Το εσωτερικό του Πανεπιστημίου “είδαν” αστυνομικοί σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο 

Μέσα από υπολογιστή είδαν αστυνομικοί τα σχέδια των χώρων του Πανεπιστημίου στις Βούτες με σκοπό να αποκτήσουν μια γνώση για τη χωροθέτησή τους για θέματα ασφαλείας. Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες από την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματος, οι οποίες σημειώνουν ότι δεν δόθηκαν σχέδια στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για συγκεκριμένους χώρους του Πανεπιστημίου.

Η συνάντηση έγινε πριν λίγες ημέρες στις εγκαταστάσεις του Π.Κ. στις Βούτες, ενώ αντίστοιχη συνάντηση είχε γίνει και πριν λίγους μήνες στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο.

«Δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι η συνάντηση αυτή αφορούσε σε θέματα ασύλου» ανέφερε πηγή από το Πανεπιστήμιο, η οποία πρόσθεσε ότι «είναι επιθυμητή η συνεργασία για θέματα ασφάλειας όταν χρειάζεται».

Περιστατικά παρενόχλησης

Η Αστυνομία πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που έχει επαφές με την πανεπιστημιακή κοινότητα για θέματα ασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα καταγγέλθηκαν δύο περιστατικά παρενόχλησης φοιτητριών. Και για τα δύο περιστατικά ενημερώθηκε η αστυνομία η οποία διενεργεί έρευνα προκειμένου να βρεθεί το άτομο ή τα άτομα που ευθύνονται για την παρενόχληση των φοιτητριών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρώτο περιστατικό καταγγέλθηκε από Ελληνίδα φοιτήτρια του Π.Κ., ενώ ακολούθησε η παρενόχληση που δεν ήταν μόνο λεκτική και από μια ακόμη φοιτήτρια από την Ισπανία, η οποία έκανε πρόγραμμα Erasmus στο νησί.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, το άτομο που παρενόχλησε τις δύο φοιτήτριες επέβαινε σε συγκεκριμένο όχημα, τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν στην Αστυνομία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει