗ ΤENNIS OPEN 2019, του μεγαλύτερου σε συμμετοχή ανοικτού τουρνουά τένις της Κρήτης, που αυτή τη χρονιά ήταν αφιερωμένο στη μνήμα της Βιργινίας Μανασάκη, της ξεχωριστής μάνας, πολιτικού και φίλης του Ομίλου ,πραγματοποιήθηκε προ ημερών στον Ομιλο Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών «ΗΡΑΚΛΕΙΟ». Ήταν όμως αφιερωμένο και στη γυναίκα του Αθλητισμού, του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης.

Συνδιοργανωτής του μεγάλου τουρνουά η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου με τον αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη, ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ με τον αντιδήμαρχο Κώστα Βαρδαβά, που στέκονται αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Ηράκλειο για την ανάπτυξή του αθλητισμού και του πολιτισμού στην πόλη.

Οι επί έξι συναπτά έτη συνεργάτες του Ομίλου, το φυσικό μεταλλικό νερό «ΖΑΡΟΣ» και τα Κρητικά αναψυκτικά «ΦΗΜΗ», που η φήμη τους έχει πλέον ξεπεράσει τα στενά όρια της Κρήτης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους τελικούς και συνεχίστηκε με φαγητό, ελαφρύ ποτό, ζωντανή μουσική από το σχήμα της Βαγγελιώς Φασουλάκη, απονομές, αλλά και μνήμες από τα παλιά.

 

βραβεύει αθλητές
ο κ. Κουκιαδάκης βραβεύει αθλητές που συμμετείχαν στο τουρνουά ΖΑΡΟΣ – ΦΗΜΗ TENNIS OPEN 2019
απονομές
Οι κ.κ Μπόγρης και Μπλαβάκης στις απονομές

 

βραβεύει
                                         Ο κ. Δελάκης βραβεύει αθλητή

Το “παρών” έδωσαν αρκετοί τοπικοί παράγοντες, από τους βουλευτές Μάξιμο Σενετάκη  και Νίκο Ηγουμενίδη, τον αντιπεριφεριάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη, τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού κ. Συριγωνάκη,  μέχρι τους πρώην πρόεδρους του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» κ.κ. Μαρκαντωνάκη και Ρυακιωτάκη,  που τίμησαν τους αθλητές.Αλλά εκεί στην εκδήλωση ήταν “παρούσα” και η Βιργινία Μανασάκη, που έφυγε πολύ γρήγορα από κοντά μας. Αναφορά στην μάνα, πολιτικό και φίλη του Ομίλου έκανε ο πρόεδρος Μιχάλης Δελάκης ενώ ήταν εκεί ο σύζυγός της Γιώργος Ταβερναράκης, o γιος της Εμμανουήλ και η αδερφή της Ισμήνη Μανασάκη που παρέλαβαν τιμητική πλακέτα.

Παρών ήταν και ο πρώην αντιδήμαρχος Μανόλης Βασιλάκης που μίλησε με συγκινητικά λόγια για τη μητέρα του, που υπήρξε δεινή τενίστρια! Διηγήθηκε σε λίγες γραμμές την ιστορία της Ευτυχίας Πρατικάκη-Βασιλάκη που μάλιστα στις 27 Οκτωβρίου  1940  κέρδισε το Παγκρήτιο Τουρνουά Τένις Γυναικών, αλλά ποτέ δεν γράφτηκε τίποτα γιατί την επομένη κηρύχτηκε ο πόλεμος.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Ντανιέλα Μαρούδα, καθηγήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και τακτικό μέλος του  Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  η οποία μίλησε για τον αθλητισμό, τη γυναίκα, την κοινωνία και το στοίχημα του Ομίλου να ανοίξει ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές του με σεβασμό στην ετερότητα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έγιναν οι βραβεύσεις των νικητών του «ΖΑΡΟΣ- ΦΗΜΗ TENNIS OPEN 2019». Έλαβαν μέρος 250 αθλητές και αθλήτριες και διεξήχθησαν συνολικά 470 αγώνες.

 

Οι νικητές στις κατηγορίες:

MASTERS ΑΝΔΡΩΝ

1)   Γιάννης Μπροκάκης

2)    Βαγγέλης Μπόγρης

3) Κώστας Μπόγρης και Μάνος Κόκκαλης

OPEN ΑΝΔΡΩΝ

1) Γιάννης Πετράκης

2)   Στέλιος Ανυφαντάκης

3) Λεωνίδας Καστρινάκης και Γιάννης Καστρινάκης

ΑΝΔΡΩΝ 45+

1)  Φώτης Ταμιωλάκης

2) Μανόλης Κληρονόμος

3)  Κώστας Κουτράκης και Άρης Τσατσάκης

ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

1)  Μιχάλης Καφφετζάκης

2) Κώστας Μαρής

3)Νικητές Πολύβιος Πολυβίου και Νίκος Δελιδάκης

OPEN ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1)  Μίρκα Ραμουτσάκη

2)  Ελένη Ασπραδάκη

3) Εργίνη Γαργανουράκη και Μαρία Χατζημηνά

ΔΙΠΛΑ ΑΝΔΡΩΝ

1)  Φώτης Ταμιωλάκης / Μιχαήλ Ταμιωλάκης

2)  Μανόλης Χριστοφακάκης / Στέλιος Ανυφαντάκης

3)  Κώστας Μπόγρης / Μανόλης Μπλαβάκης και Σταύρος Θεοδωράκης / Μιχάλης Βερναρδος

ΔΙΠΛΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1ες) Μίρκα Ραμουτσάκη / Δήμητρα Λυδάκη

2ες) Μαρία Σωμαράκη / Κρίστυ Τσακίρογλου

3ες) Ειρήνη Πασπαράκη / Εμμανουέλα Σημαντηράκη και Ρένια Σιγανού / Πόπη Κλώντζα

ΔΙΠΛΑ ΜΙΚΤΑ

1οι) Αθηνά Μπόγρη / Κώστας Μπόγρης

2οι) Μίρκα Ραμουτσάκη / Μανόλης Κληρονόμος

3οι) Δήμητρα Λυδάκη / Γιάννης Κενδριστάκης  και Κατερίνα Παναγιωτάκη / Γιάννης Κοκκινάκη.

Το Δ.Σ. στο πλαίσιο της εκδήλωσης ευχαρίστησε την Εθελοντική Ομάδα, η οποία βοήθησε στην άριστη διεξαγωγή του τουρνουά και την οποία αποτελούσαν οι: Γιώργος Αμοναχάκης, Μιχάλης Δελάκης, Γιάννης Διαλεκτάκης, Μανόλης Δολιανίτης, Νίκος Ζερβάκης, Ειρήνη Καραμπίνη, Γιάννης Κενδριστάκης, Μανόλης Κουμαντάκης, Ελένη Κυριακάκη, Παντελής Κυριακάκης, Δημήτρης Μπλαβάκης, Μανόλης Μπλαβάκης, Κώστας Μπόγρης, Γιάννης Παρασύρης, Ειρήνη Πασπαράκη, Γιώργος Χαραλάμπους, Γιάννης Παρασύρης, Στέφανος Περδικογιάννης, Γιώργος Πρινιανάκης, Μανόλης Τσαγκαράκης, Στράτος Ψαρουδάκης.

Επίσης το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. ευχαριστεί, για την διάθεση των δώρων του τουρνουά, τους Sialmo- Παρασύρης/ Κάββαλος, Αφοί Κουμαντάκη, Οικοκλίμα- Ορφανάκης/ Κυριακάκης, Ειρήνη Καραμπίνη και Δημήτρη Μπλαβάκη.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Βαγγελιώ Φασουλάκη (φωνή), με τους Νίκο Βογιατζάκη (ηλεκτρική κιθάρα- φωνή), Νικόλα Χριστόπουλο (τύμπανα) και Γιάννη Σταυρακάκη (ηλεκτρική κιθάρα- φωνή).

Χορηγοί του Τουρνουά: Φυσικό Μεταλλικό νερό ΖΑΡΟΣ, Κρητικά Αναψυκτικά ΦΗΜΗ.

Χορηγοί επικοινωνίας: CRETALIVE, Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει