Με την εκρίζωση ελιών ξεκίνησαν τα πρώτα έργα στο Καστέλλι

Με τις πρώτες εκριζώσεις ελιών σε οριοθετημένα οικόπεδα για την επένδυση του νέου διεθνούς αεροδρομίου Κρήτης, άρχισαν τα πρώτα έργα στο Καστέλλι.

Οι πρώτες εκριζώσεις πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερα συνολικά οικόπεδα στην περιοχή του Ευαγγελισμού, που σηματοδοτούν τις αρχικές διαδικασίες προτού να αρχίσει η ακριβής χωροθέτηση του αεροδρομίου με σκοπό να εκκινήσουν οι απαιτούμενες αρχαιολογικές μελέτες και τα πρόδρομα έργα.

τα πρώτα έργα στο Καστέλλι

Οι κάτοικοι πάντως της περιοχής ξαφνιάστηκαν χθες το πρωί στη θέα των μηχανημάτων, καθώς δεν περίμεναν πως οι πρώτες διαδικασίες θα πραγματοποιούνταν τόσο σύντομα, αφού είχαν λάβει διαβεβαιώσεις πως θα περάσει αρκετό διάστημα προτού «δουν τις πρώτες μπουλντόζες».

Οι κάτοικοι, εκτός από την αγωνία, συνεχίζουν να εκφράζουν τις εντονότατες αντιδράσεις τους, όχι μόνο για το έργο, αλλά και για το γεγονός πως δεν έχουν λάβει αποζημιώσεις για τις περιουσίες τους, τη στιγμή μάλιστα που η πλήρης αποπληρωμή των αποζημιώσεων, ακόμα και με τη νόμιμη οδό αποτελεί μια μακρά και χρονοβόρα διαδικασία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει