Απαντήσεις για τον ΒΟΑΚ ζητά ο Χ. Μαμουλάκης

Απάντηση από το υπουργείο υποδομών και μεταφορών για το σχεδιασμό της κυβέρνησης σε ότι αφορά στους δύο εν εξελίξει διαγωνισμούς για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης , ζητούν με κοινή ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Μαμουλάκης και Γ. Βαρεμένος.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές ζητούν απαντήσεις για το αν θα ακυρωθούν οι εν εξελίξει διεθνείς διαγωνισμοί για την σύμβαση παραχώρησης του σκέλους του ΒΟΑΚ Χανιά-Χερσόνησος και για την Σύμβαση Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα του σκέλους του ΒΟΑΚ Χερσόνησος-Νεάπολη.

Όπως σημειώνουν οι δύο βουλευτές, η απελθούσα κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε ένα σχεδιασμό στη βάση του οποίου το σκέλος Χανιά-Χερσόνησος θα προκυρησόταν με  διεθνή διαγωνισμό για σύμβαση παραχώρησης, το σκέλος Χερσόνησος-Νεάπολη  θα προχωρούσε με διεθνή διαγωνισμό για Σύμβαση Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα ενώ για το σκέλος Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος διερευνόνταν  το ενδεχόμενο της προκήρυξης με τη μορφή του δημόσιου έργου.

Στο πλαίσιο αυτό ερωτάται ο υπουργός για το αν σκοπεύει να ακυρώσει τους εν εξελίξει διεθνείς διαγωνισμούς και αν σκοπεύει να προχωρήσει στην προκήρυξη του σκέλους του ΒΟΑΚ Νεάπολη-Αγιος Νικόλαος ως δημόσιο έργο.

Επίσης ζητούν απαντήσεις για το ποιος είναι ο συνολικός σχεδιασμός της νέας κυβέρνησης για τον ΒΟΑΚ και σε τι χρονοδιάγραμμα προσβλέπετε για την ολοκλήρωση του έργου;

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει