Πράξη Εφαρμογής του σχεδίου Μοιρών

Ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσει η Πράξη Εφαρμογής των Μοιρών, που σηματοδοτεί την υλοποίηση του πολεοδομικού σχεδιασμού, σε ένα από τα πιο σημαντικά κεφαλοχώρια της Μεσσαράς, που σήμερα λόγω της έλλειψης του σχεδίου πόλης, στερείται βασικών υποδομών. Συγκεκριμένα υπογράφηκε η ανάθεση της σύμβασης εκπόνησης της μελέτης, από τον απερχόμενο δήμαρχο Φαιστού κ. Αρμουτάκη και στον ανάδοχο που έργου για το οποίο δόθηκε έκπτωση 78%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τις 05.05.2006 υπήρχε εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη επέκτασης του οικισμού των Μοιρών και αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου Μοιρών Ν. Ηρακλείου στα σημεία σύνδεσης του εγκεκριμένου σχεδίου με την επέκταση αυτού, καθώς και ένταξη στο σχέδιο του οικισμού των Καπαριανών, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προχώρησε στη σύνταξη προεκτίμησης αμοιβής για την ανάθεση της μελέτης και συνέταξε τα τεύχη δημοπράτησης που εγκρίθηκαν με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Μετά από διάφορες συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαγωνισμού και την έκδοση 4 Πρακτικών, εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και ορίστηκε ανάδοχος η μελετητική εταιρεία Αθανάσιος Καλτσίδης με έκπτωση 78%. Τη νομιμότητα της διαδικασίας ενέκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο με πράξη του Ζ’ Κλιμακίου και υπογράφηκε η σύμβαση εκπόνησης της μελέτης, μεταξύ του δημάρχου Φαιστού και του αναδόχου.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης της πράξης εφαρμογής των Μοιρών  θα οριοθετηθούν και θα διανοιχτούν νέες οδοί, πεζόδρομοι, πλατείες και θα διαμορφωθούν οι αναγκαίοι χώροι πρασίνου. Αναμένεται λοιπόν ότι η μελέτη θα γίνει ο βασικός άξονας προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, ανάδειξης της τοπικής αρχιτεκτονικής και θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 38 μήνες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει