Γέμισε… ξένες δυνάμεις το Καστέλλι

Ολοκληρώθηκε χθες στο Καστέλλι, η ετήσια ελληνοϊσραηλινή άσκηση «Μινώταυρος 2019».

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων τόσο της Ελλάδας, όσο όμως και του Ισραήλ βρέθηκαν για τρεις ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Καστελλίου και την έδρα της 133 Σμηναρχίας Μάχης.

Οι Ισραηλινοί άνδρες των ειδικών δυνάμεων έφθασαν στο αεροδρόμιο με αεροσκάφος τύπου C 130. Για τις ανάγκες της άσκησης, δίπλα στο αεροδρόμιο είχαν αναπτυχθεί σταθμός επικοινωνιών, αλλά και διάφορες ακόμα εγκαταστάσεις που εξυπηρετούσαν τα σενάρια της άσκησης.

Εκτός από τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας και του Ισραήλ, στην άσκηση ενεπλάκη και το προσωπικό της 133 Σμηναρχίας Μάχης, συμμετέχοντας σε διάφορα από τα σενάρια. Λόγω του εύρους της άσκησης, αλλά και των συμμετεχόντων σε αυτή, τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο ήταν αρκετά αυξημένα, ενώ το “παρών” έδωσαν και άνδρες της στρατονομίας.

Αυτή είναι η τρίτη άσκηση που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο την Κρήτη, αφού πριν από την άσκηση «Μινώταυρος 2019» είχαν προηγηθεί η άσκηση «Μέδουσα 2019» με τη συμμετοχή δυνάμεων από την Αίγυπτο, καθώς και η άσκηση «Blue Flag» στην οποία και συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη τύπου F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει