Ανοίγει για την πανσέληνο η “Βίλα Αριάδνη”

Ανοίγει την ερχόμενη Κυριακή 18 Αυγούστου, η «Βίλα Αριάδνη» για μια ξεχωριστή βραδιά με τίτλο «Σιωπές αγαπημένες της σελήνης – Amica Silentia Lunae».

Η εκδήλωση αρχίζει στις 9.00 το βράδυ, ενώ η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί ένα τέταρτο νωρίτερα. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα με έργα για τρομπέτα και πιάνο σε συνδυασμό με απαγγελία επιλεγμένων λογοτεχνικών κειμένων.

Θ’ ακουστούν μουσικά έργα από την κλασική περίοδο μέχρι τις μέρες μας, συνθετών όπως L. v. Beethoven, F. Chopin, N. Rota, A. Piazzolla, Μ. Χατζιδάκι, Κ. Σφέτσα, Σ. Δεληγιαννόπουλου κ.ά., ενώ παράλληλα θα διαβαστούν αποσπάσματα   λογοτεχνικών κειμένων από διαφορετικές περιόδους τόσο της ελληνικής όσο και της παγκόσμιας λογοτεχνίας, δοσμένα σε μετάφραση, όπως κείμενα Ν. Καζαντζάκη, Γ. Σεφέρη, Γ. Ρίτσου, Β. Κορνάρου, Κ. Καρυωτάκη, Ν. Βαγενά, Χ. Λ. Μπόρχες, Σ. Μπωντλαίρ, Γ. Σαίξπηρ κ.ά.

Οι καλλιτέχνες που συμπράττουν είναι οι Δέσποινα Σκανδαλάκη στην τρομπέτα  Διονύσης Μαλλούχος στο πιάνο και η φιλόλογος Ζωή Παπαδάκη στην επιμέλεια και απαγγελία κειμένων.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Ερευνητικό Κέντρο  Κνωσού της Βρετανικής Σχολής Αθηνών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου με το σωματείο Φίλων της Πινακοθήκης Βιάννου «Σάββας Πετράκης». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει