ΕΞΑΡΣΗ: Ο νέος Ποινικός Κώδικας ενθαρρύνει τους διαρρήκτες

Νέες σπείρες διαρρηκτών έχουν ενεργοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο, όπως διαπιστώνεται από τους ελέγχους και τις έρευνες που κάνουν οι Αρχές μετά από πρόσφατες καταγγελίες ατόμων που έχουν πέσει θύματά τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το τελευταίο δεκαήμερο έχουν καταγραφεί απανωτά κρούσματα στην περιοχή του Κορώνη Μαγαρά, στην Ούλαφ Πάλμε, στον Μασταμπά και αλλού.

«Ο νέος Ποινικός Κώδικας έχει βοηθήσει όχι μόνο στη δημιουργία νέων ομάδων διαρρηκτών, αλλά της συνεχούς δραστηριοποίησης και των υπαρχουσών, αφού κανείς δεν μπαίνει στη φυλακή, εάν η λεία δεν υπερβαίνει τις 120 χιλιάδες ευρώ, ώστε να χαρακτηριστεί κακουργηματική η πράξη» σχολίασε αστυνομική πηγή.

Όπως έχει διαπιστωθεί τις τελευταίες ημέρες, η νέα ομάδα διαρρηκτών που έχει κάνει την εμφάνισή της στο προσκήνιο δρα με τον εξής τρόπο: Επιλέγει συνήθως ισόγεια ή πρώτου ορόφου σπίτια και με αναρριχήσεις τα μέλη της καταφέρνουν να τα προσεγγίσουν και να εισέλθουν στο εσωτερικό τους.

«Δεν είναι  η σπείρα που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες και η λεία της υπερέβαινε τις 120 χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για άλλα άτομα. Μέχρι στιγμής φαίνονται από κάμερες δύο άτομα να φεύγουν από σπίτι που διέρρηξαν. Είναι όμως νύχτα και δεν είναι δυνατόν να φανούν τα χαρακτηριστικά τους. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλα άτομα με διαφορετικούς ρόλους».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει