ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Πέρασαν τα τεστ οι Κρητικοί στο Καρπενήσι

Με επιτυχίες για όλους τους Κρητικούς, ολοκληρώθηκαν στο Καρπενήσι οι γραπτές εξετάσεις Διαιτητών – Βοηθών 1ης κατηγορίας, όσο και το FIFA Fitness Test.

Στις γραπτές εξετάσεις υπήρξε απόλυτη επιτυχία, ωστόσο στο FIFA Fitness Test, όπου συμμετείχαν 23 διαιτητές, δύο απέτυχαν.

Ο λόγος για τον Γκορτσίλα (Μακεδονίας) που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών και τον Μαλούτα (Ημαθίας) που δεν πέρασε. Επίσης συμμετείχαν 47 βοηθοί, με 100% επιτυχία.

Υπενθυμίζουμε ποιοι εκπροσωπούν την Κρήτη στην 1η κατηγορία:

Διαιτητές:

Τσαγκαράκης Πέτρος (Χανίων).

Βοηθοί διαιτητές:

Σινιοράκης Αντώνιος (Χανίων),

Παπαδάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου),

Πάγκαλος Νικόλαος (Λασιθίου).

Την τελευταία μέρα του σεμιναρίου,  ο αξιωματούχος της FIFA κ. Φαν Ντε Ρεστ, παρουσίασε μια εμπεριστατωμένη ανασκόπηση στο πρωτόκολλο χρήσης του Video Assistant Referee με ειδικές αναφορές στις περιπτώσεις που εμπίπτουν στη χρήση του και με παραδείγματα από το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Στο δεύτερο μέρος, πρόβαλε εικόνα και ήχο από το Video Operations Room (VOR) και το ακροατήριο είχε τη δυνατότητα να ακούσει και τους διαλόγους ανάμεσα στους διαιτητές και τους συναδέλφους τους στο VAR, ενώ το τρίτο μέρος καλύφθηκε με ερωτήσεις προς τους συμμετέχοντες, που κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις και να δώσουν απαντήσεις. Εκεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ, φάνηκε ότι διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, έχοντας εμπεδώσει σε μεγάλο βαθμό τα επί μέρους στοιχεία του νέου προγράμματος.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει