51 Δημοτικά στο πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα”

Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» σε 1.227  Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας για το σχολικό έτος 2019-2020, με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Σ. Ζαχαράκη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το   πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην Κρήτη, συνολικά 51 Δημοτικά Σχολεία εντάσσονται στον θεσμό των σχολικών γευμάτων για το Σχολικό Έτος 2019 – 2020.

Πρόκειται για 39 σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και 12 σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα εφαρμόζεται στα εξής σχολεία

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, στο Δήμο Ηρακλείου, τα 1ο, 2ο, 5ο, 8ο, 10ο, 12ο, 13ο, 16ο, 23ο, 26ο, 33ο, 39ο, 40ο, 42ο, 48ο Δημοτικά σχολεία Ηρακλείου, τα 2ο, 3ο , 4ο και 5ο Δημοτικά σχολεία Ν. Αλικαρνασσού, στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων στα Δημοτικά σχολεία Πύργου, Αγίων Παρασκιών, Χάρακα και Χουδετσίου. Στο Δήμο Βιάννου στο Δημοτικό Σχολείο Βιάννου, στο Δήμο Γόρτυνας στα Δημοτικά σχολεία Αγίων Δέκα, Μεγάλης Βρύσης και Βαγιωνιάς, στο Δήμο Μαλεβιζίου στα Δημοτικό Σχολείο Τυλίσου και 2ο και 3ο Δημοτικά σχολεία Γαζίου, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος στα Δημοτικά σχολεία Θραψανού και Καστελλίου, στο Δήμο Φαιστού στο Δημοτικό Σχολείο Πετροκεφαλίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου. Τέλος, στο Δήμο Χερσονήσου, σχολικά γεύματα θα μοιράζονται στα Δημοτικά σχολεία Μοχού, Γουβών, Ελιάς και Επισκοπής.

Στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, το μέτρο θα ισχύσει στα εξής σχολεία του Δήμου Ρεθύμνου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 9ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 10ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ατσιπόπουλου και Δημοτικά σχολεία Σταυρωμένου, Αγίου Νικολάου, Πρινέ, Επισκοπής, Αρμένων, Γερανίου, Γωνιάς και Ρουσοσπιτίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει